Dluhy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4535
3.4.15 13:23

@ChDoll naši řidiči to měli v práci tak, příznáno 10tis. hrubého, strhávali ji tak 1050,– z účtu, zbytek si nechávali dát na ruku. Akorát jim nedošlo, že takto to budou splácet hrozně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 13:23

@martina.se Asi má… :nevim: Já nevím kolik přesně. Matka si na něj udělala půjčky a zřejmě to neplatila a ani on. Myslím že má exekuci. A jak má zažádat o oddlužení? a jak to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 13:24

@zrcadlo A kolik to je? Nemůžu to nikde najít… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 13:25

@Mallorka Jo,jenže on pracuje ve velký firmě a tam se domluvit to asi nepůjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.15 13:33
@ChDoll píše:
@martina.se Asi má… :nevim: Já nevím kolik přesně. Matka si na něj udělala půjčky a zřejmě to neplatila a ani on. Myslím že má exekuci. A jak má zažádat o oddlužení? a jak to funguje?

pokud nezvládá splácet, tak sepíše návrh - nebo v bezplatné právní poradně mu to sepíšou, požádá soud o oddlužení. Přesné pomínky najdeš na netu - insolvence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16052
3.4.15 13:35
@ChDoll píše:
@zrcadlo A kolik to je? Nemůžu to nikde najít… :nevim:

Záleží na počtu vyživovaných osob, u jednotlivce jsou to dvě třetiny ze součtu životního minima a normativních nákladů na bydlení, něco mezi 6-7000. Za každou osobu se to pak zvedá, částka 9000 podle mě odpovídá nezabavitelnému minimu na něj a manželku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 13:35

@martina.se Jo už jsem se koukala, ale to mu buďto zabaví majetek nebo bude po dobu 5ti let brát životní miminum a zbytek pak odpustí. Jesli jsem to pochopila tak mu to moc nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
3.4.15 13:37

@zrcadlo On je ale sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16052
3.4.15 13:47
@ChDoll píše:
@zrcadlo On je ale sám.

Ať se zeptá v práci účetní, ta mu řekne, jak to počítá, ono záleží i na rozdílu čisté mzdy a nezabavitelného minima, účetní mu přesně řekne, jak v jeho konkrétním případě postupuje, jestli se jedná o přednostní nebo nepřednostní pohledávky, kolik už mu strhla, kolik zbývá apod. Pak se může rozhodnout, jestli je pro něj výhodnější insolvence nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.4.15 13:56
@ChDoll píše:
Počkat teď jsem napsala kravinu…Oni mu to nestrhávají z účtu, ale přímo z práce. Zrovna mi došlo že si výplatu nechává poslat na sesřin účet…

ano, prostě proběhla už nejspíš exekuce na plat, takže účetní je povinná poslat část peněz exekutorovi, tomu nijak nezabráníš pokud to došlo až takto daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27853
3.4.15 21:13

No neviem ale komu som ja požičala peniaze, naštrbilo to náš vzťah, za mňa nepožičiavať peniaze, jemu nepomôžu pretože nedokáže hospodáriť s tým čo má a mne to pýtanie splátky zbytočne žerie nervy :? na sociálke som bola aj ja nie že by sa mi nechcelo pracovať, ale s malým dieťaťom ma nikde vziať nechceli, bolo to poučné obdobie, ale paradoxne som kupovala „potrebné“ veci viac ako teraz, napr. vtedy to bolo nemysliteľné ale teraz sa svet nezrúti ak pri praní nepoužijem aviváž, namiesto prášku dám mydlo na pranie, či namiesto tekutého prášku umyjem kys. citrónovou :nevim: sú to drobnosti, ale korunka ku korunke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.15 10:50

Dluhy

Ahojte, mám takový dotaz, pokud je muž zadlužený a já si jej vezmu za manžela, tak jsou automaticky dluhy i moje? Co všechno to pro mne znamená a jestli se tomu dá nějak vyvarovat? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1075
5.6.15 10:54
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takový dotaz, pokud je muž zadlužený a já si jej vezmu za manžela, tak jsou automaticky dluhy i moje? Co všechno to pro mne znamená a jestli se tomu dá nějak vyvarovat? Děkuji

Ano, dluhy budou i tvoje. Nebo udělat předmanželskou smlouvu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
5.6.15 10:56

Ahoj, já s tím teda moc zkušeností nemám, ale pokud jsou ty dluhy z doby před svatbou, tak by se na tebe stahovat neměly. Pokud by se zadlužil až po svatbě, tak to je věc jiná…to by pak byly i dluhy tvoje… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
5.6.15 10:58

@Dominika83 já bych si to raději pojistila tou předmanželskou smlouvou. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie