Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lil Kitkatt ale no tááák… tohle už snad není ani zapotřebí
![]()
Všude jenom covid, taky jsem to nebrala na lehkou váhu, umřel mi dědeček, ale my ostatní v podstatě přicházíme o část života, který nám ještě zbývá. Možná díky covidu už ne moc dlouho, tak nás ho můžou nechat aspoň užit. Covid už tu s námi stejně zůstane. Jestli chcete tady zakladatelkou hejtit kvůli návštěvě, tak by mě zajímalo, jak moc jste izolovaná vy. Já třeba v práci obsloužím 500 lidi za den, s náhubkem ve kterým nemůžu dýchat a od té doby co je povinny pořad kašlu, testovat se musím chodit ve svém osobním volnu, mezi 100 možná nakažených, testem, který je spolehlivý na 40%. Jenže to vládu nezajímá, má z toho peníze že Jo… ![]()
@Lil Kitkatt píše:
Vůbec nic ti do toho není, ale ano, dodržuji všechna nařízení. Není to rok, že, tahle opatření nejsou po celou dobu, takže tvoje otázka je krapet mimo mísu. Děti druhý stupeň, takže škola v nedohlednu. Proto mi přijde jako fakt hodně trapná výmluva, že školové dítě, co je doma sotva pár týdnů a má doma i sourozence, strašně nutně potřebuje ten kontakt. To potřebují všichni. Jenže dokud bude část společnosti prostě natvrdlá a pojede si na svoje já, já, já, tak se z toho nevyhrabeme nikdy.
Tak jsem zvedava ![]()
Kazdopadne nemyslim, ze by ma otazka byla mimo misu, kazdemu snad bylo jasne, ze treba letni rozvolneni, predvanocni rozvolneni a spousta dalsich veci byl jen populisticky krok, tudiz pokud jsem nazoru, ze jen striktni izolace pomuze, pak se tedy izoluji cely rok a necekam, co mi nekdo naridi.
My se z toho nevyhrabem bez ockovani. V utlumu jsme opravdu rok a zatim kam to vedlo
a to nerikam, ze popiram covid nebo kaslu uplne na opatreni, ale nevidim duvod, proc nekoho pranyrovat za navstevu, pokud se jinak chovam zodpovedne (pouzivani ochrannych pomucek na verejnych mistech, opatrnost u starych a nemocnych,…) a holt beru na sebe riziko, ze si covidem projdu.
Natvrdly mi prijde tak akorat provozovani polni nemocnice, kdyz vim, ze nemam personal. Treba. Zjisteni, ze nejaky ockovaci plan je potreba, i kdyz jsem jim predtim opovrhoval. Treba…
@Anonymní píše:
Je fakt, že školky jsou zavřené teprve chvíli, tam ještě opatření takovou škodu nenapáchaly. Tam to není rok a týden, tam se děti ještě dají zabavit domácí činností bez návštěv domácností.
Přesně tak, školkové dítě je doma chvilku, často má ještě mladšího sourozence a maminku na mateřské. Zabavíš ho opravdu jednoduše, jak doma, tak venku. Ale co ti starší školáci, co byli ve škole sotva pár týdnů, doma celý den sedí nad úkoly a prací do školy, za obrazovkou PC. A světlo na konci tunelu není, protože nejdřív pojedou zas školky a mladší první stupeň..
Zachovala ses adekvátně situaci, taková lampa se dá v pohodě téměř nenápadně slepit.. Můj tehdy taky 4lety syn jednou u kamarádky omylem shodil broušení skleničku po babičce.. Kamarádíme se dál. A já jsem ji tehdy říkala, ať mi dá nějakou jinou, ne sváteční ![]()
Jo a edit: na návštěvy domů bych teď fakt nechodila..
