Dluhy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
anonymní333
2.10.10 22:10

S tím „kasínem“ jsem to myslela s nadsázkou…Prostě tak, když si ke mně příjde půjčit kamarádka s tím, že za pár dní peníze vrátí, tak to prostě nebudu řešit, ať už to potřebuje na cokoliv…A to samozřejmě nemluvím o nějakých závratných částkách…A taky záleží kamarádka a kamarádka…Takže pokud mám, buď půjčím a neřeším na co to je nebo prostě nepůjčím…

Anonymni:promin pises deti velke a vis kolik stoji v dnesni dobe boticky kvalitni??
Pocitej nejmin 750kc takze rozhodne ne levna zalezitost

Já vím, že dneska kvalitní boty pro malé dítě jsou docela drahé, mám sice děti velké, ale né dospělé, takže jsou pořád doma a oblékám a obouvám je pořád, takže je mi jasné, že ceny za dětské a dospělé věci jsou zhruba srovnatelné…Já jen, že dneska by si ty mé odrostlé děti vybraly raději ty boty, kdežto když byly menší tak určitě ten výlet

Jura007 píše:
Anonymní 333: s tímto druhem lidí mám bohužel takovou zkušenost, že jen co něco splatí, hned si přijdou půjčit znova. A jednoho dne řeknou - já ti to nemám z čeho vrátit. A za týden se dozvím, že si začal (začala) půjčovat jinde. A ten nový věřitel zpravidla nechce věřit :mrgreen: , když mu svou zkušenost vyprávím. Takže když mě někdo požádá o půjčku, odpovídám poněkud drsně - najdi si brigádu. Nenajdeš? Tak jsi zřejmě neschopný. Je to drsné, ale je to nejlepší prevence proti nedobytným pohledávkám.

Já teda z vlastní zkušenosti nikoho takového neznám, aspoň v mém okolí, nebo o tom nevím…chápala jsem to tak, že je řeč o půjčce kamarádce

• Citovat
  • Upravit
18305
2.10.10 22:12

V mém případě to taky byla půjčka kamarádce - dokonce matce samoživitelce. Vlastně bych měl napsat matkám samoživitelkám. Postupem času přestaly peníze vracet všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymní333
2.10.10 22:20
Jura007 píše:
V mém případě to taky byla půjčka kamarádce - dokonce matce samoživitelce. Vlastně bych měl napsat matkám samoživitelkám. Postupem času přestaly peníze vracet všechny.

Asi špatné kamarádky :cry:

• Citovat
  • Upravit
18305
2.10.10 22:29

V podstatě souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
3.10.10 17:45

Tak já mám skoro stejné zkušenosti jako Jura a právě proto jsem byla naštvaná. Taky jsem předtím čas od času někomu půjčila a nakonec- nemám ti to z čeho vrátit. A najednou se u mých dveří začaly objevovat lidi, které jsem znala kdysi dávno. Proto mluvím za sebe už nikomu nikdy nic nepůjčím.

• Citovat
  • Upravit
106
12.10.10 21:48
irinek píše:
Neodsuzuji lidi, kteří za to nemohou, jsou staří nebo tak, ale odsuzuji ty mladé maminy, které myslí jen sami na sebe, chodí pít, kupují značkové hadry sami pro sebe a pak čumí, že nemají co dát svému dítěti do pusy nebo, že nemají na boty svému dítku. O tomhle je ta diskuze, kterou jsem zakládala, o sockách, který po mě pořád chtěj půjčit a práci si nenajdou.

Mam predstavu o tom, jake lidi mas na mysli. Ja temito lidmi opovrhuju. A myslim, ze se shodneme v tom, ze jsi presne vystihla vyznam slova „socka“ :potlesk:
Socka utraci vice nez vydela (hodi se napsat bere na davkach) a pak zcela presvedcive obvinuje lidi ve svem okoli, ze jim nechteji pomoci, ikdyz by prece meli, kdyz oni ty penize maji. A prida-li se k tomu obvinovani vlady a buhvi jeste koho za to, ze nemohou uzivit vlastni deti misto aby sli makat, tak to se pak neznam a nakopala bych je do zadnice.

Proc se s nimi vubec bavis? Ja bych se jimi nenechala obklopovat - pusobi na mne hodne depresivne…
Neutracim za obleceni na sebe ani za jidlo a zabavu, ale diteti dopreju to nejlepsi.

Socka se prave vyznacuje tim, ze si radeji kazdy rok koupi novou televizi, ikdyz ji vubec nepotrebuje. Nam stara Tesla prokazuje stejnou sluzbu jako lcd televize… jsem na to vyslovene alergicka!

Nemam nic proti lidem, kteri si kupuji kazdy rok novou televizi, protoze na to ty penize vydelali. Od toho penize jsou, aby se utracely.

Nesnasim povalece, kteri maji 5 korun v kapse, chodi prave v tom znackovem obleceni a maji doma spoustu elektroniky a „poradne“ auto. Jsou to lide, kteri zodpovednost za sve preziti hazi na kohokoliv jineho jen ne na sebe.

Nemusi se kazdy v praci sedrit nebo mit dve a vice brigad, aby vydelal hromadu penez, ale aby zil v cenovych relacich sveho vydelku.
Nechci se moc sedrit - mam starou Teslu, chci se sedrit - mam lcd televizi. Vzdy to tak bylo v lidech zakorenene a nikdo si nezil nad pomery nebo jsem socky nikdy predtim nevidela?

No to jsem se ale rozohnila :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
12.10.10 21:59
Bábi Zlopočasná píše:
kvaček píše:
Jenom by mně zajímalo, co jejich muži, nemají je, nepracují??? Já když mně nevyjde, tak si proberem s manželem co jsem koupila co potřebuju a porstě mi dá, například teď jsem si objednávala za 1500 z netu oteplovačky svetr na malého a už by mi nevyšlo na jídlo, tak to manžel ví a prostě to zaplatí, když to potřebujem

Poziciavat si peniaze/pytat od muza? Ja som myslela ze ked nevychadzaju, tak nevychadzaju ako rodina, ze su v tom uz aj manzelove peniaze, ved decko je aj jeho, ked navarim tak sa naje aj on, ked plati najom tak v tom byte byvam aj ja …

:potlesk: To je asi tema na samostatnou diskuzi. Ctu toto v mnoha prispevcich a nestacim valit oci. Ja si muset rikat o penize manzelovi, tak se propadnu hanbou do zeme. Co to je za manyry? To se vracime do doby, kdy jsme jako zeny nemely zadna prava? Je to ponizujici a pokud dva lide spolu ziji a vychovavaji deti, tak prece musi dat sve vydelky na jednu hromadu a spolecne rozhodovat o tom, za co se utrati nebo uspori a ne ze zena dostava penize na pridel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
26.10.10 15:43
kattkka píše:
anonymní333 píše:
Souhlasím s Janou206…ať si každý žije, jak chce…Připadá mi podle některých názorů, že jste všechny dooookonale zodpovědné…Já už sice nejsem nejmladší, mám děti velké, ale přiznám se, když byly malé, tak jsem zase až tak zodpovědná nebyla…A jestli nové boty nebo výlet?? Za sebe říkám výlet, jednak si myslím, že ty boty nejsou až tak závratná položka…a hlavně, i ty děti spíše ocení ten výlet než nové boty!!! Ale to je můj názor…A jestli za mnou příjde kamarádka půjčit si peníze, tak jí je buď půjčím nebo nepůjčím, ale určitě nebudu řešit, nač je potřebuje, vždyť je to její věc…Když peníze mít budu a mám jistotu, že mi je vrátí, tak ať si za ty peníze jde třeba do kasina, je to její věc…
Anonymni:promin pises deti velke a vis kolik stoji v dnesni dobe boticky kvalitni??
Pocitej nejmin 750kc takze rozhodne ne levna zalezitost

