Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky jsem nikdy nevážila jídlo dětem. Ale taky jsem nedávala maso každý den. Zdroje bílkovin jsem střídala.
@lucenka píše:
Tak ve skleničkách pro děti od jednoho roku je víc jak 10g masajen tak pro příklad sklenička HiPP má skoro 19g kuřecího, bílkoviny 7.3g, k tomu dáme 300 ml UM, tzn. 3g bílkovin a v tom případě ten den můžeme zapomenout na to, že by dítě dostalo jogurt, kaši. lučinu nebo sýr. Tak jak chceš tedy nakombinovat jídelníček?
co.ju dát na snídani, svačinu, večeři?
Jen ovoce, zeleninu a suchý chleba?
V poho. Moje deti vazily v roce temer 12 kg, takze jsem vzdy spis resila, zda maji tech bilkovin dostatek
protoze 50g masa fakt nesnedly a Luciny namazes na pul rohliku kolik, 10g? A jak psal nekdo dal-zdroje bilkovin stridat (maso-vejce-banan-tvaroh) - dite nemusi mit prece vsechno v jeden den. A podle me proste dite, co sni 50g platek masa k obedu nepotrebuje pit UM.
Já bych ráda dávala. Myslela jsem, že alespoň do 3 let to dáme. Bohužel už někdy kolem 10 měsíce bojkot. Um šlo do nej dostat jen v noci ve spanku. Před rokem už ani v noci. Od roka je tedy bez UM. Nepije ani to krabicové. Přes den má alespoň 3-4 jogurty, a dávám extra vitamin D a Vápník sirup. Abych byla upřímná je mi to celkem líto. Nikdy nebyl ani na kašičky. Všechny kašičky jsem snědla já
. Zásoby Kendamilu vypil manžel, když jsme zkoušeli Bebu, tak ta zachutnala alespoň tchánovi. Sunar i nutrilon letěl jak byl hnusný, to nechtěl ani kocour. ![]()
Podle naší pediatry je umělé po roce dítěte jen lobby výrobců. Já kojila do 14. měs., pak jsem jí postupně zavedla normální plnotučné bio. V dnešní době není problém ho sehnat v jakémkoli supermarketu. A u nás na vesnici v pidi obchůdku čerstvé plnotučné mají též, jen ne-bio (ostatně bio…, to už je zase další kapitola…)