Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Na nákupy jezdím autem,většinou s dětmi nebo je nechám manželovi doma.Beru si vždy dvě ikea velké tašky.Když jedu sama,neberu nic,manžel si pro to dojde
máme rodinný domek takže schody naštěstí ne.
Někdy skočím domů ještě pro přepravku když je toho víc.
u nás jsou páteční velké nákupy, obvykle 3 tašky, + velké věci navíc jako balík vod, balík toaletáku, granule pro psa atd. autem dojedem k baráku, já si vytáhnu kabelku a popoženu dceru a manža lítá jedno patro několikrát. ale když nejsem těhu, tak taky něco vynesu
My když toho máme hodně (tašky, kartony s mlíkem, minerálky a podobně), tak zajedem autem až před vchod, vynosíme z auta ke vchodu, od vchodu k výtahu, naskládáme do výtahu, nahoře vytáhneme na chodbu a nanosíme do bytu
. Kdyby výtah nefungoval, tak bychom se na velkej nákup vyprdli, bydlíme v pátém patře, takže bychom se s ním netahali.
Ivi píše:
My na velký nákup jezdíme s dětmi. Chceme jet oba, tak nám nic jiného nezbývá…
Mimochodem, náš „velký“ nákup mívá odhadem tak 20 kg.Jo marro, a o tom kočárku, to by mohla být další diskuze. Aneb „Jak dostat sama do schodů nákup, batole a mimino i s fusakem“.
to neni vubec spatny napada:)
![]()
Tak ja jezdim zasadne sama, protoze s detma nenakoupim, to je jen nahanim po krame. ![]()
Takze autem 1× 8-12dni, pak jsou toho 2 Ikei tasky, ktere rafnu do kazde ruky jednu a vlacim je k vytahu, pak uz to „obstarava“ manzel.
Myslim, ze pri nasi spotrebe mlik (kupujeme cerstve), ovoce a zeleniny ma nakup urcite pres 20kg.
používám 2-3 velký modrý IKEA tašky - hezky se rovnají do kufru auta a dají se hodit na rameno ![]()
Na opravdu velké nákupy jezdíme tak jednou za měsíc a to si půjčíme auto. Pak to prostě nanosíme do předsíně a postupně nahoru. Na drobnější věci věci máme pár látkových tašek, jinak o nosíme jen tak v rukách. Jednou za měsíc se to přežít dá ![]()
Jinak já sama chodím nakupovat tak 3× týdně s kočárem, tudíž velikost nákupu je limitována košíkem pod kočárem. To se pak dá odnést najednou (někdy i s dítětem)
Na velké nákupy jezdíme jednou, někdy dvakrát za měsíc autem, nákup nosíme ve velkých sportovních taškách, co máme jinak na cesty na dovolenou a tak
. A stejně jde manžel víckrát, já mám břicho, tak vedu za ruku kluka a na zádech mám batoh s drobnostmi, případně v ruce něco lehkého typu balení deseti rolí toaleťáku
.
Dobrý téma ![]()
U nás jsou max vytížený tašky Ikea - máme 4 a frčí pořád
![]()
Tak u nás se nákup naskládá do igelitek (která má každá asi 2 roky
) a pokud se jede autem, tak se z auta vykládá nákup do okna (bydlíme v přízemí
) a pokud se jde pěšky.. no tak se ednoduše nedělá tak velký nákup, ale jde se třeba dva dny za sebou ![]()
Káča
My jsme jako vždy sto let za opicema a s autem moc nenakupujeme. Takže plátěné tašky přes ramena, nebo ty silonové barevné.. a manžel je klasický supermarketový batůžkář - to když ho pošlu na větší nákup ( brambory, mléka atd.)
![]()
Tašky IKEA. Vždy mám minimálně dvě v autě. A pak si nemůžu vynachválit tuhle tašku do vozíku. Skvěle se do ní nákup dává. JE velká a hodně se do ní vejde.
Tak my nakupujem v Tescu a berem to v tech jejich igelitkach, co maji zadarmo u kasy.
Mlika nekupujem na kartony (neni to kam davat), mineralky taky nekupujem. Nejak se nam to vejde, pripadne berem bedynky od zeleniny, kdyz je toho fakt moc. ![]()
tak zatím to byli 3 varianty na větší nákud dle bydlení
zalíbila se mi ta velká taška do vozíku ![]()
marra píše:Ivi píše:to neni vubec spatny napada:)
My na velký nákup jezdíme s dětmi. Chceme jet oba, tak nám nic jiného nezbývá…
Mimochodem, náš „velký“ nákup mívá odhadem tak 20 kg.Jo marro, a o tom kočárku, to by mohla být další diskuze. Aneb „Jak dostat sama do schodů nákup, batole a mimino i s fusakem“.
![]()
Mimino do šátku na záda, nákup v taškách v ruce.
Já extravelký nákup vozím v kočáře a dítě v šátku, máme výtah.