Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak u lampy za par kacek z Ikea by mi to bylo jedno, skodu bych neresila a urcite bych na tom nestavela pokracovani pratelstvi/setkavani.
Kdyby to bylo na necem hodnotnejsim, prijala bych penize za skodu a dal pokracovala podle sympatii.
Taky jsme takovou lampu doma mívali. A víš co? Rozdráply to několikrát naše děti… Zachovala ses správně, nevidím nic závadného. ![]()
Taky bych klidně pozvala znovu..
Jinak já si pamatuji, že mi bylo 10 let, šla jsem ke své babičce a oni měli s dědou takové malé ptáky, žebříčky.. A nadšeně mi ukázala vajíčko, co samice snesla, že je to velká vzácnost, že se tito ptáci prý v zajetí vůbec nemnozi.. To vajíčko měli vystavené na speciálním místě.. Dali mi ho i do ruky, no a bylo krehci nez jsem myslela a prasklo mi v ruce.. Babička z toho byla hodně smutná a dost mě to mrzelo, ale prostě se bohužel stalo..
Ale ptáci šli do sebe a za pár měsíců měli babička s dědou místo jednoho parecku desítky ptáků a denně vybírali z voliery nová a nová vajíčka, aby to množství ptáků aspoň nějak regulovali
@SussieS pravěže byla taková zaražená, tak mě to dost zaskočilo a pak řekla, že v pohodě. Napsala jsem jí ještě omluvnou zprávu a napsala „to neřeš.. v pohodě 🙂“. Pozvala jsem ji tentokrát k nám domů a napsala že může, domluvili jsme se na tento týden.. já jsem právě magor co si vše zabírá a toto mě fakt zamrzelo. Syn i dcera jsou občas střely, ale například doma nic nerozbili, jen sem tam hračku, ale to se stalo vyjímečně.
@Anonymní píše:
Chodím pravidelně na testy a jsem negativní.
Na jaké testy chodíš pravidelně? Antigenní? Tzn.ty, které ti jeden den ukážou negativní a druhý lehneš s covidem?
Já vím, že to slyšet nechceš, ale mě to prostě prudí. Tady je totiž vidět, že dokud se nebudou dávat tvrdé peněžní tresty za porušování nařízení, budeme pořád stejně v prd…
Ale tak hlavně, že jste si užili návštěvu u cizích lidí, fakt. ![]()
@Lil Kitkatt píše:
Na jaké testy chodíš pravidelně? Antigenní? Tzn.ty, které ti jeden den ukážou negativní a druhý lehneš s covidem?Já vím, že to slyšet nechceš, ale mě to prostě prudí. Tady je totiž vidět, že dokud se nebudou dávat tvrdé peněžní tresty za porušování nařízení, budeme pořád stejně v prd…Ale tak hlavně, že jste si užili návštěvu u cizích lidí, fakt.
Děti potřebují kontakt, a ty návštěvy jen tak stejně nepovolí.. Chápu to
Já bych peníze nevzala…a rozhodně by to nebyl důvod se znovu nenavštívit…jsou to jen děti!
![]()
Vůbec bych to neřešila, obzvlášť když jsi jí lampu uhradila. Děti no ![]()
@Beckyttine5 Mně je úplně jedno, jestli ty to chápeš nebo ne, nicméně přesně z toho důvodu jsme v háji, víš? A vše se kvůli tomu jen prodlužuje. Ale holt někdo vidí jen, sebe, no..
@Lil Kitkatt píše:
@Beckyttine5 Mně je úplně jedno, jestli ty to chápeš nebo ne, nicméně přesně z toho důvodu jsme v háji, víš? A vše se kvůli tomu jen prodlužuje. Ale holt někdo vidí jen, sebe, no..
Muzu se zeptat, jestli ty jsi izolovana s detmi jiz rok a tyden? Doma, zadnej kontakt s nikym mimo spolecnou domacnost?
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
asi mě budete mít za blázna, ale já řeším jednu situaci a nevím, jestli jsem se zachovala dostatečně správně.
Pozvala nás poprvé na návštěvu jedna maminka, jejíž dcera chodí s naší dcerou do školky. Holkám se po sobě stýská, když jsou školky zavřené.
Došla jsem na návštěvu i se 4 letým synem. Návštěva probíhala v pohodě, holky si hrály, syn si pobíhal sám a hrál si. Sledovala jsem je celou dobu, až pak syna zaujala lampa vedle jejich gauče. Byla taková papírová z ikey. Zkusil ji rozsvítit, pak ji zhasl a odešel. Fakt přísahám že jsem se na vteřinu podívala jinam a on vylezl na gauč a propíchl do toho díru prstemprý si chtěl sáhnout a netušil, že je to měkké. Úplně jsem viděla tu maminku jak se tváří, ihned jsem se omluvila, i on se musel omluvit a dala jsem jim na stůl peníze, aby si mohli koupit novou lampu.
Chápu, že:
Mě osočíte, že mám nevychované dítě či že řeším kraviny.
Budete řešit že se navštěvujem v době covidu. Chodím pravidelně na testy a jsem negativní.
Vše dopředu přijímám. 🙂 Ale kdybyste byly na místě maminky, už byste mě nepozvaly? Nebo to braly jako polehčující okolnost? Já jsem z toho vykolejená, nevím, co to syna napadlo.
Děkuju za váš čas a přeji pěkný večer.
Když si dala peníze tak dobrý.
@Lil Kitkatt píše:
Ano někdo vidí jenom sebe…a někdo vidí svoje děti, které bez těch kontaktů se světem a vrstevníky uvadají a upadají a tom čím dál tím větším tempem…a nemáš šanci to zastavit… kolik máš dětí a v jakém věku..mohu-li se zeptat?
Je fakt, že školky jsou zavřené teprve chvíli, tam ještě opatření takovou škodu nenapáchaly. Tam to není rok a týden, tam se děti ještě dají zabavit domácí činností bez návštěv domácností.
@JednaPrazacka píše:
Muzu se zeptat, jestli ty jsi izolovana s detmi jiz rok a tyden? Doma, zadnej kontakt s nikym mimo spolecnou domacnost?
Vůbec nic ti do toho není, ale ano, dodržuji všechna nařízení. Není to rok, že, tahle opatření nejsou po celou dobu, takže tvoje otázka je krapet mimo mísu. Děti druhý stupeň, takže škola v nedohlednu. Proto mi přijde jako fakt hodně trapná výmluva, že školové dítě, co je doma sotva pár týdnů a má doma i sourozence, strašně nutně potřebuje ten kontakt. To potřebují všichni. Jenže dokud bude část společnosti prostě natvrdlá a pojede si na svoje já, já, já, tak se z toho nevyhrabeme nikdy.
@prokr píše:
Ano někdo vidí jenom sebe…a někdo vidí svoje děti, které bez těch kontaktů se světem a vrstevníky uvadají a upadají a tom čím dál tím větším tempem…a nemáš šanci to zastavit… kolik máš dětí a v jakém věku..mohu-li se zeptat?
A kolik máš dětí ty a v jakém věku? Ano, já vidím, že děti jsou frustrované, protože nemůžou do školy. A tohle je jeden z důvodů, víš, že školkové děti strašně nutně potřebují návštěvy. Ale všichni víme, jak to bude, viď? Školku za chvíli otevřou jako první a starší školáci zas ostrouhají…