Dluhy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3311
6.6.15 07:26
@matkabagristy píše:
@januschka od roku 2015 platí NOZ, je to trochu jinak

dáš mi prosím odkaz na nové znění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
6.6.15 11:38

NOZ platí od 1.1.2014 a postihnout dluhy nasekané před manželstvím jde a předmanželská smlouva nijak nepomůže. Je to § 42 exekučního řádu http://zakony.centrum.cz/…-paragraf-42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
6.6.15 11:44

Proti tomuto ovšem stojí § 262 OSŘ http://zakony.centrum.cz/…aragraf-262a co se týče mzdy a přikázáním pohledávky z účtu. Ovšem při řešení dvoukolejnosti EŘ a OSŘ se to má takto - EŘ je ve vztahu k OSŘ zákonem speciálním, což vyplývá z ustanovení § 52 odst. 1 EŘ, které zní: Nestanoví-li tento zákon jinak, použijí se pro exekuční řízení přiměřeně ustanovení občanského soudního řádu. Z toho tedy vyplývá, že se nejprve použije EŘ a následně teprve tam, kde EŘ nemá žádné speciální ustanovení, lze použít OSŘ. V řadě otázek se proto použije výkladových stanovisek k výkonu rozhodnutí podle OSŘ. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
6.6.15 11:48

@Moncinas a nevíš, zda se touto dvoukolejností bude zabývat vláda a udělá v tom trochu pořádek? :-) bylo by fajn, kdyby to trochu sjednotili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
6.6.15 12:03

@januschka nebude, tím že je EŘ nadřazený předpis, tak se to vlastně vyřešilo samo :) Každý zákon se musí nejdříve projevit v praxi, než se může zhodnotit, zda je dobrý nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
6.6.15 12:15

@Moncinas a proč tedy sama EKČR prohlašuje, že manžel -nedlužník se může bránit prohlášením a doložením toho, že dluh vznikl před uzavřením manželství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
6.6.15 12:28

@januschka mě to do práce chodila pořád, ale od ledna minulého roku jsme to vždy zamítali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
6.6.15 12:30

@Moncinas jo, s tím rokem jsem se uklikla. Super zkušenosti z praxe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.15 11:39

Ahojte holky, jsem nešťastná. Manžel si vzal tajně půjčku na velice drahou motorku a teprve před týdnem jsem se to dozvěděla od jeho nejlepšího kamaráda. Vůbec nechápu, co ho to popadlo a nehledě na to, že nám tím udělá pěknou čáru přes rozpočet. Vůbec nevím, jak to mám řešit a jak se k této situaci postavit. Myslela jsem, že se mnou všechno řeší, ale pořádně jsem se v něm zklamala. Nevím, co dělat? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.15 11:43

Poradíte?

• Citovat
  • Upravit
2874
17.6.15 11:56
@Anonymní píše:
Ahojte holky, jsem nešťastná. Manžel si vzal tajně půjčku na velice drahou motorku a teprve před týdnem jsem se to dozvěděla od jeho nejlepšího kamaráda. Vůbec nechápu, co ho to popadlo a nehledě na to, že nám tím udělá pěknou čáru přes rozpočet. Vůbec nevím, jak to mám řešit a jak se k této situaci postavit. Myslela jsem, že se mnou všechno řeší, ale pořádně jsem se v něm zklamala. Nevím, co dělat? :nevim:

A kolik ta půjčka dělá? Jak dlouho jí tají? Kolik a jak dlouho jí budete splácet?
Je to zrada jako prase. Půjčit si na motorku a nic manželce neříct. :cert:
Co poradit? Jako nevím - dost by mě to zranilo, si za mými zády brát půjčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.15 17:03

@Blekota půjčil si 300 000 Kč a splácet bude 4000 Kč každý měsíc. Naše finance nejsou zrovna velké, ke všemu máme dvě děti a to co udělal je podpásovka. Nechápu, že mi to neřekl, asi věděl, že bych k tomu nesvolila, ale taky se není čemu divit, nejsme na tom nejlíp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.15 17:06

@Blekota Myslím, že se upsal na sedm let. Jsem z toho úplně nešťastná. :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
3311
17.6.15 17:07
@Anonymní píše:
@Blekota Myslím, že se upsal na sedm let. Jsem z toho úplně nešťastná. :cert: :cert:

neřešila jsi to tady nedávno v jiné diskuzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
17.6.15 18:45
@Anonymní píše:
@Blekota Myslím, že se upsal na sedm let. Jsem z toho úplně nešťastná. :cert: :cert:

No krásné, a něco jako svolení manželky v písemné formě firma nechtěla proč? Navíc je to nad 300 tisíc, mají vyžadovat povolení manželky. Pěkně bych si do firmy zašla (tam kde si půjčil) a ty papíry, co mu dali podepsat, bych jím hezky otřískala o hlavu. Nejlépe s právníkem. A navíc, pokud třeba lhal, že s tím souhlasíš - hele, nejdříve si přečti všeob.smluv.podm., co podepsal a pak dej echo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat