Do kdy mám dávat kaši?

104
8.11.23 21:12

Do kdy mám dávat kaši ?

Ahoj všichni mam roční holčičku a chci se zeptat jak dál postupovat, malé pořád chutná kaše ale bojím se aby neměla hlad v noci se dost často budí a nevím jestli to není hladem. Kaše sní klidně 300g. Nevím co bych ji mohla místo kaše nabídnout jiného. Zkoušela jsem ji dát rohlík na kostičky s lučinou a to mě vyházela všechno z talířku a nechtěla to. Když ji dám čtvrtku v celku tak spíš žužle kvůli zubům možná trošku spolkne a konec. Je hodně vybíravá krémové polévky také nechce jíst. Jinak obědy máme jakžtakž zmáknutý většinou ji zeleninu maso a nějakou přílohu ale musí to být hodně rozmixovane jinak to jíst také nechce. Svačinky dávám buďto bily jogurt s ovocem nebo nějakou ovocnou přesnídávku. Na snídani má také kaši. Zkoušela jsem dát i vajíčka ty také nechtěla 😓 jen kaše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
8.11.23 21:14

Tak po 300g kaše asi hladova bejt nemuze snad. Hladem se podle me nebudi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
8.11.23 21:18

Mně je přes 40 a ještě pořád snidam kaši :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
8.11.23 21:23

Taky myslím, že se nebudí hladem. A kaše je přece fajn večeře, i když možná záleží jaká. A třeba v noci čůrá - nepije více večer? Asi má plínky? Moje dítě v tom věku plínky mělo a někdy jsem ho přebalila i v noci, když se budil. A kaši jedl celkem pravidelně do těch dvou let. Namazaný rohlík nesní ani teď, říkám tomu dělená strava - on si ho sní suchý a pak zvlášť třeba šunku a potom sýr, nikdy ne dohromady. A vejce podle mě jak u koho, osobně jsem je začala jíst až někdy v pubertě a malý nechce vůbec.

• Citovat
  • Upravit
10923
8.11.23 21:26

@Nelahee ja ted prisla na to, ze housku se sunkou a syrem mi nesni nikdy, ale kdyz ji dam do toastovace, tak to sni cely :lol: tak jestli si jeste nezkousela. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
8.11.23 21:26

@Eliska1994 kaše je v tomhle věku stále vhodné jídlo, jen ne k večeři. Obsahuje spoustu a spoustu sacharidů, které dodávají energii a dítě se může budit. Kaše jsem dávala na snídani a k večeři buď polévky a nebo masozeleninu od oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
8.11.23 21:41

Spousta deti se v tomto veku v noci budi a hladem to neni.. urcite ne po takovehle nalozi kase. Nezkousela jsi k veceri spise nejakou hustou zeleninovou polevku? Dat do ni treba pohanku, cervenou cocku, vlocky..? Mne to vzdy prijde jako lepsi varianta na noc nez ta kase, tu mivame rano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
8.11.23 21:42

Nevím co je špatného na kaši :mrgreen: já to třeba po dceři i dojidala :mrgreen: no ale dceři jsem dávala třeba i to, co měla k obědu. Nebo jsem prostě dala do trouby Brambory, batáty, cuketu, rajcatka… a byla spokojená. Nedelala bych z toho vedu, nabízela bych třeba rýži, těstoviny, maso,… něco co zasytí, když nechceš dávat kaši. Ale jestli ji papá, tak bych neměnila. :andel: pokud sní i těch 300g, tak hladem to nebude. Možná záleží jakou kaši děláš. Jestli je s cukrem, možná má hodně energie. Dcera ta ať měla cokoliv, tak nocni krmení muselo být. Pak cca v 18 měsících sama mléko občas vynechala, tak jsem ho přestala dávat a od té doby klid a nebudi se hladem ani když večeři odmítne.

