Do kdy dávat dětské mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
31.3.21 09:03
@Lencakudrnka píše:
@unuděná no já mám problém sehnat kravské nekrabicove mléko…

Mívají ho normálně v supermarketech, jen musíš koukat do lednice, ne tam, kde jsou běžná mléka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
31.3.21 09:05
@Lily Evans píše:
@Klopotkova díky za názor na kterej jsem se neptala, ledviny má dcera v pořádku :mrgreen:

To je moc dobře, ale ledviny jí tím huntuješ, tak Ti přeji, aby je měla v pořádku i do budoucna, to, že je má v pořádku teď totiž neznamená vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
4622
31.3.21 09:12

Jo mladsi davam, bude mit v srpnu 3. Ona to mlicko proste zboznuje, je to pro ni, jak kava pro me:mrgreen:. Strasi ho nechtela od 15 mes. Obe od porodnice na um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
31.3.21 09:17

Starší byla kojená do devíti měsíců a pak jsem ji dávala Nutrilon (jako prvomatka jsem se nechala přesvědčit, že UM nutně potřebuje a není nic lepšího). Dávala jsem ji ho do dvou let.
Mladší se odstavila taky v cca devíti měsících, ale té už jsem dávala mléko běžné, ale moc ho nechtěla. Vystačila si dlouho s mléčnými výrobky. Mléko začala pít až kolem čtvrtého roku a to jenv době, kdy roste. To vypije i litr denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
31.3.21 09:19
@Myška321 píše:
@Terez001
Vážně si myslíte, že nějaká umělá směs, ve které mohou být stopy čehokoliv, je lepší než přírodní mléko od krav? A hormony ani antibiotiky se neohánějte, ty se tam v dnešní době už opravdu nevyskytují.Příspěvek upraven 31.03.21 v 08:25

Mohu se zeptat, ty máš doma krávu? Případně dodavatele, který ti dodává přírodní mléko od krávy? :think: Pokud ano, super :) Pokud ne, tak pak si nejsem jistá, že mléko z obchodu je top. Ať je to jak je to, nějak to mléko upravit musí, aby jim vůbec vydrželo tak dlouho v krabicích.

Zakladatelko dcera má 16m a UM ji stále dávám. Ale už jen 1-2× denně. Jednou v noci a občas před denním spánkem, vyloženě si o něj řekne. Ve 2 letech už mléčko mít nemusí, takže pokud nechceš, nedávej. Já osobně jsem nastavená tak, že pokud dítko chce, tak i ve 2letech na něj nárok má, ale omezeně, př. ke snídani :think: Chtěla jsem dceři už mléko „sebrat“, neboť jsem měla domluvené, že budeme brát kozí mléko, které je za mě zkrátka lepší než kravské, ale nakonec z toho sešlo, dodavatelka se nám odstěhovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.3.21 10:13

To hledím holky a co jim dáváte v noci, když se vzbudí? 8o Můj syn má necelé dva roky a mlíčko pije cca 4× za den :nevim: Před odpo spánkem, nočním spánkem a 2× v noci :nevim: A přijde mi to zcela normální, dr se na kontrole akorát ptá, jestli kojím a když jsem už řekla ne (v 15m jsem odstavila), tak se zeptala jakou značku mléka mu dávám :nevim: Nic o tom, že by ho už neměl pít :) Si to nějak neumím představit teda :) 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2097
31.3.21 10:29

@jeja123 dostane vodu nebo čaj na napití trochu. Po odstavení nechtěl žádné um, přece mu nebudu nutit něco co nechce, když mu v noci stačí obyčejné pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.21 10:37
@jeja123 píše:
To hledím holky a co jim dáváte v noci, když se vzbudí? 8o Můj syn má necelé dva roky a mlíčko pije cca 4× za den :nevim: Před odpo spánkem, nočním spánkem a 2× v noci :nevim: A přijde mi to zcela normální, dr se na kontrole akorát ptá, jestli kojím a když jsem už řekla ne (v 15m jsem odstavila), tak se zeptala jakou značku mléka mu dávám :nevim: Nic o tom, že by ho už neměl pít :) Si to nějak neumím představit teda :) 8o

Já přestala v noci kojit až když se mi děti přestaly budit hlady (což bylo kolem 8, 9m) a pak jsem dávala dudlík, napít vody nebo jen pomazlení. Dvouleté dítě rozhodně nepotřebuje v noci na hlad UM ani jiné mléko, akorát si tím kazí zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
31.3.21 11:02

Přiznám se, se syn (5 let) mě nedávno v obchodě přemluvil a tu krabici jsem mu koupila. Jinak tak od 2 let pije kravské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
31.3.21 11:12

@jeja123
Dvakrát za noc mléko? Dvouleťákovi? Předpokládám, že z lahve. To je tak o zkažené zuby. Dvouleté dítě v noci mléko fakt nepotřebuje. Na žízeň bych dala vodu, z hrnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
31.3.21 11:37

Dceři jsou 2,5, za celou dobu jsem spotřebovala asi tři krabice umělého mléka. Kojila jsem do 18 měsíců a pak už si na to umělé dcera nezvykla, moc to nepila. Nekupuju to. Ale pokud to má nějaké dítě rádo, nevidím na tom nic špatného. Jednou tu někdo spočítal, že cenově to vyjde cca nastejno jako normální kravské mléko.

edit: v noci dítěti nedávám nic. Před usnutím někdy má žízeň, tak jí dám vodu (ale většinou vypije přes moje protesty vodu z vany :roll: ), že by měla žízeň v noci se mi stalo tak dvakrát (od doby co se chová jako normální dítě a ne jako kojenec).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
31.3.21 11:44

Dávala jsem do 2 let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.3.21 12:03

@Murka
Zajímavé, v mém okolí to tak má každý a nikomu se to divný nezdá a ani nemají zkažené zuby. :nevim: Ani dr neříkala, že by se to nemělo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.21 12:06
@jeja123 píše:
@Murka
Zajímavé, v mém okolí to tak má každý a nikomu se to divný nezdá a ani nemají zkažené zuby. :nevim: Ani dr neříkala, že by se to nemělo :nevim:

Tak mě na to upozorňovaly 3 zubařky nezávisle na sebe, že pokud dítě pije mléko v noci a má zuby, je potřeba mu je pak vyčistit, nebo alespoň přejet vlhkou žinkou. Že jsou v mléku cukry a pití z lahvičky kazí zuby, jsou vědecky podložená fakta a že se ti to nezdá je naopak tvůj subjektivní názor. Jestli má tvé dítě zoubky zdravé, tak je to velká klika. My jsme nechávali opravit dceři v 18m dva malé kazy prokazatelně prý vytvořené z nočního kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.3.21 12:14

@unuděná

Opakuji ani dr neříkala, že by se to nemělo :nevim:

Jinak každý dělá dle svého že. Naštěstí máme každá svůj názor a rozum. Mně přijde zcela normální, aby syn v necelých dvou letech pil mlíčko. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová