Dluhy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já si hlavně myslím, že rodičovský příspěvěk má pokrýt potřeby dětem a ten snad tvoje kamarádky berou ne?
Chápu, že se může stát, že je ženská sama a nemůže najednou s dítětem vyjít s penězma na jídlo, nájem a tak… Může se to stát každému, ale snažila bych se to řešit. I když jsou také maminky, které to opravdu řeší a stejně jim to všechny výdaje nepokryje…
Nejvíc mně ale zaráží maminky, které si stěžují na peníze, že nemají jídlo pro děti, boty, že by potřebovaly to a ono, ale přitom kouří, chodí do hospody a ještě si kupují každá měsíc něco na sebe
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak to je přesně ono.Codí do hospody, pak se mě zeptají a proč ty někam nejdeš? To je tak jim akorát jednu plácnout.
Jen by si užívaly a pak žebrají prachy a na nic nemají. Bože tohle prostě nesnáším. Sakra, když už jsem máma tak musím přeci myslet na to, že mám děti a né chodit po hospodách a dělat si dluhy, kupovat si značkové oblečení a pak koukat na to, že dětem nemám na jídlo.
- Citovat
- Upravit
Nechápu je, nechápu tu obrovskou nezodpovědnost, nechápu, že se sami za sebe nestydí a nepřipadají si fakt trapně.
![]()
- Citovat
- Upravit
holky to ja znam,mam sousedy ona ji je 53let a delat nebude ma syna ten si udelal dite ale neplati sedel 11mes,prisel a nedela opet a co vic uz ma zase dve dalsi deti.a jemu 30let ted mu prislo ze pujde opet sedet ale nic neresi anion ani nikdo jen jeich tata dela kazdy den 12cky aby zaplatil exekuce uz i nabyt a jejich pujcky,nandala jsem jim veci po detech,za peky dekuju,vozila jsem ji po uradech pujcovala tel.aby volala na praci ale delat nebudou ale ozraly jsou furt!me to tak stve a pak jne prijde a chce pujcit a kdyz jim clovek radi tak je jeste blbej!nehorsi je ze takovy maj nejvic stesti!
![]()
- Citovat
- Upravit
Irinku:no to obcas nejde setrit.To jen na zacatek.Ale vec druha kdyz uz nesetrim tak at se naucim vychazet a nepujcovat si.
My treba obcas pujcime ale pujcujeme v rodine.Nam taky nekdo pomuze kdyz potrebujem ale myslim rodina ale to jsou castky vetsi 20a vice tisic. nebavim se tady o castce nevysla jsem nemam za co male koupit boty.Toto se nam stat nemuze.
Onehda jsem zurila je tomu par dni uplne stejne jak ty.A tez kvuli penezum.A napisu tedy proc.
Nekdo nam dluzi pomerne vysokou castku za praci a obcas kdyz k nam dojde nekdo navstevu tak se to prokecne pac si to neuvedomime a zacnem se o tom bavit
.nase blbost ale nadruhou stranku se za to nestidime neni za co.
A v tydnu mi pise kamaradka uz Vam zaplatil??Ja ji napsala ne nezaplatil.A do ctvrt hodky mi pise ze nema z ceho zapltit najem uz podruhe.Poprve min.mesic.Ano zustala sama chapu to ale vec druha a to bych sla do hloubky proc zustala sama proc si to dite poridila atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem byla stejná.Nomální práce mě prostě neuživila.Musela jsem si najít zvláštní práci abych měla 3× víc než v klasický.Prostě neumim šetřit,ale když neumim šetřit tak nebudu sedět a bědovat ale vyřešim to tak abych těch peněz pro nás měla dost.Mám 3 malé děti ve vlastní péči a už ani do klasické práce chodit nemohu a přesto se o nás umim slušně postarat a ještě platit vysokou hypotéku a precuji jen z domu.Některé měsíce když jsem pracovat nemohla jsem kupovala prostě jen jídlo a někdy jsem sama pořádně nejedla
.Ty špatné měsíce jsem se prostě musela naučit hospodařit a koukat na ceny a vařit levně.
Taky mám kamarádky co u mě brečí a čekají že jim nějakou tu korunu dám a nebo pujčím.Dříve jsem to párkrát i udělala a dodnes toho lituju.Nelituju peněz,ale toho že jsem jim jen dala najevo že pracovat nemusí,že je vždycky někdo podpoří.