No ja bych rekla ze neni potreba kupovat boticky 750kc taky mam male dite a mozna to bude znit blbe ale v zadnem pripade bych tolik za boty neutratila ony i od vietnamcu sou dobre a stoji pouhych 100-150kc k cemu by asi rocnimu diteti teda v mem pripade byly boty tak drahe kdyz z nich behem 2 mesicu vyroste promin ale tohle mi pride jako naprosta pitimost a pokud myslis ze kvalitni boty nejak ovlivni vyvoj nozicek tak je to volovina mala nosi vecinou podedene boty a nohy ma v poradku mmch ja osobne sem pro malou sehnala perfekni boty za usmolenycvh 79kc tajze kdyz si to zpocitas i ten vylet by se da napr do zoo nez dat 750 za boty to radeji fakt koupim ty nejlevnejsi a pojedu i na vylet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.11.12 16:56

Vím jak pomoci s dluhami

Ahojky lidi Vím jak pomoci lidem v tísni má kamarádka která má děti si nechala poradit bezplatně a teď má tam kde mají být pod kontrolou.

Kdo by chtěl vědět více napište mi mejla a já Vám napíšu to co udělala ta moje kamarádka.
Nebojte se nejedná se o podvod.

Pište mi Roman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
29.8.13 17:54

@sao Tak samozřejmě..to je nemlich to samé, jako když například nosíte tašku na rameni, také vám to páteř nezničí hned, ale s odstupem několika let. Ale-teď se tak koukám, není toto téma „Dluhy“? :mrgreen: :D Nojo, jsme prostě ženské :jazyk: :oops:

• Citovat
  • Upravit
3909
22.1.14 19:57
@irinek píše:
Ahoj Holky, tak už jsem vážně naštvaná, připadá mi jako bych kolem sebe měla s prominutím socky. My předěláváme barák a to je jako bych snad vyhlásila přijďte si k nám půjčit peníze? Nechápu to, copak jsou v dnešní době lidi tak nezodpovědný? Dost maminek kolem mě má najednou finanční problémy, jsou v dluhách, neumí šetřit a pořád si k někomu chodí půjčovat. Když se k nám někdo staví z nich tak jen slyším, já nemám na botičky mé holčičce, já nemám co dát malé najíst…Sakra naučte se šetřit a chodit do práce!!!!!!!!!! Když jsem neměla já peníze, chodila jsem na brigády na noční do fabriky nebo jsem si našla jinou práci, ale nikdy bych k nikomu nelezla domů a žebrala prachy. Stydět bych se musela. Příjde vám to normální? A když jim řeknu a´t si práci najdou, tak mají jen spoustu keců, jak pracovat nemůžou. Nikomu nic nepůjčím, sama nemám peníze a šetřím kde můžu,na dovolenou nejezdíme, oblečení kupuji z druhé ruky, zeleninu a některé ovoce si pěstuji na zahrádce, vařím ty nejlevnější jídla.....Pořád se otáčím za každou korunou. Copak to některé maminky neumí? Naflákaj si dluhy a pak koukaj a nejvíc mě dostala včera věta od jedné: Já nemám co dát malé do huby a nikoho to nezajímá. Co to je? A proč by mělo, proč bych měla běžet a strkat jí moje našetřené peníze. Je už máma, tak ať si tyhle lidi uvědomí tu zodpovědnost.
Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale už jsem fakt naštvaná. Co si o tom myslíte?

mluvíš mi z duše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.1.14 21:04
@Blanka89 píše:
mluvíš mi z duše

Mě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
25.1.14 18:31
@irinek píše:
Tak já mám skoro stejné zkušenosti jako Jura a právě proto jsem byla naštvaná. Taky jsem předtím čas od času někomu půjčila a nakonec- nemám ti to z čeho vrátit. A najednou se u mých dveří začaly objevovat lidi, které jsem znala kdysi dávno. Proto mluvím za sebe už nikomu nikdy nic nepůjčím.

