Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Papírovou lampu jsem viděla v mnoha domácnostech a 90 % z nich byla někde natrhlá.
Nic bych si z toho nedělala.
@stín katedrál píše:
Papírovou lampu jsem viděla v mnoha domácnostech a 90 % z nich byla někde natrhlá.Nic bych si z toho nedělala.
My jsme měli papírovou lampu, dokud nám nezačalo dítě lézt po čtyřech a natahovat se, lomcovat se vším. Z lampy byla potrhaná hrůza.
Přetáhli jsme přes to látku a taky plní funkci.
K dotazu, mám své věci ráda bez ohledu na jejich pořizovací cenu. Přesto mám pochopení pro děti a když se aspoň rodič upřímně omluví, nezlobím se na ně, i když by to třeba zamrzelo. Horší reakce byla u nás, když se kluci honili, kamarád shodil skříňku a šuplík se nárazem rozklížil. A maminka toho kamaráda mávla rukou se slovy, že jsou to jen děcka a určitě to půjde slepit. Zakladatelko, za tvoji reakci by bylo odpuštěno a peníze bych si nevzala.
Náhodou syn borec!
Příště až si bude chtít hrát s papírovou lampou, tak mu půjč ještě zápalky, aby zjistil, jestli je i hořlavá.
Při dětské návštěvě jsou ztráty povolené. Já bych si z toho odnesl spíše to, že nad tím nemávli rukou a peníze si vzali. To celkem dost vypovídá…
@Altavista píše:
Já mám vysokou míru tolerance a to mám byt vybavený velmi draho, děti, kočky, psi.. Všechny návštěvy snesu, chápu že se někdy něco vyvede, jen kočkám vysvětluji, že dracenu mi žrát mohou, orchideje ne
A proč jim nevysejete trávu pro kočky?
@Aquarius79 píše:
A proč jim nevysejete trávu pro kočky?
Návštěvě s kočkou? ![]()
Vubec bych to neresila a penize si nevzala. Pozvala bych zase, ale zaroven cekala, ze priste pujdeme k vam a k nam az zase pak ![]()
@Capretta píše:
Vubec bych to neresila a penize si nevzala. Pozvala bych zase, ale zaroven cekala, ze priste pujdeme k vam a k nam az zase pak
Příště my k vám, taky vám tam něco rozbijeme a pak zase naopak ![]()
@prokr jak můžeš říct, že matka děti z druhého stupně má prd starosti? Ty u nich žiješ, nebo to vidíš jen z pohledu toho, že s malým školkáčem je třeba si hrát a s pubertakem už ne.
Je to smutné, že tenhle hnus rozdělil i matky děti.
Vse má svá negativa, ale ty školky zatím držely nejvíc. Chápu, že malé děti vnímají čas jinak, ale ti druhostupňoví jsou doma rok a výhled na návrat nulovy.
S dítětem na prvním stupni je to náročné, musíš suplovat učitelku, protože online výuku dítě nepobere, dítěti chybí větší kolektiv děti, takové to obyčejné lítání, pošťuchování, otlapkavani se, pocit společnych zážitků.
Puberťáci jsou doma už rok, koukáš na dítě, které bývalo aktivní, vše ho bavilo a zajímalo, ano školu zvládne samo i oběd si připravit, ale přišlo o radost ze života, kouká, odpovídá nevím, nic, na všechno. Chybí mu pravidelnost, vzali mu vše, co měl rád a na čem od mala makal, sport, umění… Ty jako rodič, co by pro něj udělal všechno, tak nemůžeš nic, to, o co před rokem příšel mu nenahradíš. V pubertě potřebuje kolektiv, první lásky, uvědomit si své místo na světě, místo toho už je rok sám. Pro puberťáka je rok taky dost dlouhá doba, vic než desetina jeho zivota. A opravdu se to nespravi tím, že si s ním zahraješ pexeso, zajdeš na procházku v rámci obce nebo ho pošleš zakopat si s kamarády na plácek fotbal, kde v zápětí nějaký uvedomělý důchodce na ně zavolá policii, že jsou tři a mají se družit jen dva. Příště ani na ten plácek už nepůjdou, budou sedět znudění a koukat do mobilu.
A tim, že se hromadně budou cizí rodiny navštěvovat, tim si fakt nepomůžeme a z toho srabu se nevyhrabeme. Můžou se vidět venku, tam je menší riziko nákazy. Dlouhé a na palici je to pro všechny z nás.
Chápu pocit matky, jejíž dítě už rok nemá svůj život a jediná cesta z toho ven je, že se to otevře, tak ji vadí takové dýchánky po třech týdnech bez kolektivu.
@elinka90 píše:
Neresila bych to. Kamaradka k nam prisla a urvala bundou vesak 🙈pozvu ji znovu
Mně kámoška polila červeným vínem bilou zed v nově vymalovanem bytě. Resila to víc nez ja ![]()
Papírová lampa z ikey stoji par korun a to zničení nevyzadovalo nijak velké úsilí. Jo, nějaká čínská vaza z dynastie ping pong by byla horší, ale tu by snad měli lépe uloženou. Ale tak ja jsem ja, na vecech moc nelpim (jo, 17 let starou a mou první rychlovarku jsem skoro oplakala, ale to je vyjimka), takze není relevantní, co si myslim ja, ale tvoje kámoška. Nedovedla bych se zlobit kvůli něčemu, co se stalo opravdu omylem. Vždyť nechtěl.
U tehlech diskuzi me vzdycky prekvapi, kolika lidem prijde normalni, ze decka nici veci.
Zakladatelko, nadsena bych nebyla, zvlast ted, kdyz se do Ikey pro novou lampu neda dostat.
Je to malý dítě, tak si chtělo sáhnout. To já si chci často taky a jsem dávno dospělá ![]()
Klidně bych tě i s dětmi pozvala znovu, kdybysme si i my dvě rozumněly, jen bych možná prostě dala pryč z dosahu rozbitné věci nebo třeba takové, o které bych nechtěla přijít. Žádný drama, opravdu v případě lampy ne.
![]()
@Taktinevím píše:
Je to malý dítě, tak si chtělo sáhnout. To já si chci často taky a jsem dávno dospělá
Klidně bych tě i s dětmi pozvala znovu, kdybysme si i my dvě rozumněly, jen bych možná prostě dala pryč z dosahu rozbitné věci nebo třeba takové, o které bych nechtěla přijít. Žádný drama, opravdu v případě lampy ne.![]()
Také bych osahával
Ale nechci do vězení. ![]()
Příspěvek upraven 23.03.21 v 16:01
Já mám vysokou míru tolerance a to mám byt vybavený velmi draho, děti, kočky, psi.. Všechny návštěvy snesu, chápu že se někdy něco vyvede, jen kočkám vysvětluji, že dracenu mi žrát mohou, orchideje ne