Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@AnnaNuvoletta07 píše:
A nepěstovali tam předchozí majitelé trávu? On je to pěkný smrad, když se to suší. Že by ten barák „načuchnul“.
Jako nabízí se to…
Smrdí to jako konopí, tak za tím dost možná bude konopí… ![]()
Tím konopím jsem si to koukám zavarila ![]()
Určitě se tu nic nepestovalo, ani nevarilo, maximálně tak brambory :d Ja tady vyrostla, jsem 5. generace nadi rodiny co tady žije.
Sklep sice máme, ale nachází se úplně pod jinými místnostmi, tak to bych vyloučila.
Jestli jsou vestavěné tak se tam plíseň a vlhkost tvořit může. Babičce takhle splesniveli krabice a kabát ve skříni. Musí mít skříně otevřené. Jinak všechno vlhké.
A pudu nad tim mate? Co kuny? Ty kdyz kali na pude je to smrad desnej. Ale ty by jste asi slyseli. Jinak me taky nic jineho nez ta vlhkost nenapada
Muže to plesnivet za temi skrinemi, kor jestli tam mate vzadu nějakou preklizku a zde tudíž nedycha. Takže leda preklizku sundat a skříne nechat vzadu otevřené, ať tu zeď vidíš a můžeš kontrolovat, a hlavně nepreplnovat. My máme takovou skříň v rohu kde je tepelný most a jakmile tam dáme více věci, máme to plesnive a plesnivi i ta zeď v tom rohu
museli jsme toho spoustu vyhazet, aspoň máme probrány šatník. Často ji větráme, nechavame otevřenou, mistnost odvlhcujeme a vypadá vevnitř malem jako z katalogu, na každý polici dva kominky a na tyči věci tak polovina až dvě třetiny
sami jsme si tam tu skříň nedali, už tam byla a je tam prizděná, tak se neda jen tak odendat.
@Atisia píše:
Třeba zvolí na tu zeť špatny nátěr
To je myslím jedno, my tam nemáme žádný spesl, ale jak se skříň vetra, pokoj odvlhcuje a neleží v té skříni zadni “kostlivci” (nic, co by se pravidelne nepoužívalo), tak je to v pohodě a ta plíseň se netvoří. Akorát na to člověk musí myslet a věnovat se tomu a je to trochu opruz
ale furt lepší než spát v plesnive ložnici, že
ale blby je, ze to bude muset s největší pravděpodobnosti rozebrat a odebrat skříni ta “záda”.
Co odpady? Máme dům postavený 13 let a hnilobu tu teda taky cítím. U nás je to z odpadů, pořád si říkám, že nám něco museli udělat blbě. Proplachuju je horkým octem, nasypu sodu a zaleju, kvůli čističce nemůžu použít chemii, ale už nad použitím chemie taky přemýšlím, protože mě to už přestává bavit… Taky pomůže používat pravidelně čistič myčky. Plíseň tu nikde nemáme, spíš je tu dost sucho.
@Adaneli díky za tip, ale tím to nebude, odpady jsou nové, a vedou úplně jinudy. Ale děkuji, snad se to u vás podaří vyřešit:)
Pižmový konopný zápach - to jsou kuny. Bohužel to znám. Máme je pod střechou a v jednom místě strop ze sádroše. Tam ten zápach prostupuje.
@Janli a jé
To mi neříkejte. Ale jsem ráda, že ten smrad někdo dokazal identifikovat, ja uz si vážně připadala jako blbec…Tak myslíte že to muze prostoupit z patra do přízemí? V přízemí nemají kde být totiž, podhledy ani stropy ze sadrose tam nemame..ale jestli ta cihlová zeď tak dokazala nacichnout. ![]()
@Anonymní píše:
@Janli a jéTo mi neříkejte. Ale jsem ráda, že ten smrad někdo dokazal identifikovat, ja uz si vážně připadala jako blbec…Tak myslíte že to muze prostoupit z patra do přízemí? V přízemí nemají kde být totiž, podhledy ani stropy ze sadrose tam nemame..ale jestli ta cihlová zeď tak dokazala nacichnout.
Jo, prostoupí to. Na kuny nejlíp platí pes u domu a pak hluk.
@Adaneli píše:
Co odpady? Máme dům postavený 13 let a hnilobu tu teda taky cítím. U nás je to z odpadů, pořád si říkám, že nám něco museli udělat blbě. Proplachuju je horkým octem, nasypu sodu a zaleju, kvůli čističce nemůžu použít chemii, ale už nad použitím chemie taky přemýšlím, protože mě to už přestává bavit… Taky pomůže používat pravidelně čistič myčky. Plíseň tu nikde nemáme, spíš je tu dost sucho.
Pokud cítíš odpad, tak máte někde špatný sifon, s největší pravděpodobností ve sprše. Identifikuj odkud zápach jde a pak to holt opravit. Jo a zrovna agresivní čističe ten sifon umí poškodit.