Dlouhodobý stres, změna práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11051
26.1.26 13:11
@Anonymní píše: Více

Tak pokud si to můžeš dovolit?

Lidi si obyčejne udělají nějaký průzkum co a jak. Potom jednají.

Ať pak zas nejsi ve stresu, že nemáš práci, nemůžeš sehnat a nemáte peníze. Dvě děti jsou finančně náročné, pokud mají i nějaké zájmy.

Jen takové info…, většina žen po návratu do práce po ŘD ucítí obrovsky náraz na psychiku a stres, to nejsi sama. Bojovala jsem s tím léta a jsem ráda, že jsem to nevzdala.

Nicméně ve velkém městě si myslím můžeš byt v klidu, nicméně zkušenosti mám z menšího města a tady by sis neškrtla.
Recepční se rovná hlavně k vytěžování noční a víkendy, pak možná.
Na malých městech už nemají obyčejne firmy recepci, zbytečný výdaj.
Administrativa, ze bys to stíhala za pár hodin neexistuje.
Firmy šetří, místa se slučují.
Tady u nás možná prodavačka a to opět k vytěžování víkendu a odpoledních, jinak nic.
Zdravotní sestra či lékařka nejsi, to by sis mohla vymyslet leccos.

Tak možná ještě uklízečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12972
26.1.26 14:23

Chceš dělat prác, kde je největří nátřesk a je dost velká šance, že již brzy nebudou existovat.
Předpokládám, že nemyslíš recepční v nějakém dlouhém provozu.
Pokud ti to přijde jako dobrý nápad, tak mě tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
26.1.26 14:26

Tu VŠ bych z CV vynechala nebo nechala jen bakaláře a popis poslední práce trochu upravila, aby to nevypadalo tak odborně. Podle mě to nikdo nebude zjišťovat, jestli máš vš nebo ne. Taky radím reagovat na velké množství inzerátů, aby z toho bylo aspoň pár pohovorů. Ve staré práci ideálně končit, až budeš mít novou, teď se práce hledá opravdu špatně. Ať pak nejsi zase ve stresu, že nemáš peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
26.1.26 15:07

Hledala bych tedy co nejblíže domovu a do nějakého průvodního dopisu bych to napsala - že moji naprostou prioritou je minimální čas strávený na cestě. Čas jsou peníze. A hodně zaměstnavatelů kvituje, když zaměstnanec má krátký dojezd do práce. Potom by možná odpadly i nějaké obavy zaměstnavatele, proč děláš méně kvalifikovanou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.26 15:43

Naše firma už překvalifikované lidi nebere a nechce.
Ví, že to nedají a neustále prudí a vymýšlí hovadiny, protože jsou přeci vzdělaní.
A ví vše, nicméně o provozu jako takovém ví nic.
Pak zbytečně prudí a rozvrací kolektiv.
Práci zvládají pouze na teoretické úrovni a když pak opravdu mají něco udělat, tak zjisti, že ani prodej v obchodě není taková sranda, jak na první pohled vypadá.
A to nejsou potraviny a ani oblečení.
Vybalit zboží problém, zbožíznalství problém, kasa problém a pak maji taky různé sociální fobie, pak je bolí záda…a nohy. Často nedají tlak a normy. Nechtějí směny.
Ve všem hned vidí buzeraci, poté vypisuji na inspektorat a dávají zbytecne podněty.
Všechny to stojí čas a nervy, přitom vydrží třeba dva dny
:mrgreen:
Naše firma chce dlouhodobé pracovníky, protože se zaškoluji a stojí to mnoho času a financí aby za rok dva odešli.
I administrativa chce své a rovněž nebereme lidi, kteří za dva roky zjistí, že je práce nenaplňuje a chtěli by ji zajímavější a lépe placenou a vlastně ve své profesi. A ještě se v té co tak chtěli musí vzdělávat.
Takže u nás nee a taky to vypovídá o jakési odolnosti.
Vždy bych hledala práci ve svém oboru a na kratší úvazek, ale jít dolu nee, to nedělá dobrotu a jak si ženská odpočine, začne vymýšlet kraviny.

• Citovat
  • Upravit
195
26.1.26 15:58

Dělám na recepci ostrahu, nemohu si to vynachválit. Práce se dobře hledá přes umělou inteligenci, s tím mám dobré zkušenosti. Třeba Al Bing.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
26.1.26 18:12

Ahoj,

mě 2× odmítli, že mám příliš vysokou kvalifikaci a že jim určitě uteču. Za dva měsíce se mi z te jedné práce ozvali, že by mi nabídli místo v mojí kvalifikaci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.26 21:59

Já také bojují s úzkostmi, začlo to přesně rok po té, co jsem nastoupila po RD do práce. Pár let jsem se v tom plácala. Teď jsem dala v práci výpověď, mám zatim na doma brigádu v administrativě. Je to sice za pár šupů, ale bude se to hodit do životopisu. S manželem jsme se domluvili, že se na nějaký čas uskromníme a já zatím hledám.
Takže za mě, jdi do toho. Zdraví máme jen jedno.

• Citovat
  • Upravit
9
1.2.26 18:28

Mám vystudovanou střední školu v oboru informatika v ekonomice a dělal jsem 2 roky prodavače, zítra nastupuji do nové práce ve státním sektoru teda. Na prodejně jsme měli vedoucí týmu s bakalářem, v dnešní době už každý dělá všechno a i ti kvalifikovaní jdou pod své možnosti. Řekni na pohovoru, že chceš po letech zkusit něco nového a nabrat nové zkušenosti a najít něco co tě bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
1.2.26 18:32

U manzela v praci jim nastoupil do skladu schopny IT, potreboval praci, kde nebude “potrebovat@ hlavu. Pravidelne mu nabizeli misto na IT oddeleni, prijal az po vice jak roce. Potreboval si od sve puvodni prace odpocinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.26 19:31

Radím uvést buď třeba jen Bc. (bez magisterského vzdělání) nebo si jiným způsobem upravit CV, abys nezpůsobila prekvalifikovane. Já mám Mgr., po škole jsem chvíli působila v oboru, ale jsem vyhořelá, unavená + to byla stejně práce na zástup. Hledala jsem něco, kde bych si mohla mentálně odpočinout - různá administrativa, recepční, koordinátor, back office, asistent, apod. Nejprve jsem posílala CV s Mgr., úspěšnost nic moc, pak jsem psala už jen Bc. vzdělání a pozvánky na pohovory přibyly… Jinak měj určitě připravenou odpověď na to, až se tě zeptaji, proč měníš obor…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat