Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lerista píše:
Do cca 3 měsíců, pak už se to malé nelíbilo, chtěla volnost a snažila se ze zavinovančky dostat ven a řvala.
U nas to bylo podobne - nas malej nemel zavinovani nikdy moc rad, tak kolem toho 3 mesice putoval do spaciho pytle z Ikea a tam si lebedi doted (1 rok) ![]()
Nezavinovala ani u jednoho
to se dělá?
oba měli jen spací pytlíček ![]()
@eetel Jak píšu, svazuju do plínky a pak ještě do rychlozavinovačky
Nezdá se mi, že by to malou nějak ovlovňovalo, krásně v noci spinká ![]()
@mikky taky mám pytel, ale v něm se jí nelíbí, páč má volné ruce ![]()
@Krizkovic píše:
@eetel Jak píšu, svazuju do plínky a pak ještě do rychlozavinovačkyNezdá se mi, že by to malou nějak ovlovňovalo, krásně v noci spinká
Prcka jsem zavinovala do 8-mi měsíců - sice mu čouhaly nohy, ale to nevadilo ![]()
Dokud se jí to bude líbit a bude to technicky možné, tak zavinuj ![]()
Asi první dva měsíce.
Taky jsem zavinovala do pleny a pak ho šupla do zavinky, ale po čase se mu zavinovačka a vůbec takové omezení přestalo líbit, takže jsem toho nechala.
Ahojte,
já zavinuju Leonku od narození doted (3měsíce) a budu to dělat klidně do X let, hlavně když se všichni vyspíme.
Asi od 2.měsíce zavinuju do velké tetra pleny složené do trojúhelnníku-nohy má volné, ale u nás jde hlavně o ruky.
Párkrát jsem zkusila nezavinout a do 30-ti minut byla vzhůru…
Ale jde vidět, že v okolí je to asi nějaké neobvyklé, když na to přijde řeč, tak se dozvím, že jsem tyran a že malou týráme, že bude postižená páč ji to umrtví ruce a nebude ji kolovat krev správně v rukách atd…A přitom Dr. i jedna sestřička mi to schválily že některé děcka to potřebují, že jsou tak zvyklé na to těsno z dělohy…
Jé tak tahle diskuze mě spadlá do rány
mám dvojčátka holky jsou nám tedka 2,5 měsíce a zavinujeme tedy jenom na noc a nějako jsme si neriskla je nezavinout
jakmile mají volné ruce hnedka je dudlík v čudu a budí se tím jak házejí rukama
takže budeme asi pokračovat pni si snad samy řeknou že se jim to už nelíbí ![]()
@miselka666 Přesně takhle zavinuju taky a jsem ráda, že nejsem jediná… ![]()
U nás se to nezdálo manželovi, ale už si zvyknul, a díky tomu krásně spinkáme ![]()
@Paikea já právě hledala diskuzi na toto téma a nic jsem nenašla a nějaký zkušenosti jsem potřebovala si přečíst
Tak snad pomůže tahle diskuze i ostatním ![]()
No mě taky mamka a její kámoška obvinují že se to dělat nemá že jim to všichni zakazovaly a že dříve to zase dělaly
by se přeci ty zavinovačky nevyráběly my máme dobré zavinovačky takže nemusím dávat plínku nic
jenom zavinovačka ![]()
@Krizkovic a myslím si že určitě to pomůže i ostatním