Práce na MD - zanedbávám malou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7765
16.4.14 18:01

Bázínku však nechodíš 2× v týdnu pít, ale pracovat. Byl doma, nudil se a tak remcal. Jen pracuj. Jinde taky nesedí doma až 4 roky na RD jako v ČR ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.4.14 18:20
@hanka.br. píše:
Moje kamarádka, která žije v USA, šla do práce na plný úvazek ve třech měsících věku dítěte, malý v celodenních jeslích. Pracuje od rána do 5 odpoledne. Běžná praxe. Naše MD jí přijde jako pohádka. Taky se díky ní dívám na všechno trochu jinak.

Jj tohle jsem nikdy nepobrala, proč si to ty američanky zařídily takto :nevim: :nevim: :nevim: To je brutus, i když u nás uznávám, že zas druhý extrém, my nemáme moc možnost takových krátkodobých úvazků jako zakladatelka. Takže do práce doporučuji zakladatelce chodit, mnohé matky jí to jistě budou závidět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
16.4.14 18:21

Uplne v pohode ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
16.4.14 18:21

Já jsem s dvouletou furt a musím říct, že to leze na nervy nejen mně, ale i jí. Kdybych měla práci, tak jsem šťastná. Když dám dceru hlídat, ani si na mě nevzpomene, a ani se mnou pak nechce domů. Takže bych se být tebou vůbec nestresovala. Děti se učí nejen od rodičů, potřebují i změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.4.14 18:23
@hanka.br. píše:
Moje kamarádka, která žije v USA, šla do práce na plný úvazek ve třech měsících věku dítěte, malý v celodenních jeslích. Pracuje od rána do 5 odpoledne. Běžná praxe. Naše MD jí přijde jako pohádka. Taky se díky ní dívám na všechno trochu jinak.

Na druhou stranu je potreba rict, ze ten daycare v USA vypada dost odlisne od toho, co si Cesi predstavuji pod nazvem jesle. Ja jsem syna dala od roka na 2 dopoledne tydne. Ve dvou mistnostech bylo tak v prumeru 9 deti a byly na ne 3 ucitelky. Ja nechci rict, ze mi nebylo lito se koukat na deti, co tam byly full time, ale preci jenom jsem videla, ze je o deti dobre postarano po vsech strankach. Tomu ovsem odpovidala i cena, to je ale na jine tema.
Zakladatelce fandim, aby se zbavila negativnich pocitu a uzivala toho, ze tu moznost ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.14 18:24

Vratila jsem se ve dvou letech do prace a mrzi me to, kdybych nemusela, nesla bych, ditko je jeste male. Pred tim jsem pracovala z domova a to bylo lepsi.

• Citovat
  • Upravit
30419
16.4.14 18:24

@Gregory I kdyby byla na mé dítě učitelka sama a vozila ji celý den ve zlatém kočáře, je to pro mě spíš noční můra. A naše maminky si vyčítají, že chodí ve dvou letech dítěte na pár hodin pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.4.14 18:47
@Anonymní píše:
Holky mám divný pocit. Malý budou teď dva roky. A našla jsem si práci 2krát týdne plus jeste jednou za 14dní práci u koní. No a jde o to, ze mám pocit, ze malou zanedbavam dnes mi řekl i můj chlap, ze jsem s malou málo. A to hlídání mám úplně v pohodě babička je v důchode a malou hlídá ráda. Nevím myslíte, ze mám něco zrušit a nebo vtom pokračovat. Obě ty brigády me baví. Achjo nevím no..

kdyby byla v jeslich, chapu tvoje obavy, ale babicka je super reseni. Male to predpokladam nevadi, ze s babi, ne? Jen se pekne socializuj v praci ;)
drive to neresil nikdo, deti do jesli a zdarec. V jinych zemich neni tak dlouho rodicovska jako u nas casta (nepocitam teda treti svet, kde si matka dite nosi v satku na plantaz a zeme, kde je zena pouze v domacnosti). Jsme tou nasi „ctyrletkou“ trochu rozmazleni a „postizeni“ a pak mame vycitku kvuli tomu, ze pracujeme na 1/4 uvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
16.4.14 18:53
@Anonymní píše:
Holky mám divný pocit. Malý budou teď dva roky. A našla jsem si práci 2krát týdne plus jeste jednou za 14dní práci u koní. No a jde o to, ze mám pocit, ze malou zanedbavam dnes mi řekl i můj chlap, ze jsem s malou málo. A to hlídání mám úplně v pohodě babička je v důchode a malou hlídá ráda. Nevím myslíte, ze mám něco zrušit a nebo vtom pokračovat. Obě ty brigády me baví. Achjo nevím no..

Já chodim do školy denně a aspon si to s malym víc užijem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.4.14 20:36
@marrlinka píše:
kdyby byla v jeslich, chapu tvoje obavy, ale babicka je super reseni.

A me by stejne zajimal jediny rozumny duvod, proc by na takto omezenou dobu mela byt babicka ok a jesle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.4.14 21:11
@Gregory píše:
A me by stejne zajimal jediny rozumny duvod, proc by na takto omezenou dobu mela byt babicka ok a jesle ne.

babička se bude věnovat jinak než jesle…navíc je to někdo, koho dítě zná. Já od dvou let chodila k babičce na celý víkend a bylo to super…oproti tomu jesle mi teda k srdci nepřirostly a to jsem tam byla jen párkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.4.14 21:26

@marrlinka OK, nechci se dohadovat. Ono by to mohlo vypadat, ze si jen potrebuju obhajovat svoje reseni a to neporebuju - vim, ze syn byl a je velmi spokojenej. A to, ze nema vzdy pozornost na sebe mu jen prospiva. A z popisu to vypadalo, ze to zakladatelce taky vyhovuje, problem s tim ma manzel, ktery se patrne citi v ohrozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.14 22:19

Holky nevím nejspíš se nevzdám ani jedné brigády..pac me obě baví a nechci pak litovat.. A ano s babičkou je moc ráda. Uvidím třeba časem raději budu doma, ale teď budu chodit. Děkuju za názory a moc si jich vazim :think:

• Citovat
  • Upravit
12921
16.4.14 23:07

@marrlinka Tak nejsou jesle jako jesle. Moje dítě je na jesle stopro zvykle chodí tam denně. Učitelky jsou tam 3-4 které bezpečně pozná. Suprový je, že je v kolektivu dětí. Na jednu učitelku spadá 3-4 děti tak že se jim věnujou velmi dukladně. Kor u těch menších dětí vždycky nějaké dítě spí, tak že učitelka toho má mín a třeba dělají masaže miminkum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.4.14 23:19

Taky mě čeká práce na 2 dny v týdnu a to mám dítko mladší. Jednak se odreaguju, nepřijdu o místo, budeme mít o nějakou korunu víc a dítko si bude zvykat na jiné lidi než jen na mě a manžela. Sice trochu výčitky mám, ale zas mám pocit, že se k němu vracím o to raději a víc si s ním čas strávený dokážu užít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat