Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Velryba černá píše: Více
To je fakt..myslím, že si ani jeden neuvědomil do čeho jde…to se stává
@Venetia Tak jeho nikdo do komory neposílá. Zakladatelka má dceru, která vzhledem k věku a okolnostem chce spát s rodičem. Pokud mu to vadí, tak ji může navštěvovat ve dnech kdy je dítě u otce, nebo babičky a tak.
Ty by jsi chtěla, aby dítě v takové situaci šlo spát jinam, jen proto že to ty chceš?
Tak si neměl nabrknout ženskou s malým dítětem. Kdyby ta ženská bydlela v 1+1, tak ten chlap bude dítě posílat spát na chodbu, jen proto aby měl sex v posteli?
@Petronelia píše: Více
Takze sam se panacek o sve dite nikdy nestaral, takze netusi co to obnasi, nevi jak moc samostatne nebo nesamostatne jeho dite je, nezna byt mu k dispozici 24/7. No, to je milacek, predpokladam, ze i matku ditete poucoval o tom, co dite, o ktere nepecuje, potrebuje. Se nedivim, ze ho poslala dal.
@Venetia Tak on zřejmě nebude otec roku, pokud při delší době strká dítě k rodičům, aby se postarali.
4 l dítě po rozchodu rodičů není nic mimo ani šíleného. Spí takhle xy dětí.
@Velryba černá píše: Více
No, v začínajícím vztahu ho ani nebudu představovat dětem, natož si ho zvát na noc domů…
Chudák holčička, když musí spát s nějakým strejdou v posteli. Jak dlouho se s přítelem znáte, že už u vás přespává? No v bezpečí se asi moc necítí s cizím člověkem. Prý na prvním místě partner, až pak dítě, no to v žádném případě
@cestovatelka 1 píše: Více
přesně… pro ni to musí byt ještě horší než pro nej…strcit ji do postele cizího chlapa
@ibis píše: Více
Presne, nase deti s nami spi a na sex mame jina mista, treba koupelu brzy rano nebo vecer, kdyz usnou.
U ciziho chlapa na jednu stranu chapu, obzvlast na zacatku vztahu, ze muze chtit i klasiku v posteli a pritulit se v noci (aha, spite tam spolecne
). Podle me musi pockat, az bude dcera u tatinka.
Ale pokud zacne vykladat, ze chlap ma byt pred ditetem, tak asi musi jit hledat dal a najit si idealne bezdetnou, ktere zas nebude vadit, ze on dite ma plati aliky.
I podle tech kecu o nesamostatnosti dcery to nebude nikdy klapat. Kazde dite neni genius, ale to neznamena, ze je menecenne. Dcera vyciti, ze ji nema rad a nemuzete nikdy fungovat jako rodina. Dobry, ze se odkopal ![]()
Byl to pozvolný proces a známe se opravdu dlouho.
Dcera je s tím v pohodě, vedle ní ležím samozřejmě já.
Asi jsem to takhle najednou nečekala, je mi z toho tak nějak na nic..
Proběhly tam i rozhovory, že jeho dítě je unikátní a v podstatě lepší než ostatní děti. ![]()
Tak z toho bych zase takovou kovbojku nedělala, protože o unikátnosti svého dítěte jsou přesvědčeny i matky a není jich málo…
Nakonec ono každé to dítě unikátní je, stejně tak jako dospělý…
Tahle debata je pro mne dost zajímavá. Už se dostává mimo téma spaní s dítětem v jedné posteli.
Chápu, že dost přispěvatelek má s muži negativní zkušenost - násilí, alkohol, sebestředni idioti, manipulátoři…ale ne každý chlap je takový. I u že se najdou obdobné.
Asi je nutné ujasnit si co chce zakladatelka. Milence na občasné schůzky? Nebo přítele, který by byl součástí rodiny? Jestli to druhé, tak musí vycházet i s dětmi on s jejími i naopak. Zároveň se musí poslouchat a hledat kompromis. Přístup bude vždy po mém a nový přítel je páté kolo u vozu povede jen k rozpadu vztahu. Chápu snahu ochránit dítě ale jestli už od začátku bude vnímán jako vetřelec, tak to dobře nedopadne…pokud bude cílem vážný vztah.
Přijdou mi i zbytečné útoky na toho chlapa na základě jedné hloupé poznámky o nesamostatnosti dcery. Jaký je ví zakladatelka a ta si to musí sama zhodnotit.
@Venetia No pokud partner by byl fajn otec ke svému dítěti, respektující mé dítě takové jaké je pak bych klidně někde bokem zvládla jeho slova o pomalejším vývoji ( ne že je méně chápavé ), protože by to byl fakt, který je.
Asi jako když řeknu že dítě nemluví, protože opravdu nemluvi.
Tady ale ten popis na mě nepůsobí jako něco, kde je dítě respektováno a podpořeno takové jaké je.
Tak nech ss stará o svoje dokonalé a unikátne dieťa a tvoje nech nechá na pokoji. Toto by bol pre mňa znak, že moje dieťa bude vždy iba na druhej kolaji. Spanie v posteli je nepodstatné, to odburate casom. Podstatné je to ale ako hovorí o tvojej dcére a svojom synovi. To neodbúraš nikdy.