@Lil Kitkatt píše:
Vůbec nic ti do toho není, ale ano, dodržuji všechna nařízení. Není to rok, že, tahle opatření nejsou po celou dobu, takže tvoje otázka je krapet mimo mísu. Děti druhý stupeň, takže škola v nedohlednu. Proto mi přijde jako fakt hodně trapná výmluva, že školové dítě, co je doma sotva pár týdnů a má doma i sourozence, strašně nutně potřebuje ten kontakt. To potřebují všichni. Jenže dokud bude část společnosti prostě natvrdlá a pojede si na svoje já, já, já, tak se z toho nevyhrabeme nikdy.
Vzhledem k tomu, jakou tady děláš chytrou a dokonalou ta otázka mimo mísu není ani trochu a tazatelce do toho je dost.
Máš doma děti z druhého stupně, takže víceméně prd starosti. Nevíš vůbec nic o tom jaké to je mít doma třeba dvě prvostupňové děti a do toho nyní od března jedno školkové. A takových rodin je hodně.
Vůbec nejlepší jsou Ti co v životě nechodili v botách toho koho soudí, ale hlavně, že jsou chytří jako rádio a na všechno mají jasný a jediný zcela správný názor. Přitom vědí naprosto stejné kulové, jako všichni ostatní. Ale chuť moralizovat a poučovat je zjevně silnější než všechno ostatní.
@Anonymní píše:
Je fakt, že školky jsou zavřené teprve chvíli, tam ještě opatření takovou škodu nenapáchaly. Tam to není rok a týden, tam se děti ještě dají zabavit domácí činností bez návštěv domácností.
Nojo, jenze cim mensi ty deti jsou, tak je to pojeti casu preci uplne jine
my mame tedy deti na 1.stupni a je to peklo uz.
Me nejvic tedy stve, kolik nenavisti covid za ten rok napachal.
@Markéta188 píše:
@Lil Kitkatt ale no tááák… tohle už snad není ani zapotřebí![]()
Všude jenom covid, taky jsem to nebrala na lehkou váhu, umřel mi dědeček, ale my ostatní v podstatě přicházíme o část života, který nám ještě zbývá. Možná díky covidu už ne moc dlouho, tak nás ho můžou nechat aspoň užit. Covid už tu s námi stejně zůstane. Jestli chcete tady zakladatelkou hejtit kvůli návštěvě, tak by mě zajímalo, jak moc jste izolovaná vy. Já třeba v práci obsloužím 500 lidi za den, s náhubkem ve kterým nemůžu dýchat a od té doby co je povinny pořad kašlu, testovat se musím chodit ve svém osobním volnu, mezi 100 možná nakažených, testem, který je spolehlivý na 40%. Jenže to vládu nezajímá, má z toho peníze že Jo…
Můžu říct svůj názor jako každý jiný, víš, nikoho jsem nehejtila. A ano, jsem izolovaná, protože mám good job a jedu na home office. Ano, covid nám ničí životy všem, ale pokud víš, tak svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda jiného. Takže pokud jedna část na opatření bude kašlat, odnesou to všichni. Ale holt každý má jiné morální hodnoty..
@Lil Kitkatt píše:
Přesně tak, školkové dítě je doma chvilku, často má ještě mladšího sourozence a maminku na mateřské. Zabavíš ho opravdu jednoduše, jak doma, tak venku. Ale co ti starší školáci, co byli ve škole sotva pár týdnů, doma celý den sedí nad úkoly a prací do školy, za obrazovkou PC. A světlo na konci tunelu není, protože nejdřív pojedou zas školky a mladší první stupeň..
Treba ne kazde zabavis tak jednoduse ![]()
Brala bych to tak, že to jsou děti. Peníze bych si nebrala, tady ty lampy stojí kolem 300,–, neřeknu kdyby šlo o lampu za 3000,–. A psala ti potom něco nebo na co se ptáš, pokud přijímá omluvu i peníze tak o co jde?
@JednaPrazacka píše:
Tak jsem zvedava![]()
Kazdopadne nemyslim, ze by ma otazka byla mimo misu, kazdemu snad bylo jasne, ze treba letni rozvolneni, predvanocni rozvolneni a spousta dalsich veci byl jen populisticky krok, tudiz pokud jsem nazoru, ze jen striktni izolace pomuze, pak se tedy izoluji cely rok a necekam, co mi nekdo naridi.
