Do kdy dávat dětské mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3155
31.3.21 12:26

Vidíš, každá ti tu poradí něco jiného. Dávej jaké mléko chceš a jak často chceš. Moje dvouletá dostává večer UM a přes den vypije hektolitry kravského mléka (teda té obarvené vody). Škodlivé to není, o benefitech se vedou diskuze a já to neřeším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
31.3.21 12:29

@jeja123 Ať si to každý dělá jak sám uzná za vhodné. Můj názor je ten, že v noci dítě (pokud není kojenec) jíst nepotřebuje. A mléko je jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.21 12:52
@jeja123 píše:
@unuděná

Opakuji ani dr neříkala, že by se to nemělo :nevim:

Jinak každý dělá dle svého že. Naštěstí máme každá svůj názor a rozum. Mně přijde zcela normální, aby syn v necelých dvou letech pil mlíčko. :nevim:

Jedna věc je názor a „vlastní rozum“ a druhá jsou fakta, která neokecáš. Cukry kazí zuby, v tom se snad shodneme. A mléko cukrů obsahuje opravdu hodně.
Ano, dvouleté dítě může (a mělo by) pít mléko, není ale jediný důvod, proč by ho mělo pít v noci. V noci se spí, nejí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3936
31.3.21 13:17
@jeja123 píše:
@unuděná

Opakuji ani dr neříkala, že by se to nemělo :nevim:

Jinak každý dělá dle svého že. Naštěstí máme každá svůj názor a rozum. Mně přijde zcela normální, aby syn v necelých dvou letech pil mlíčko. :nevim:

No jo, ale ne v noci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
31.3.21 13:22

Synovi je 19 mesicu, do 17 mesicu jsem ho kojila (na konci uz jen jednou denne). Umele mleko nikdy pit nechtel. Dostava sunar vecer do kase (kupuji nemlecnou) a pres den sni obvykle tak 200-400g jogurtu/lipanka. Syry nebo jine mlecne vyrobky neji. Primo kravske mu radeji nedavam, dlouho netoleroval ani sunar.
Doktorka rikala, ze UM davat nemusíme, kdyz bude mit dost jinych mlecnych vyrobku, zaroven ciste kravske na piti myslim do trech let nedoporucovala, do jidla pry lze. Jestli se po nem nebude osypavat a bude mu chutnat, tak ho mozna po druhem roce zkusime.
Jinak v noci pije jen vodu, jakmile mel vice zoubku, tak jsem v noci ani nekojila, aby se mu nekazily, UM i MM obsahuji hodne cukru a zoubky se mohou pozdeji vice kazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
31.3.21 13:29

Doporučuje se do tří let, kravské mléko má hodně bílkovin, které nejen zatěžují ledviny, ale taky můžou být příčinou obezity v dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.21 13:31
@Mediula píše:
Doporučuje se do tří let, kravské mléko má hodně bílkovin, které nejen zatěžují ledviny, ale taky můžou být příčinou obezity v dospělosti.

Takže dítěti kvůli množství bílkovin do tří let nedáváš ani jogurty tvaroh, naší, vajíčko? :think:

• Citovat
  • Upravit
2604
31.3.21 13:34

@lucenka
To myslíš vážně? Odpovím ti jednou, protože s tebou se pouštět do diskuze, je jak hádat se s holubem.
Mléčné výrobky dávám, mají menší obsah bílkovin, než samotné kravské mléko. Mléčné výrobky dávám podle toho, zda už ten den měla um/maso/vejce/ryby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.3.21 13:39

@unuděná
Já nic okecavat nepotřebuju :D
Prostě to tak má a v noci mu mlíčko dám, kdyz ho chce :nevim:
Tím bych to ukončila :nevim: každá jsme máma svého dítěte a děláme pro něj jen to nejlepší dle sebe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.21 13:39
@Mediula píše:
@lucenka
To myslíš vážně? Odpovím ti jednou, protože s tebou se pouštět do diskuze, je jak hádat se s holubem.
Mléčné výrobky dávám, mají menší obsah bílkovin, než samotné kravské mléko. Mléčné výrobky dávám podle toho, zda už ten den měla um/maso/vejce/ryby.

Tak pozor, abys to s tím masem, vajíčkem nepřehnala, když btak noc hlídáš bílkoviny. A tedy třeba hollandia jogurt má ve 100g víc bílkovin než čerstvé mléko ;)

• Citovat
  • Upravit
2604
31.3.21 13:40

@lucenka
Hollandia nedávám a bílkoviny hlídám, neměj strach :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.21 13:41
@Mediula píše:
@lucenka
Hollandia nedávám a bílkoviny hlídám, neměj strach :P

Tak to jsi asi výjimka. Neznám nikoho, kdo by batoleti vážil maso, vajíčko, atd., Pokud je tedy dítě zdravé.
A zatím jsem tedy nenašla bílý jogurt, který by měl míň bílkovin než kravské mléko :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
31.3.21 13:44
@jeja123 píše:
@unuděná
Já nic okecavat nepotřebuju :D
Prostě to tak má a v noci mu mlíčko dám, kdyz ho chce :nevim:
Tím bych to ukončila :nevim: každá jsme máma svého dítěte a děláme pro něj jen to nejlepší dle sebe. :)

A neupozorníš kamarádku, která třeba cpe dítě do chodítka, že nedělá dobře, když to vidíš? ;)
A na to vytučněné pozor. Už nemáš doma novorozence, ale batole, které si moc dobře uvědomuje, co má udělat proto, aby dosáhlo u maminky toho, co chce ;) Taky bys mu asi nedala bombonek o půlnoci jen proto, že ho chce, nemyslíš? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2604
31.3.21 13:50

@lucenka
Jenomže je potřeba přemýšlet. Batole má vypít 300-500ml mléka denně, a to už bílkoviny naskacou. Ale těžko sní 30 nebo 50 dkg jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.3.21 13:52
@Mediula píše:
@lucenka
Jenomže je potřeba přemýšlet. Batole má vypít 300-500ml mléka denně, a to už bílkoviny naskacou. Ale těžko sní 30 nebo 50 dkg jogurtu.

150-300g jogurtu sní v pohodě, k tomu maso/ vajíčko, lučinu, sýr a stejně to přešvihne i bez mléka. Pokud mu teda matka neváží každou porci, což. mi přijde ujetý :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová