Dítě ze zkumavky, pohlaví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
4.10.15 20:29
@JayLee píše:
Ale připomnělo mi to jednu věc :D v pátek jsem naší sousedce předávala balíček co jí u nás nechalo PPL když byla u své rodiny v Něměcku chvíli jsme u ní v kuchyni kecaly - na stole měla Něměcký časopis, kde se psalo o Gottovi, že čekají s Ivanou konečně vytouženého kluka potomka a že se proto stáhla na jaře z medií a odjeli do ciziny, kde si to zaplatili aby kluka měli no :D jako nevím zda je to jen bulvární fáma nebo pravda ale možná to v nějakým státě tak funguje, že udělají to vysvěné pohlaví za asi nemalej peníz :nevim: a Gott by za kluka dal asi cokoliv ;)

Už jsem tady kdysi postřehla, že se tady psalo, že toto dělají na Kypru :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.15 21:04

Já tuhle povídala s kamarádkou, ona se mně ptala, jestli je naše očekávané dítko poslední a já říkala, že nejspíš jo. Že by manžel a děti ještě rádi holčičku, aby to bylo doma pohlavně vyvážené, ale že by to taky mohl být další kluk…a ona mi říkala, že její známá dělá na klinice a nechala si zcentrifugovat manželovy spermie, čímž se jí oddělily x od y a použila pak jen ty žádané. Ale oficiálně to nejde, to holt člověk musí mít dobré známé, být přímo u zdroje, jako ta paní, nebo mít hafo peněz na úplatky…

• Citovat
  • Upravit
30982
4.10.15 21:11
@Anonymní píše:
Já tuhle povídala s kamarádkou, ona se mně ptala, jestli je naše očekávané dítko poslední a já říkala, že nejspíš jo. Že by manžel a děti ještě rádi holčičku, aby to bylo doma pohlavně vyvážené, ale že by to taky mohl být další kluk…a ona mi říkala, že její známá dělá na klinice a nechala si zcentrifugovat manželovy spermie, čímž se jí oddělily x od y a použila pak jen ty žádané. Ale oficiálně to nejde, to holt člověk musí mít dobré známé, být přímo u zdroje, jako ta paní, nebo mít hafo peněz na úplatky…

A nebo verit povidackam jedna pani povidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.10.15 21:15
@JayLee píše:
no a nejen tam asi hele i nějakej stát v Americe :roll: já o tom viděla cca před rokem nějakej dokument a snad jen asi celkem 3 země nebo státy to byly co to dělají za těžký peníze a říkali tam právě, že toho celebrity hlavně využívají a pak ty co a to prostě maj a chtěj to svý vytoužený pohlaví :nevim: je to mazec no :think:

Je to hnus :roll: Jak asi může dopadnout, když si takhle zahráváme se životy :zed:

• Citovat
  • Upravit
27264
4.10.15 21:21
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym - dotaz se netýká přímo mě.
Zrovna tady s kamarádkou řešíme jednu věc. Má jedno dítě, chlapečka, otěhotněla bez problémů přirozeně.
Ráda by teď měla holčičku, lze to nějak provést s pomocí centra asistované reprodukce? Moc se v tom nevyznám, zdá se mi to trochu jako sci-fi, ale kamarádka to někde slyšela, že by to údajně mělo jít. Peníze problém nejsou.
Můžete nám prosím poradit?
Je mi jasné, že se pouštíme do vosího hnízda, ale pevně doufám, že mezi nenávistnými reakcemi najdeme i odpověď na otázku. Děkuji!

Může si zajet třeba do thajska, vypláznout pár desítek až stovek tisíc a tam jí to udělají. V ČR pouze v případě dědičné choroby zatěžující pouze to dané pohlaví.
Kamarádce vyřiď, že je úplně blbá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.10.15 21:27
@JayLee píše:
Tak snad nad tim je nejaka kontrola ne alespoň nejaka? :think: :nevim: aby to bylo vyvazeny alespoň nejak když uz to teda je :roll:

A jaká? Asi těžko řeknou někomu, kdo tam přijede přes půl planety s rancem peněz, že sorry, ale už jsme vyčerpali měsíční příděl holčiček :zed:

• Citovat
  • Upravit
1037
4.10.15 21:30

Kamaratka by musela podstupit umele oplodnenie s pgs, co je predimlantacne geneticke vysetrenie, pri ktorom poznaju pohlavie. Ak k nemu nie su indikacie, ako opakovane potraty, opakovane neuspesne ivf, vek a podobne, musela by si ho hradit sama, cca 30 000 kc, mimo samotneho ivf. Car, ktory som navstevovala neoficialne umoznoval pohlavie si v tomto pripade vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
4.10.15 21:40
@kisi77 píše:
Kamaratka by musela podstupit umele oplodnenie s pgs, co je predimlantacne geneticke vysetrenie, pri ktorom poznaju pohlavie. Ak k nemu nie su indikacie, ako opakovane potraty, opakovane neuspesne ivf, vek a podobne, musela by si ho hradit sama, cca 30 000 kc, mimo samotneho ivf. Car, ktory som navstevovala neoficialne umoznoval pohlavie si v tomto pripade vybrat.

u nás v CARu stojí PGS 70 tisíc a vyšetří 8 embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
4.10.15 21:46

@JayLee s tím Gottem - mně zase připadá zvláštní, že Federer má první dvojčátka holčičky a teď po čase zase dvojčátka a tentokrát chlapečky, no nezlobte se na mě, ale to je mi teda náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.10.15 21:46
@JayLee píše:
takze na kolik by to vyslo kdyby to slo teda? Cca 150 000 kc? Vysetreni + pak proces IVF :roll:
  • kapesné :roll:
  • Citovat
  • Upravit
42775
4.10.15 21:47
@JayLee píše:
takze na kolik by to vyslo kdyby to slo teda? Cca 150 000 kc? Vysetreni + pak proces IVF :roll:

ano cca 150 tis a máš v ruce papír embryo 1 XX, embryo 2 XY atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
4.10.15 21:49
@Conulka píše:
@JayLee s tím Gottem - mně zase připadá zvláštní, že Federer má první dvojčátka holčičky a teď po čase zase dvojčátka a tentokrát chlapečky, no nezlobte se na mě, ale to je mi teda náhoda

tak třebas to Federerovi nešlo přirozeně :nevim: to nikdy nevíš, ale tím se ho nechci zastávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.10.15 21:51
@JayLee píše:
jj pravda kapesné takze 200 000 kc? :think:

A pak se dítě rozhodne, že se cítí být mužem a nechá se přeoperovat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
42775
4.10.15 21:52
@JayLee píše:
jj pravda kapesné takze 200 000 kc? :think:

no ono IVF jako samoplátce stojí okolo 70 tis - s výběrem spermií prodlouženou kultivací a pak 70 tis PGS - no a pak první vložení zdarma a další 5tis - tak je to u nás v CARu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
4.10.15 22:02

@Ginuš jo jasně, mě nezaráží, že by Federerovi chodili na IVF, ale spíš to, že nejdřív holčičky a pak chlapečci - že mi to přijde jako co - když to bude zase holka/y, tak si zaplatíme genetiku a dejte nám tam chlapečky, prostě tak jako u toho Gotta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.