Příspěvek upraven 08.11.23 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
8.11.23 21:42

Kaši na noc nedoporučuji.
Za 1. do žaludku je těžká
Za 2. Má dost sacharidů - možný důvod k buzení
Nicméně dcera má 2 a také se stále v noci budí…
Zkoušela si místo rohlíku chleba?
Dcera od roka třeba miluje toust.
Máznu malinko kečupem, dám plátek sýra a zapeču. Ne moc, aby to snadno pokousala..
Kousky chápu, že ještě nejí? Dcera už mi večeřela třeba namačkané brambory s nadrobeným lososem, těstoviny, rýži a podobně…
Můžeš klidně dávat to samé, co k obědu a vynechat jen maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
8.11.23 21:54
@Eliska1994 píše:
Ahoj všichni mam roční holčičku a chci se zeptat jak dál postupovat, malé pořád chutná kaše ale bojím se aby neměla hlad v noci se dost často budí a nevím jestli to není hladem. Kaše sní klidně 300g. Nevím co bych ji mohla místo kaše nabídnout jiného. Zkoušela jsem ji dát rohlík na kostičky s lučinou a to mě vyházela všechno z talířku a nechtěla to. Když ji dám čtvrtku v celku tak spíš žužle kvůli zubům možná trošku spolkne a konec. Je hodně vybíravá krémové polévky také nechce jíst. Jinak obědy máme jakžtakž zmáknutý většinou ji zeleninu maso a nějakou přílohu ale musí to být hodně rozmixovane jinak to jíst také nechce. Svačinky dávám buďto bily jogurt s ovocem nebo nějakou ovocnou přesnídávku. Na snídani má také kaši. Zkoušela jsem dát i vajíčka ty také nechtěla 😓 jen kaše…

Dcerka mírně mladší kaše snídá. Večeří verzi jako oběd plus to, co uloupí, posbírá nebo dostane od starších dětí. To už koriguju jen do té míry, aby to nebylo kořeněné a bylo to měkké. Kdybych jí dala na večeři druhou porci kaše, stlačí to taky, ale nedávám, protože pořád kojím a chci aby k tomu měla pestrou nemléčnou stravu.
V jídle není vybíravá, sní v podstatě jakoukoliv skleničku a i to, co jí uvařím. Jemné měkké kousky jí už nevadí, dříve vadily. Míchaná vajíčka má ráda, ochutnala už i palačinky. Má ráda měkké kousky masa, brambor, ale jako doplněk po svém obědě nebo večeři. Kdybych jí to takto naservírovala, nesnědla by dostatečnou porci. Samostatně dostává různé obilné křupky nebo placky, občas kousek pečiva, má ráda namazaný toustový chléb, plátkový sýr nebo žervé, taky po přesnídávce na dojezení. Jí samozřejmě přesnídávky, jogurty. Má ráda jahodovou nebo meruňkovou Holandii s kousky. Má ráda i přesnídávky s vločkami, suchary, více sytí a jsou hustější. Ty jí dávám, když jí nechci dát okamžitě nějaký přídavek ve formě třeba namazaného pečiva.

Dle mého názoru Tvoje dcerka hlad nemá. Děti v tomto věku mají vývojový skok a mají tendenci se budit. Pokud zatím nezvládá, nedávala bych větší kousky, nechala kašovitou konzistenci.
Ještě bych chtěla podotknout, že to není první dítě a ne každé tak dobře jí. Malá je pažravka. Máme štěstí, že jí téměř vše chutná a netrpí na bříško, alergie, ekzémy. To jsem zažila se staršími dětmi a stravu jsem musela víc hlídat a vybírat.

Co se týče kaše, mají je rády některé děti. Konkrétně tyto kojenecké má rád nejstarší syn, těšil se na dojídání po malé, protože většinou nic nezbyde, udělá si svoji porci :mrgreen: Posiluje a prý to má dost bílkovin :mrgreen:
Stejně tak vylemtal veškeré vzorky UM, které jsme dostali v porodnici a v jiných reklamních balíčcích a nikdy nepotřebovali použít.
Takže žádný věkový limit není :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
9.11.23 14:18

Syn miluje kaše k večeři, i ke snídani. I teď skoro ve 2 letech. Kaše jsme dávali od “miminka”, od půl roku? Nikdy se mi po tom nebudil a neměl energii navíc. I v pečivu je spousta sacharidů. :nevim: Pokud ji chutná, nevidím problém, proč by nemohla, i já si dám někdy zbytek na večeři. Pokud si myslíš, že se budí skrz kaše, co je zkusit na slano? Třeba polentu s nějakými kousky masíčka/zeleninou? A nebo bramborová kaše apod? Normalně to dát do tvaru krupičky a nahoru maso, pokapat máslem, aspoň tam bude bílkovina. Ta zasití určitě a vysleduješ to. I když si myslím, že taková ovesná kaše s ovocem, kakaem a kilem másla (jak máme rádi my doma :lol: ), musí být dostatečná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí