Dítě začalo odmítat 1 babičku

3
8.5.22 16:42

dítě začalo odmítat 1 babičku

Dobrý den, máme 3,5 letou dcerku. Obě babičky ( i dědečkové) jsou dost daleko, tak většinu času jsme sami. Od narození dcerky více jezdíme k našim, tím že jsem na rodičáku, zůstáváme většinou týden. K druhým prarodičům jezdíme jednou za pár týdnů na víkend. Malá byla u našich vždy spokojená, mají barák s velkou zahradou, naši jsou na ni hodní. Jediný rozdíl je, že mamka je trochu přísnější, snaží se ji trochu vychovávat, více určuje hranice. Věnuje se jí, ale taky nám vaří, peče, no prostě se stará tak celkově, takže ten čas musí více rozložit.
Když přijedeme ke tchýni, tak ta ji věnuje všechen čas, nic moc v domácnosti nedělá, hraje si s ní jako druhé dítě, zavře se s ní třeba na 2 hodiny do pokoje. Dává jí pořád něco sladké a nic jí nezakazuje. Když jsme u nich byli, tak mi malá najednou řekla, že k druhé babiččce nechce, že se jí tam nelíbí a bojí se. Docela mě to šokovalo, protože nikdy předtím nic takového neřekla. Nemyslím si, že ji tchýně něco napovídala, to by si asi nedovolila, ale fakt mě to mrzí. Snažila jsem se to s dcerkou řešit, nějak to s ní probrat, ale čím víc tlačím na pilu, tím je to horší. Máte nebo měli jste podobnou situaci a jak se to dál vyvíjelo. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
749
8.5.22 17:50

Asi si uvedomila rozdilny pristup babicek, nemohla ji tva mamka nejak postrasit nebo vydesit prilis raznym pristupem? ja mela taky jednu babicku hodnou a jednu zbytecne prisnou, nikdy jsem ji nemela rada, ale dedu ano, tak jsem jezdila i k nim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
8.5.22 18:02
@sofie10 píše:
Dobrý den, máme 3,5 letou dcerku. Obě babičky ( i dědečkové) jsou dost daleko, tak většinu času jsme sami. Od narození dcerky více jezdíme k našim, tím že jsem na rodičáku, zůstáváme většinou týden. K druhým prarodičům jezdíme jednou za pár týdnů na víkend. Malá byla u našich vždy spokojená, mají barák s velkou zahradou, naši jsou na ni hodní. Jediný rozdíl je, že mamka je trochu přísnější, snaží se ji trochu vychovávat, více určuje hranice.Věnuje se jí, ale taky nám vaří, peče, no prostě se stará tak celkově, takže ten čas musí více rozložit.
Když přijedeme ke tchýni, tak ta ji věnuje všechen čas, nic moc v domácnosti nedělá, hraje si s ní jako druhé dítě, zavře se s ní třeba na 2 hodiny do pokoje. Dává jí pořád něco sladké a nic jí nezakazuje. Když jsme u nich byli, tak mi malá najednou řekla, že k druhé babiččce nechce, že se jí tam nelíbí a bojí se. Docela mě to šokovalo, protože nikdy předtím nic takového neřekla. Nemyslím si, že ji tchýně něco napovídala, to by si asi nedovolila, ale fakt mě to mrzí. Snažila jsem se to s dcerkou řešit, nějak to s ní probrat, ale čím víc tlačím na pilu, tím je to horší. Máte nebo měli jste podobnou situaci a jak se to dál vyvíjelo. Děkuji.

To by mohla být odpověď. Já myslím, že to malou zase přejde. Jezdila bych na návštěvy jako doposud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.5.22 18:42

To ne že by ji nějak strašila, spíš ji častěji řekne, že něco nesmí nebo že něco se nedělá. Taky ji nedává automaticky sladké, kdykoliv si malá řekne, ale to neznamená, že nemlsá vůbec. Je to prostě o tom srovnání. Zkusím si s mamkou promluvit, aby nechala tu výchovnou složku více na mě, já budu raději ta „zlá“, přece jen jsme spolu pořád, ode mě to vnímá asi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
8.5.22 18:51

Mám to úplně stejně. Akorát synovi jsou 2 roky. Naši už jsou v důchodu, tak jsme tam častěji, jednou týdně ho hlídají, když jsem v práci. Během dne u nich musíme normálně fungovat, uvařit, uklidit, takže mu nevěnujeme 100% času. Takže se někdy chvilku nudí, kňourá, vymýšlí blbosti, zkouší co dovolíme, nastavujeme pravidla, občas něco zakazujeme. Podle mě je to dobře, musí se naučit hrát si chvíli sám, za chvíli přibude sourozenec a já nebudu mít všechen čas jen pro něj. Tchýně i tchán jsou mladší, ještě chodí do práce. Berou si ho pouze tehdy, až mají všechno hotovo, uvařeno, uklizeno, hotovo na zahradě. Pokud mají něco v plánu, nikdy to nezmění a nevezmou si ho. Takže u nich je to pro něj vzácnější, mají na něj čas, pořád si s ním jen hrají, celou dobu je legrace. Nemá tak čas vymýšlet blbosti a oni pak nemají důvod něco zakazovat. Takže syn chce pořád tam, má tchýni radši a mamku vnímá jako tu přísnější. Hrozně mě to mrzí, hlavně kvůli nim, protože kdykoli je potřeba, tak naši bez zaváhání pohlídají, pomůžou, což u tchánů nehrozí, ani když mají volno. Jednou se tchýně u nás na návštěvě po chvíli zvedla, že jde domů, že chce sázet kytky :zed: a to tam přišla, aby ho pohlídala, abych mohla vyžehlit (což ví, že se s ním nedá)… No neudělám s tím nic, doufám, že až z toho bude mít rozum, tak se to změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.5.22 19:53

U nás to tak kolem 2 let nebylo, to se spíš tchánů bála, když je déle neviděla, až teď se to otočilo, jak všechno víc vnímá. Tak si říkám, jestli když bude starší, tak více ocení i jiné věci a zase se to srovná nebo to bude pořád takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
9.5.22 13:21

Nemusí jít o babičku. Může jí tam vadit něco dalšího. Pes, kočka, strašidelná kůlna, soused za plotem… To děcko to přesně nedokáže označit. Nebo se může bát to označit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
9.5.22 22:24
@sofie10 píše:
To ne že by ji nějak strašila, spíš ji častěji řekne, že něco nesmí nebo že něco se nedělá. Taky ji nedává automaticky sladké, kdykoliv si malá řekne, ale to neznamená, že nemlsá vůbec. Je to prostě o tom srovnání. Zkusím si s mamkou promluvit, aby nechala tu výchovnou složku více na mě, já budu raději ta „zlá“, přece jen jsme spolu pořád, ode mě to vnímá asi jinak.

Prosím Tě, kolik je dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
9.5.22 22:26
@Takco píše:
Prosím Tě, kolik je dítěti?

Promiň, už to vidím, tři a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.22 23:25

Mám to taky, tchyne rozmazluje, mamka víc vychovává. Malej 4 roky upřednostňuje tchyni. Máme to od sebe 3 minuty, takže pečená vařená bohužel. Já alergii na ni neskutečnou, malej si neumí hrát sám, protože ona u nás trávila hodně času, nebo si pro něj Chodila. Nejsem konfliktní, takže jsem nic nezakazovala, to byla chyba. Teď poslední rok uz to tak není, jsem vic4,, otrkaná,, a prostě NE. Děti jsou vyčuraný a berou jen co se jim hodí do krámu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová