Dlouhodobé kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4275
27.2.12 14:01

tak to bych asi taky řvala vzteky (aspoň uvnitř, ale já asi i reálně). a jak se znám, poslala bych i stížnost. i když je to dr.na pohotovosti a ne gyn.nebo pediatr, tak podporovat kojení by měl každý doktor. a předepsat ti léky vhodné při kojení taky!! i kdyby dítěti bylo deset. co je mu(tedy jí) po tom??

já teď čekám první,a le chceme dvě brzo po sobě do dvou let, tak mi příjde tak nějak normální, že pokud budu s malým doma a ne v práci, tak ho budu kojit co nejdýl to půjde, ideálně než se narodí druhé (ale chápu, že nezáleží jen na mým rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
593
27.2.12 14:23

Kojit taky člověk nemůže přestat ze dne na den, pokud tedy nejde o život. Myslím, že byste měli problémy oba. Jinak taky se hlásím k maminkám, které kojily víc než rok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.2.12 15:23
Hanulkaa píše:
Kojit taky člověk nemůže přestat ze dne na den, pokud tedy nejde o život. Myslím, že byste měli problémy oba. Jinak taky se hlásím k maminkám, které kojily víc než rok. :)

citovaná doktorka si zřejmě myslela, že o život asi jde :/

ale i tak…i kdyby šlo, dá se to říct i jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
27.2.12 17:07

Děkuji, jsem ráda, že jste na mé straně. Fakt si připadám líp - normálně :D
Teď jsem se ještě dívala, že mi napsala, abych si koupila B-Komplex Zentiva Forte. Tak jsem si ho koupila a v letáku je přímo napsané, cituji: „Vzhledem k vysokému obsahu vitamínů není přípravek B-komplex Forte určen pro děti do 12 let věku a těhotné a kojící ženy. Pro ně je určen přípravek B-komplex Zentiva s nižším obsahem vitamínů.“ No, tak nevím, nevím :think: Poslala jsem to chlapa vyměnit, tak snad pochodí.
PjckjsANEBjája Já jsem naopak spíše ten typ, co píše pochvaly než stížnosti. Ale tahle MUDr. ji ode mě teda určitě neuvidí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.7.12 00:14

@anoli30 Můžeš mi, prosím, prozradit, jak jsi děti odstavila? Já dceru kojím už 25měsíců, posledních pár týdnů stále přemýšlím, že už ji odstavím, ale hlavně nevím, jak to mám udělat? Když někdy zkusím NEDAT, tak je chvíli klid, ale potom si vzpomene a dožaduje se. Je zvyklá pít před spaním, ale pak usne sama(neusíná u prsu), někdy pije v noci a vždy po ránu-snídaně :D Nedovedu si představit, že jí najednou řeknu, že mlíčko prostě není a nebude - nevím, jak to mám udělat… mám pocit, že čím více to prodlužuji, tím to odstavení bude horší.
Uvítám, když napíšou i jiné maminky, které s tímto mají zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.7.12 16:04

Vliv kojení na zdravotní stav maminky

Ahoj, mělo kojení vliv na váš zdravotní stav? Kojím dcerku 10 měsíců a jsem v poslední době přád na hromadě :nevim:. Hned bolest v krku a atb, pak opět za týden bolest v krku, za 14 dnů zas střevní chřipka s horečkou. Bohužel se za 24 hod nakazila horečkou i malá a 2× zvracela. Dřív jsem byla zdravá jak řípa :,(. Pozorovaly jste na sobě něco podobného? Co s tím? Vadí mi hlavně to, jak to ode mně chytne i ta moje holčička :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.7.12 16:10

Já jsem kojila nejmladší 3 roky, starší dcerku 1 rok, mladšího syna 1 rok a nejstaršího syna 1,5 roku. nikdy jsem za tu dobu na sobě nepozorovala, že by to mělo nějaký negativní dopad na můj zdravotní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
28.7.12 16:11

Kojím už čtyři a čtvrt roku v kuse a nepociťuju žádný změny…jen mi na jaře víc padají vlasy, ale jinak je vše jako dřív. Zkus třeba užívat nějaký vitaminy.

• Citovat
  • Upravit
13752
28.7.12 16:14

Kojila jsem do 15m, ale mlíka už moc nebylo (jinak bych kojila klidně dýl). Žádný negativní dopady to na mně nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
28.7.12 16:17

Kamaradka ma tri deti a pokazde kdyz zacne zase kojit tak ji naskoci obrovsky atopicky ekzem a ten zmizi az po tom co kojit prestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2320
28.7.12 16:24

Já jsem kojila 11 měsíců, chtěla jsem aspoň do dvou let, ale onemocněla jsem zvýš. fun. štítné žlázy a musela jsem přestat kůli lékům, prý je to nemoc z přetížení, u prvního dítěte jsem kojila 4 měsíce, celou dobu jsem krvácela, jak jsem přestala kojit přestalo i krvácení. Kdybych měla další dítě tak chci kojit co nejdéle ale jaké komplikace nastanou? Snad žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
28.7.12 16:39

Na mne kojení žádný negativní dopad nemá, kojím skoro 13 měsíců a k tomu jsem v pátém měsíci těhotenství. Kdybych se nemohla vymotat z nemocí, tak bych si zrevidovala stravu, pohyb a možná přikoupila vitamíny či probiotika. Asi bych se na souvislost kojení a špatné imunity zeptala přímo doktora, abych neukončovala kojení zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.7.12 16:47

Vždy tak po 4m kojení se mi rozjede seborea ve vlasech, u prvního se mi tam dostala kvasinka, takže svědilo, šílený strupy ve vlasech, fakt běs.
Jinak jsem byla v prvním těhotenství a při prvním kojení naprosto nezranitelná, při druhém těhotenství a kojení furt tak nějak na hromadě. Snažila jsem se brát céčko, nějaké pangaminy, rybí tuk, ale žádný významný zlepšení jsem nepocítila, hlava se zklidnila až pár týdnů po tom, co mlíko došlo (poprvé v 9m, podruhé v 7m).
Kdybych byla pořád na hromadě nějak výrazně a věděla, že bych mohla při nekojení se dát víc do kupy (silnější atb, celkově se vyspat, odfrknout), tak bych v 10m už bez nějakých větších výčitek kojení ukončila :nevim:
Jediné, co by mě přimělo zatnout zuby a vydržet by bylo, kdyby dítě totálně odmítalo mléčné výrobky a nesplinilo by bez kojení mléčnou dávku přes den, tam teda by zájem dítěte převážil nad mým zájmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.7.12 17:02

Jsem na tom zdravotně lépe (nepočítám lupy - pomohl šampon, ekzém n nohách - pomohlo moře).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
28.7.12 19:21

Mne se jenom rozjely lupy, ale zacala jsem pouzivat sampon a jsou pryc. Jinak zmena zadna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová