Dluhy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dluhy vzniklé před manželstvím nejsou součástí SJM. Ale splácejí se ze SJM. V současné době druhého z manželů neochrání ani předmanželská smlouva. V současné době se pracuje na změnách, které mají ochránit toho z manželů, kdo není zadlužený. Se svatbou bych tedy ještě počkala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy
ou, tak to jsem netušila, to je docela blbé teda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malcmi píše:
@Dominika83 já bych si to raději pojistila tou předmanželskou smlouvou.
Tou už dnes nic nepojistíš!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takový dotaz, pokud je muž zadlužený a já si jej vezmu za manžela, tak jsou automaticky dluhy i moje? Co všechno to pro mne znamená a jestli se tomu dá nějak vyvarovat? Děkuji
Dokud dluhy neuhradí, neber si jej. Nasekáš se do zbytečných problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takový dotaz, pokud je muž zadlužený a já si jej vezmu za manžela, tak jsou automaticky dluhy i moje? Co všechno to pro mne znamená a jestli se tomu dá nějak vyvarovat? Děkuji
dluhy tvoje nebudou, ale jejich splácení půjde ze společného jmění manželů, tedy teoreticky klidně i z tvé výplaty, pokud tvůj manžel svoji mít nebude (tvoje peníze jsou i jeho peníze). tvůj majetek (dědictví po babičce, peníze našetřené před manželstvím…) by manželovy dluhy z předmanželství postihnout neměly a i ze společného jmění by se měla brát jenom manželova část (ale to nevím, jak funguje v praxi, zákon mluví v případě exekuce o soudním rozdělení majetku jako třeba u rozvodu a na peníze NEdlužníka pak exekutor nemůže… ale asi se to řeší až za probíhající exekuce???).
teoreticky by mohla být vhodná předmanželská smlouva, že SJM mít nebudete, ale mám takový mlhavý pocit, ne vždy může být řešením exekuce, protože ne vždy se k ní přihlíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malcmi píše:
@Dominika83 já bych si to raději pojistila tou předmanželskou smlouvou.
Záleží na tom jak jsou ty dluhy veliké. Pokud jsou veliké, tak jedině souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominika83 No ale když to prý nepomůže.
Já bych si ho prostě radši nevzala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dluhy
@sagina Jde o to, že už spolu pět let žijeme a dluhy i tak platíme ze společných peněz, takže pokud tomu dobře rozumím, tak by to bylo stejné? Jde mi spíš o to, kdyby se nedej bože něco manželovi přihodilo, tak jak by to z těmi dluhy bylo?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@sagina Jde o to, že už spolu pět let žijeme a dluhy i tak platíme ze společných peněz, takže pokud tomu dobře rozumím, tak by to bylo stejné? Jde mi spíš o to, kdyby se nedej bože něco manželovi přihodilo, tak jak by to z těmi dluhy bylo?
teď dluhy splácíš společně s ním DOBROVOLNĚ. V mnaželství bys je musela platit i v případě, že on by se na to vykašlal, nebo je nemohl splácet. V případě dědictví bys musela dědictví odmítnout, nebo je přijmout i s dluhy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malcmi píše:
@matkabagristy![]()
![]()
ou, tak to jsem netušila, to je docela blbé teda
![]()
@sagina píše:
dluhy tvoje nebudou, ale jejich splácení půjde ze společného jmění manželů, tedy teoreticky klidně i z tvé výplaty, pokud tvůj manžel svoji mít nebude (tvoje peníze jsou i jeho peníze). tvůj majetek (dědictví po babičce, peníze našetřené před manželstvím…) by manželovy dluhy z předmanželství postihnout neměly a i ze společného jmění by se měla brát jenom manželova část (ale to nevím, jak funguje v praxi, zákon mluví v případě exekuce o soudním rozdělení majetku jako třeba u rozvodu a na peníze NEdlužníka pak exekutor nemůže… ale asi se to řeší až za probíhající exekuce???).teoreticky by mohla být vhodná předmanželská smlouva, že SJM mít nebudete, ale mám takový mlhavý pocit, ne vždy může být řešením exekuce, protože ne vždy se k ní přihlíží.
při probíhající exekuci musí manžel dlužníka napsat doporučený dopis exekutorovi, že za manželovy dluhy nezodpovídá, plus doložit, že dluhy vznikly před uzavřením manželství a exekutor musí exekuci ukončit (sdělení z exekutorské komory ČR)… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@januschka Prostě moc zbytečných složitostí.
Ještě že se mě to netýká, ale člověk nikdy v životě neví, co jej čeká. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dluhy
@matkabagristy vidíš, to mne nenapadlo, že by se na to mohl vykašlat. Ach jo, je to všechno složité. No a kdyby k nám naklusala exekuce, tak by se to vztahovalo na SJM? Přítel totiž má dluh 100 000 Kč…ale i tak mám z toho celkem strach. Chceme se vzít, ale pořád váhám…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@matkabagristy vidíš, to mne nenapadlo, že by se na to mohl vykašlat. Ach jo, je to všechno složité. No a kdyby k nám naklusala exekuce, tak by se to vztahovalo na SJM? Přítel totiž má dluh 100 000 Kč…ale i tak mám z toho celkem strach. Chceme se vzít, ale pořád váhám…
100.000 není zase tak moc, ale nechceš radši počkat, až to splatíte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dluhy
@Malcmi no, vůbec nevím, co je pro mne nejlepší. Čekáme spolu totiž mimčo, tak jsem chtěla, ať jsme rodinka. Ach jo, dluhy jsou fakt zlo. ![]()
- Citovat
- Upravit