My se z toho nevyhrabem bez ockovani. V utlumu jsme opravdu rok a zatim kam to vedlo
Natvrdly mi prijde tak akorat provozovani polni nemocnice, kdyz vim, ze nemam personal. Treba. Zjisteni, ze nejaky ockovaci plan je potreba, i kdyz jsem jim predtim opovrhoval. Treba…a to nerikam, ze popiram covid nebo kaslu uplne na opatreni, ale nevidim duvod, proc nekoho pranyrovat za navstevu, pokud se jinak chovam zodpovedne (pouzivani ochrannych pomucek na verejnych mistech, opatrnost u starych a nemocnych,…) a holt beru na sebe riziko, ze si covidem projdu.
Takže pranýřovat za nedodržování pravidel ne, ale pranýřovat za dodržování ano? Vtipné. ![]()
Btw. já nikoho nepranýřovala, to si pleteš pojmy s dojmy.
@prokr píše:
Vůbec nejlepší jsou Ti co v životě nechodili v botách toho koho soudí, ale hlavně, že jsou chytří jako rádio a na všechno mají jasný a jediný zcela správný názor. Přitom vědí naprosto stejné kulové, jako všichni ostatní. Ale chuť moralizovat a poučovat je zjevně silnější než všechno ostatní.
A tady mluvíš o sobě, viď? Nebo ty v mých botách chodíš? ![]()
@Lil Kitkatt neberu ti tvůj názor, ale zamysli se nad tím, že je povolené jen to z čeho má vláda a stát peníze! Vše ostatní zakázáno! Proč asi co?
Tohle není na zodpovědnosti lidi, tohle je vše dost chytře promyšleno. Až na měsíc zavřou cely stát, pak řeknu Ok a mile rada toto opatření budu dodržovat. Ale já v této době chodím stále do práce a defacto ohrožuju dalších 500 lidi, jen aby měla vláda na svoji výplatu.
Tohle je zase můj názor. Zbytečně nikam nechodím, když nemusím, ale ani nikomu neříkám jak se má chovat on. Všem nám to leze už na palici. Půl lidi je stále zmanipulovaná vládou a půl lidi už to pochopila, třeba taky pochopíš…
@Lil Kitkatt píše:
Takže pranýřovat za nedodržování pravidel ne, ale pranýřovat za dodržování ano? Vtipné.
Btw. já nikoho nepranýřovala, to si pleteš pojmy s dojmy.
Kde jsem psala neco o pranyrovani za dodrzovani pravidel?
ja nepranyruju nikoho ![]()
Myslim, ze nemusime slovickarit preci ![]()
@JednaPrazacka píše:Me nejvic tedy stve, kolik nenavisti covid za ten rok napachal.
Jj, s tím souhlasím. Člověk jen řekne, že nesouhlasí s návštěvou cizích lidí v lockdownu a hned se na něj snese hejno potrefených hus. ![]()
Nic, tohle nemá smysl. Ale třeba se aspoň jeden jediný člověk nad svým chováním zamyslel..
Nicméně, abych odpověděla i k tématu. Lampa je jen věc, tak se rozbila, no. To se stává..
Tož dobrou noc ![]()
@Lil Kitkatt píše:
Jj, s tím souhlasím. Člověk jen řekne, že nesouhlasí s návštěvou cizích lidí v lockdownu a hned se na něj snese hejno potrefených hus.![]()
Nic, tohle nemá smysl. Ale třeba se aspoň jeden jediný člověk nad svým chováním zamyslel..
Nicméně, abych odpověděla i k tématu. Lampa je jen věc, tak se rozbila, no. To se stává..
Tož dobrou noc
Tak mozna kdyz clovek nebude ostatni oslovovat, ze jsou potrefene husy a nebude se celou dobu vyjadrovat s afektovanym „vis“, tak treba prispeje k mensi mezilidske nenavisti ![]()