Dá se vyjít i s velmi málem ale málokdo to dokáže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a jen tak pro informaci.Kourim malo ale kourim.Obcas taky nekam zajdu obcas si neco koupim na sebe ale nikdy jsem se nestalo ze bych nemela male na boty na obleceni nebo nejakou dobrutku.Takze tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel, někdy je to tak, jak píšeš. Jsou lidé, kteří do práce prostě nepůjdou, mají tisíc výmluv proč nemohou, nebo že práce není atd. Raději sedí doma na zadku a jen si stěžují na okolí, že dokonce snad za tu jejich situaci někdo může. Vždycky si najdou důvod, proč pracovat nemohou. Nejhorší na tom je, že ještě rádi pomlouvají ty, kteří se mají lépe, kteří si na to vydělají a našetří, tak ti sou u nich nenažranci atd.. V téhle diskuzi se nebavím o těch, kteří se do špatné situace dostali nějakou nešťastnou náhodou a podobně. To je samozřejmě o něčem jiném a na jiné téma, ale mluvím o těch, kteří si myslí, že je bude živit stát, někdo z rodiny, nebo dokonce z jejich okolí. Sakra, každý jsme přece zodpovědní sami za sebe. Tak jak si to udělám, tak to mám
. Ale nemůžeme spoléhat na někoho…a natož si ještě stěžovat. Ještě dodávám, že jsem z Prahy a již zmínění nemohou najít práci ani tady, takže asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tohle je přesně můj brácha a jeho slavná přítelkyně. Jí je letos 40, bráchovi 27 a rozum nemají ani jeden. Mají spolu dvojčata (ona má ještě svoje 2 děti, jeden už je dospělý, druhý jde na učňák) a mají dluhů, že já bych už ani žít nechtěla. Když už něco hoří, tak si vezme půjčku, aby to splatila, vezme si víc, aby si mohla z toho, co zbyde, koupit nové Nike boty…pak si pořád stěžuje, že rodina je od toho, aby si pomáhala, ale že už jim náš táta napůjčoval přes 30tis a těžko ty peníze uvidí, to už je jiná. Když už mají nějaký extra příjem (bráchovi nabourali auto, tak to se známým nějak natáhli), tak ne aby něco splatili, prostě to vyhází za kraviny a zábavu. Ona navíc bere peníze jako samoživitelka
, alíky od bývalého, ale nevyjdou ani náhodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já osobně bych to viděla tak, že pokud jednou dvakrát někdo nevyjde, tak že se nic neděje - jako, že ho odsuzovat, že neumí šetřit. To mi přijde trochu blbé.
Je rozdíl, když někdo mluví o tm pořád a pořád nemá. Jednou za čas se může stát, že jsou náklady vyšší než jiný měsíc tak to chápu.
Ještě k těm penězům. Asi nejste moc dobré přítelkyně, když to tak vidíš, že bys ji - jím nepujčila. Já bych přítelkyni pujčila, ale musela by to být přítelkyně opravdová, ne že bude využívat, jenom přijde, když chce peníze a hlavně aby nechodila do banky, že bude na mně spoléhat.
Spíš se divím ji nebo jim, nevím kdo si k tobě chodí pujčovat, že vůbec jde, je vidět, že jste jenom známé. Já bych někde k nějaké jenom… známé na peníze nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kakiko: no me treba stve v mem pripade ze si kamaradka ani nebyla schopna udelat rezervy driv......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jsem chtěla dodat, co mně teda nejvíc vytáčí, když už tady tak mluvíme na toto téma, když někdo začne, jací jsou chudáci a nemají peníze a potom vidím značkové hadry jak na rodičích tak na dětech, samý výlet atd.
Tak buď opravdu nemám a nemám a ne že nemám a dělám že nemám a přitom si nakupuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
věřím že se to stane…že peníze nevyjdou…ale víc nechapu lidi a rodiny který si pujcujou od banky na veco jako je dovolena… lepší televize, lepší auto atd.. žijem zruky do huby… pujčky sme měli na pračku za 7tis, sekacku za 12tis a auto za 20…to se spalit dá…ovšem sou tací který potřebujou auto za 200 000 a nemaj na to.. zpravuejeme taky domek… tak na dovolenou ani nechci..radej to uvdim na baračku…ale lidi sou ruzný…to víš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeden bývalý kolega mně povídal příhodu na toto téma a ta je teda fakt luxusní. Když byl čerstvě ženatý a stavěli barák, tak si ke svému normálnímu zaměstnání (je elitní nástrojař, řemeslu fakt rozumí) pořídil přivýdělek. Od pondělka do pátku chodil po domácnostech a dělal „liščího agenta“ - uzavíral stavební spoření. Že se na vesnici po příchodu z práce pracuje na zharadě a na poli, to je víceméně taky normální. No a po víkendech stavěli.
Jednou, když tak házel na stavbě písek do míchačky, všiml si, že ho na zahrádce kavárny přes silnici pozorují místní „uživatelé života“. Lidi, co mají „problém najít práci“, ale většina jejich dávek končí v oné kavárně. A hned se ho nezapomněli zeptat: „Člověče, kde na to bereš?“ No a on říkal, že v ten moment fakt nevěděl, jestli má odpovědět pusou nebo ručně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Holky, tak už jsem vážně naštvaná, připadá mi jako bych kolem sebe měla s prominutím socky. My předěláváme barák a to je jako bych snad vyhlásila přijďte si k nám půjčit peníze? Nechápu to, copak jsou v dnešní době lidi tak nezodpovědný? Dost maminek kolem mě má najednou finanční problémy, jsou v dluhách, neumí šetřit a pořád si k někomu chodí půjčovat. Když se k nám někdo staví z nich tak jen slyším, já nemám na botičky mé holčičce, já nemám co dát malé najíst…Sakra naučte se šetřit a chodit do práce!!!!!!!!!! Když jsem neměla já peníze, chodila jsem na brigády na noční do fabriky nebo jsem si našla jinou práci, ale nikdy bych k nikomu nelezla domů a žebrala prachy. Stydět bych se musela. Příjde vám to normální? A když jim řeknu a´t si práci najdou, tak mají jen spoustu keců, jak pracovat nemůžou. Nikomu nic nepůjčím, sama nemám peníze a šetřím kde můžu,na dovolenou nejezdíme, oblečení kupuji z druhé ruky, zeleninu a některé ovoce si pěstuji na zahrádce, vařím ty nejlevnější jídla.....Pořád se otáčím za každou korunou. Copak to některé maminky neumí? Naflákaj si dluhy a pak koukaj a nejvíc mě dostala včera věta od jedné: Já nemám co dát malé do huby a nikoho to nezajímá. Co to je? A proč by mělo, proč bych měla běžet a strkat jí moje našetřené peníze. Je už máma, tak ať si tyhle lidi uvědomí tu zodpovědnost.
Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale už jsem fakt naštvaná. Co si o tom myslíte?