Kdyz nekdo potrebuje pujcit malou castku penez neni to clovek, co umi vychazet s penezma a tezko je bude vracet… Tak to proste je a tem lidem nepujcovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
21.3.14 00:28

POTŘEBUJI RADU

Nebudu se skrývat za anonym a jestli se v tom pozná dotyčná osoba mi je ukradené.
Pracovala jsem v jedné nejmenované společnosti, kde jsem celkem slušně vydělávala. 23. 12. 2011 za mnou přišel kolega se slzami v očích, že mu někdo ukradl peněženku s celou výplatou (celkem jsem mu to věřila, protože stále povídal od začátku prosince t. r., že někomu půjčil celou výplatu až na 1000kč, které mu prý vystačily na tu dobu a ten dlužník mu měl dát peníze hotově po 20. 12.). Peníze přebral, někdo si ho vytipoval a peněženku mu ukradl.
Bylo mi ho líto a proto jsem mu půjčila těsně před Vánoci 6000Kč, aby měl na dárky rodině a přítelkyni. Podepsal se mnou samozřejmě dlužní úpis (dále už jen D. Ú.).
Koncem ledna 2012 přišel znovu s tím, že mu pozastavili účet a nemá co na jídlo. Vzhledem k tomu, že se mnou vyjednal celkem dobrý obchod (nemohu specifikovat), tak jsem mu půjčila 10000Kč - které jsem měla opět podepsané i při svědkovi druhým D. Ú..

ANO!!! Jsem blbá. Slehla se po něm na jaře 2012 zem a začala na hladinu vyplouvat ta zákeřná pravda (žádná rodina, žádná ztracená peněženka a ani přítelkyně, účet v bance nepozastaven, všechny peníze prochlastal ve vykřičených domech, atd atd atd). Půjčil si několik desítek tisíc od stejně důvěřivých lidí, akorát jsme byli natolik slušní a nemluvili jsme o tom před sebou do jisté doby (osobně jsem o tom nemluvila, abych ho neponížila, že si se slzami v očích půjčoval peníze - brala jsem to od sebe jako samozřejmost). Nakonec jsme přišli na to, že nám dal falešné údaje(takže rodné číslo, bydliště atd na D. Ú. nesouhlasilo). Přiznám se, že jsem se trošku „vkradla“ do osobních údajů ve firmě (vedoucí mě pochopil, i když mě upozornil na porušování zákona) a našla si jeho skutečné osobní údaje.
Věděla jsem, že má přijít někdy koncem května 2012 vypovědět pracovní smlouvu a fikaně jsem ho odchytla na chodbě s tím, že jsem hrála hloupoučkou. Jednoduše jsem mu řekla, že nebudeme mít dva D. Ú., ale že jsem mu dluh sečetla, napsala tam dodatek, že je to sečteno, prodloužila lhůtu splatnosti a údaje jsem opsala z předešlého D. Ú. - což nebyla pravda, opsala jsem si jeho pravé údaje z firemního PC. Jen to proletěl očima a za účasti jednoho svědka podepsal.

Rok se nic nedělo, volala jsem mu, psala. Stále jen sliby, že má existenční problémy atd. Tentokrát je měl, to vím, ale neobměkčilo mě to. :nevim:
V létě 2013 jsem podepsala papír od soukromé firmy na vymáhání dluhu - už mě to nebavilo čekat. Jenže začátkem roku 2014 mi bylo sděleno, že s tím nemohou nic dělat, jelikož je zadlužen u bankovních institucí a tím pádem ony mají přednost před fyzickou osobou. Jeden pán mi pak volal, že by ho skřípl fyzicky a peníze z něj dostal vyhrožováním, ale já na to nemám žaludek.

Jaké mám teď možnosti? :nevim: Domnívám se, že PČR bude mít nejspíš ty samé informace, že různé instituce mají přednost a pak se dostanu na řadu já. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
21.3.14 00:57

@Maculinka budes muset pockat. Bohuzel je na vymahani dluhu poradnik a ty jako FO budes az za PO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat