Dluhy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kvaček píše:
Jenom by mně zajímalo, co jejich muži, nemají je, nepracují??? Já když mně nevyjde, tak si proberem s manželem co jsem koupila co potřebuju a porstě mi dá, například teď jsem si objednávala za 1500 z netu oteplovačky svetr na malého a už by mi nevyšlo na jídlo, tak to manžel ví a prostě to zaplatí, když to potřebujem
Poziciavat si peniaze/pytat od muza? Ja som myslela ze ked nevychadzaju, tak nevychadzaju ako rodina, ze su v tom uz aj manzelove peniaze, ved decko je aj jeho, ked navarim tak sa naje aj on, ked plati najom tak v tom byte byvam aj ja …
A niekedy fakt nevyjde a niekedy sa neda usetrit a niekedy sa naozaj neda najst praca. Ale poznam rodinu co ziju na dedine, maju role, ovocny sad, kravu, chovaju prasata na predaj a idu z dlhov do dlhov, jeden den nam tu tisicku vratia a o tri dni pridu pytat dalsiu …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň, já jsem si nevšimla, že jsi na to už odpovídla, četla jsem jen první stranu diskuse a nevšimla si druhej. co mezitím přibyla.
Já zase nechci, aby někdo tady věděl, že hladám práci, tak jak to uděláme? ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo jo, taky to kolem sebe někdy vidím…bydlí se třeba v krásné novostavbě, přepychovém domku, ale prý není někdy ani na jídlo
tak my žijeme v bytě, který si svépomocí rekonstruujeme, abychom ho měli hezký, nicméně na jídlo máme a i na nějaké to povyražení sem tam…já pracuji z domova, sice je to záběr, protože na malou jsem momentálně kvůli těm rekonstrukcím sama, takže po mně neustále leze…no ale za ty penízky to zatím stojí. Jinak bych vyhnala přítele třeba ještě na brigádu, kdybychom měli málo…ale přijde mi, že většina lidí kolem si žije mnohem luxusněji (drahé dovolené atd.), ale pořád mluví, že nemají peníze…taky jsme měli období, kdy jsme museli hodně šetřit, no tak se nakupovalo s rozmyslem a šlo to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Charlot, tak se mi podařilo nově registrovat, tak prosím o radu do SZ. Díky!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úvodní příspěvek mi přijde zbytečně tvrdý. Já osobně se snažím si nepůjčovat a nestalo se mi to prakticky nikdy, ale mám pochopení pro jiné. Zažila jsem samozřejmě lidi, kteří si brali půjčky na kraviny a spotřebu, což považuju za idiocii.
Na druhou stranu jsem zažila i lidi, kteří práci měli a stabilní. Půjčky měli jen na bydlení a ani extra vysoké (se stavbou jim pomohla rodina) a pak najednou práce nebyla. A to tak, že nebyla. Pro člověka přes padesát nebyla v daném regionu vůbec žádná. Podotýkám, že se nejednalo o člověka, který by zamrzl a neuměl s počítačem atd. Jeho manželka pracovala, ale i přesto, že měla odbornou práci, tak v regionu, kde byli, měla plat jen kapku nad úrovní minimální mzdy.
Samozřejmě, že jsme jim půjčili a nikdy bych je za to neodsuzovala. Teoreticky se samozřejmě mohli odstěhovat, prodat dům (v městě, kde by byla práce by za peníze, které by utržili za dům, koupili možná 1plus1 nebo 2pluskk na nějakém hnusném místě).Ale po padesátce by tu práci nenašel možná ani tam a jeho manželka třeba taky ne. Nakonec si pán práci našel, trvalo to rok, ale nikdy bych mu neřekla křivého slova. Já tohle nikdy nesoudím, dokud neznám přesně situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No holka, ale pokud k tobě příjde 3 krát za týden nějaká mamina chce půjčit prachy a pak slyšíš jak byla pařit a tak. Z toho mi je zle. Neodsuzuji lidi, kteří za to nemohou, jsou staří nebo tak, ale odsuzuji ty mladé maminy, které myslí jen sami na sebe, chodí pít, kupují značkové hadry sami pro sebe a pak čumí, že nemají co dát svému dítěti do pusy nebo, že nemají na boty svému dítku. O tomhle je ta diskuze, kterou jsem zakládala, o sockách, který po mě pořád chtěj půjčit a práci si nenajdou. Já když jsem neměla peníze, chodila jsem na noční do fabriky a nevim proč tyhle ženský chodit nemůžou, jako proč nemůžou pracovat. Já se střídala s chlapem u syna, vždycky dvakrát týdně hlídal přes noc. A ráno mazal do práce a vrací se až večer, protože dělá přesčasy, proč tohle nemůžou dělat jiní, proč chodí prosit o peníze, místo toho aby si našly práci.
- Citovat
- Upravit
irinek píše:
No holka, ale pokud k tobě příjde 3 krát za týden nějaká mamina chce půjčit prachy a pak slyšíš jak byla pařit a tak. Z toho mi je zle. Neodsuzuji lidi, kteří za to nemohou, jsou staří nebo tak, ale odsuzuji ty mladé maminy, které myslí jen sami na sebe, chodí pít, kupují značkové hadry sami pro sebe a pak čumí, že nemají co dát svému dítěti do pusy nebo, že nemají na boty svému dítku. O tomhle je ta diskuze, kterou jsem zakládala, o sockách, který po mě pořád chtěj půjčit a práci si nenajdou. Já když jsem neměla peníze, chodila jsem na noční do fabriky a nevim proč tyhle ženský chodit nemůžou, jako proč nemůžou pracovat. Já se střídala s chlapem u syna, vždycky dvakrát týdně hlídal přes noc. A ráno mazal do práce a vrací se až večer, protože dělá přesčasy, proč tohle nemůžou dělat jiní, proč chodí prosit o peníze, místo toho aby si našly práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych nikoho neodsuzovala. Dnešní doba je celkově nejistá - co jde dnes, nemusí být zítra anebo může být všechno úplně jinak. Dnes práci máš, zítra mít nemusíš.
Taky je to trochu způsobeno tím, že v dnešní době nejde získat vlastní bydlení jinak než hypotékou, kterou ještě někteří navyšují získáním peněz na zařízení bytu/domu nebo další opravy a úpravy. Po nějaké době naskáče ke splácení sumička
Nedivím se, že potom nezbývá ani na jídlo a potřeby pro děti. Navíc, když třeba v té době někomu z nich sníží plat nebo přijde o práci.
Jsou typy lidí, kteří pořád budou vykládat, že nemají peníze. A to i přesto, že oni sami ví, že jsou na tom lidi mnohem hůř. Potom jsou lidi, kteří i kdyby měli peněz víc, nic neušetří, prostě vše utratí.
Co se týče matek, které chodí do hospod, kouří a potom si stěžují, že nemají peníze - to už je v nich, my s tím nic neuděláme. Kéž by se takovým veškeré dávky vyplácely v poukázkách. Na druhou stranu, občasné povyražení, výlet nebo jakkoliv „zbytečný“ výdej peněz u sociálně slabších rodin bych neodsuzovala. Vždyť život nemůže být jen o šetření a trápení se, co bude a co nebude. To by se člověk mohl zbláznit.
A mmch, najít solidní práci není nic snadného. Při poměru nezaměstnaných a volných pracovních míst prostě nevěřím tomu, že kdo chce, ten si práci najde. Občas se pro zajímavost dívám na vývěsku UP. Myslíte si, že chlap, který má např. 3 malé děti, platí nájem v klasických cenách nebo hypotéku, může jít dělat skladníka za 12 000 hrubého?
Taky bych neodsuzovala, že např. „pracovat nechce“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň, ale musím ti oponovat.
Tak když se rozhodnu jet někam na výlet a vím, že potřebuju botky pro dítě, pro co se rozhodnu, pro boty nebo pro ten výlet? Já bych se rozhodla jít pro ty boty. O tomhle to je. A pokud bych chtěla výlet, asi bych si dávala stranou peníze a šetřila bych a jela až by to šlo.
S prací, jo pokud je ten člověk starší nebo prostě nemůže za to do jaké situace se dostal, a snaží se, neřeknu k nim ani slovo. Jinak takése dívám na stránky up. Myslím si, že se práce začíná opět dostávat tam kde byla- pomaličku. Bylo i hůř, když se nabízela pouze jedna stránka prací, teď už je to 8 stran práce na vývěskách.
Tady není debata o těch, kteří za to nemůžou, ale o těch kteří nechtějí a jsou nezodpovědní.
Proč se někdo snaží jako idiot, dřou se, makaj, aby měly na vše a jiným stačí přijít a žumrat o peníze.
Já nevím, ale čtete tuhle debatu nebo rovnou píšete názory?
Kolikrát tu bylo psáno, že to není určeno těm, kteří se do toho srabu dostaly náhodou a snažíse z něho vyhrabat a´t jsou staří nebo mladí. Mě prostě vadí lidi, kteří pracovat nechtějí a chodí si půjčovat, se kterými se okolo sebe potýkám. Myslí si, že všichni to zaně nějak vyřeší A ONI MŮŽOU VESELE DÁL POKRAČOVAT VE SVÉM DOSAVADNÍM STYLU.
- Citovat
- Upravit
Děvčata, je to sice mimo téma, ale přece jen - hledat práci na webových stránkách Úřadu práce znamená motat se pořád v začarovaném kruhu. Kdo chce z toho kruhu ven, měl by se dívat na stránky www.prace.cz nebo www.jobs.cz Tam jsou některé nabídky, kterými má smysl se zabývat. Ale opět musí člověk pečlivě zvažovat. Po určitém tréninku se to dá rozpoznat na první pohled. Ale zase je to o tom, jestli se člověk chce tématem zabývat do hloubky nebo si zase jen hledá alibi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto je diskuze a já bohužel nemám tolik času číst detailně vše. Někdy reaguju jen na úvodní příspěvek.Diskuzi jsem četla zběžně. Přesto mi nikdo nemůže zabránit napsat slušnou formou svůj názor.
Co jsi vlastně od této debaty očekávala? Já Ti to napíšu z druhé strany, když mě někdo požádá o půjčku, mám právo mu bez jakéhokoliv vysvětlení odmítnout. To, co dělá se svými penězi je jeho věc stejně tak jako za co utrácím peníze já a co preferuju. Žiju a utrácím peníze tak, jak uznám za vhodné.A kupuju to, na co mám. Ten výlet není tak úplně v pozadí žebříčku hodnot, děti taky potřebují změnu.
To, co dělají ze svými penězi druzí, neřeším. Mám svých starostí dost. A je mi jedno, jestli ty peníze vydělali nebo je žena na MD nebo mají nějaké příjmy ze sociálních dávek. Nejsou jen vyžírky ale i Ti, kteří podle mého názoru přijímají oprávněně.
A nejhorší je soudit někoho „z vlaku“, když detaily prostě nevidíme. S tím se poslední dobou setkávám taky docela často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s Janou206…ať si každý žije, jak chce…Připadá mi podle některých názorů, že jste všechny dooookonale zodpovědné…Já už sice nejsem nejmladší, mám děti velké, ale přiznám se, když byly malé, tak jsem zase až tak zodpovědná nebyla…A jestli nové boty nebo výlet?? Za sebe říkám výlet, jednak si myslím, že ty boty nejsou až tak závratná položka…a hlavně, i ty děti spíše ocení ten výlet než nové boty!!! Ale to je můj názor…A jestli za mnou příjde kamarádka půjčit si peníze, tak jí je buď půjčím nebo nepůjčím, ale určitě nebudu řešit, nač je potřebuje, vždyť je to její věc…Když peníze mít budu a mám jistotu, že mi je vrátí, tak ať si za ty peníze jde třeba do kasina, je to její věc…
- Citovat
- Upravit
anonymní333 píše:
Souhlasím s Janou206…ať si každý žije, jak chce…Připadá mi podle některých názorů, že jste všechny dooookonale zodpovědné…Já už sice nejsem nejmladší, mám děti velké, ale přiznám se, když byly malé, tak jsem zase až tak zodpovědná nebyla…A jestli nové boty nebo výlet?? Za sebe říkám výlet, jednak si myslím, že ty boty nejsou až tak závratná položka…a hlavně, i ty děti spíše ocení ten výlet než nové boty!!! Ale to je můj názor…A jestli za mnou příjde kamarádka půjčit si peníze, tak jí je buď půjčím nebo nepůjčím, ale určitě nebudu řešit, nač je potřebuje, vždyť je to její věc…Když peníze mít budu a mám jistotu, že mi je vrátí, tak ať si za ty peníze jde třeba do kasina, je to její věc…
Anonymni:promin pises deti velke a vis kolik stoji v dnesni dobe boticky kvalitni??
Pocitej nejmin 750kc takze rozhodne ne levna zalezitost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak boty pro děti jsou u nás na prvním místě - kvalitné, kotníkové, kožené, jiné neberu ![]()
Já sama za sebe bych nikomu nepůjčila peníze na to, aby šel do kasina apod.
, kdybych o tom věděla. Naštěstí toto řešit nemusím, protože já nemám na půjčování. Ale kdybych měla a půjčila, rozhodně bych neřešila, jestli třeba moc s prominutím „prožere“ nebo jestli utrácí na můj vkus moc za modu, oblečení, časopisy. Kdybych někomu půjčila, určitě bych chtěla dlužní úpis, na dobré slovo se dnes nehraje ani mezi nejlepšími přáteli, ani mezi rodinou. A peníze kazí lidi a vztahy.
Já jsem tím chtěla říct, že druhé hodnotíme hlavně podle toho, co vidíme zvenčí a dál si domýšlíme. Pod pokličku vidí málokdo. A nikdy nemůžeme vědět, jestli to náhodou není úplně jinak. A to v různých souvislostech.
Samozdřejmě mi taky vadí lidé, co prochlastají a prokouří sociální dávky určené na potřeby jejich dětí. A děti potom chodí v malých botech a děravých bundách. Bohužel, znám takové. Ale touto diskuzí to prostě nevyřeším
Kdyby šlo jen o problém výlet kontra boty, bylo by vyhráno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní 333: s tímto druhem lidí mám bohužel takovou zkušenost, že jen co něco splatí, hned si přijdou půjčit znova. A jednoho dne řeknou - já ti to nemám z čeho vrátit. A za týden se dozvím, že si začal (začala) půjčovat jinde. A ten nový věřitel zpravidla nechce věřit
, když mu svou zkušenost vyprávím. Takže když mě někdo požádá o půjčku, odpovídám poněkud drsně - najdi si brigádu. Nenajdeš? Tak jsi zřejmě neschopný. Je to drsné, ale je to nejlepší prevence proti nedobytným pohledávkám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit