Práce na MD - zanedbávám malou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bázínku však nechodíš 2× v týdnu pít, ale pracovat. Byl doma, nudil se a tak remcal. Jen pracuj. Jinde taky nesedí doma až 4 roky na RD jako v ČR
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Moje kamarádka, která žije v USA, šla do práce na plný úvazek ve třech měsících věku dítěte, malý v celodenních jeslích. Pracuje od rána do 5 odpoledne. Běžná praxe. Naše MD jí přijde jako pohádka. Taky se díky ní dívám na všechno trochu jinak.
Jj tohle jsem nikdy nepobrala, proč si to ty američanky zařídily takto
To je brutus, i když u nás uznávám, že zas druhý extrém, my nemáme moc možnost takových krátkodobých úvazků jako zakladatelka. Takže do práce doporučuji zakladatelce chodit, mnohé matky jí to jistě budou závidět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem s dvouletou furt a musím říct, že to leze na nervy nejen mně, ale i jí. Kdybych měla práci, tak jsem šťastná. Když dám dceru hlídat, ani si na mě nevzpomene, a ani se mnou pak nechce domů. Takže bych se být tebou vůbec nestresovala. Děti se učí nejen od rodičů, potřebují i změnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Moje kamarádka, která žije v USA, šla do práce na plný úvazek ve třech měsících věku dítěte, malý v celodenních jeslích. Pracuje od rána do 5 odpoledne. Běžná praxe. Naše MD jí přijde jako pohádka. Taky se díky ní dívám na všechno trochu jinak.
Na druhou stranu je potreba rict, ze ten daycare v USA vypada dost odlisne od toho, co si Cesi predstavuji pod nazvem jesle. Ja jsem syna dala od roka na 2 dopoledne tydne. Ve dvou mistnostech bylo tak v prumeru 9 deti a byly na ne 3 ucitelky. Ja nechci rict, ze mi nebylo lito se koukat na deti, co tam byly full time, ale preci jenom jsem videla, ze je o deti dobre postarano po vsech strankach. Tomu ovsem odpovidala i cena, to je ale na jine tema.
Zakladatelce fandim, aby se zbavila negativnich pocitu a uzivala toho, ze tu moznost ma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vratila jsem se ve dvou letech do prace a mrzi me to, kdybych nemusela, nesla bych, ditko je jeste male. Pred tim jsem pracovala z domova a to bylo lepsi.
- Citovat
- Upravit
@Gregory I kdyby byla na mé dítě učitelka sama a vozila ji celý den ve zlatém kočáře, je to pro mě spíš noční můra. A naše maminky si vyčítají, že chodí ve dvou letech dítěte na pár hodin pracovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky mám divný pocit. Malý budou teď dva roky. A našla jsem si práci 2krát týdne plus jeste jednou za 14dní práci u koní. No a jde o to, ze mám pocit, ze malou zanedbavam dnes mi řekl i můj chlap, ze jsem s malou málo. A to hlídání mám úplně v pohodě babička je v důchode a malou hlídá ráda. Nevím myslíte, ze mám něco zrušit a nebo vtom pokračovat. Obě ty brigády me baví. Achjo nevím no..
kdyby byla v jeslich, chapu tvoje obavy, ale babicka je super reseni. Male to predpokladam nevadi, ze s babi, ne? Jen se pekne socializuj v praci ![]()
drive to neresil nikdo, deti do jesli a zdarec. V jinych zemich neni tak dlouho rodicovska jako u nas casta (nepocitam teda treti svet, kde si matka dite nosi v satku na plantaz a zeme, kde je zena pouze v domacnosti). Jsme tou nasi „ctyrletkou“ trochu rozmazleni a „postizeni“ a pak mame vycitku kvuli tomu, ze pracujeme na 1/4 uvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky mám divný pocit. Malý budou teď dva roky. A našla jsem si práci 2krát týdne plus jeste jednou za 14dní práci u koní. No a jde o to, ze mám pocit, ze malou zanedbavam dnes mi řekl i můj chlap, ze jsem s malou málo. A to hlídání mám úplně v pohodě babička je v důchode a malou hlídá ráda. Nevím myslíte, ze mám něco zrušit a nebo vtom pokračovat. Obě ty brigády me baví. Achjo nevím no..
Já chodim do školy denně a aspon si to s malym víc užijem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
kdyby byla v jeslich, chapu tvoje obavy, ale babicka je super reseni.
A me by stejne zajimal jediny rozumny duvod, proc by na takto omezenou dobu mela byt babicka ok a jesle ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gregory píše:
A me by stejne zajimal jediny rozumny duvod, proc by na takto omezenou dobu mela byt babicka ok a jesle ne.
babička se bude věnovat jinak než jesle…navíc je to někdo, koho dítě zná. Já od dvou let chodila k babičce na celý víkend a bylo to super…oproti tomu jesle mi teda k srdci nepřirostly a to jsem tam byla jen párkrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka OK, nechci se dohadovat. Ono by to mohlo vypadat, ze si jen potrebuju obhajovat svoje reseni a to neporebuju - vim, ze syn byl a je velmi spokojenej. A to, ze nema vzdy pozornost na sebe mu jen prospiva. A z popisu to vypadalo, ze to zakladatelce taky vyhovuje, problem s tim ma manzel, ktery se patrne citi v ohrozeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky nevím nejspíš se nevzdám ani jedné brigády..pac me obě baví a nechci pak litovat.. A ano s babičkou je moc ráda. Uvidím třeba časem raději budu doma, ale teď budu chodit. Děkuju za názory a moc si jich vazim ![]()
- Citovat
- Upravit
@marrlinka Tak nejsou jesle jako jesle. Moje dítě je na jesle stopro zvykle chodí tam denně. Učitelky jsou tam 3-4 které bezpečně pozná. Suprový je, že je v kolektivu dětí. Na jednu učitelku spadá 3-4 děti tak že se jim věnujou velmi dukladně. Kor u těch menších dětí vždycky nějaké dítě spí, tak že učitelka toho má mín a třeba dělají masaže miminkum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mě čeká práce na 2 dny v týdnu a to mám dítko mladší. Jednak se odreaguju, nepřijdu o místo, budeme mít o nějakou korunu víc a dítko si bude zvykat na jiné lidi než jen na mě a manžela. Sice trochu výčitky mám, ale zas mám pocit, že se k němu vracím o to raději a víc si s ním čas strávený dokážu užít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit