Do kdy nosit, nepokládat?

Anonymní
8.12.23 05:11

Do kdy nosit,nepokládat?

Ahoj, mám malé miminko a občas usne samo, jen se přitulíme ale má dny, kdy potřebuje houpat, nosit. Jinak se převaluje a vzteká se, že nemůže zabrat, uvelebit se. Dnes třeba usnul na ruce na půl, tak jsem si ho položila do postele a najednou spustil takový řev (nedá se tomu říkat pláč),že vzbudil snad i sousedy. Ano, chtěl nosit, ano nosím ho kdykoliv když chce! Ale moje otázka. Když už má teď takové hysteráky, když se mu něco nelíbí, mám mu to tolerovat? Neřeknu, kdyby jen zaplakal, ale toto zní vždy až vztekle. Mamka mi řekla, jestli se nebojím, že takhle pak bude reagovat vždy. Třeba v obchodě, když mu nebudu chtít koupit lízátko.
Co si o tom myslíte? Máte někdo zkušenost, když se mimčo vztekalo, hystericky řvalo, když se mu něco - třeba položení do postýlky nelíbilo a chová se normálně? Co mám dělat?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1243
8.12.23 05:35

Je to malé miminko, to s tebou určitě manipulovat neumí a se situací s lizatkem to nemá vůbec nic společného. 8o
Možná ho bolí bříško a když ho nosíš, je to lepší. Určitě to nedělá schválně, jen tě prostě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
8.12.23 05:42

Je to miminko, chce byt s tebou.. nos ho; probdi s nim noci, mazli se s nim.. ani nevis jak rychle tohle obdobi utece a uz te bude potrebovat min a min :oops: :lol:
Jinak nejaky vztekani v obchode proste neovlivnis. Jsou deti klidne a pak ti vzteklouni. Mam dve deti, stejna vychova, u prvniho jsem to neznala a mladsi se klidne vyvali na zemi, kdyz neni po jeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.12.23 05:52

Ano nosila jsem. Abych měla volné ruce, tak jsem i doma nosila v nosítku. A pak jsem většinou opatrně položila dítě sundáním nosítka, které mělo pod sebou, ale to jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.12.23 06:18

Nerekla bych, ze je to vztekly plac - spis zoufaly, ne?
Mimco ma historicky podvedome zakodovano, ze je zranitelne a samo odlozene nekde na zem neprezije. Nektera mimina to fakt hodne prozivaji a hodne davaji najevo, ze je mas mit u sebe.

S rozmazlenosti to nema nic spolecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.12.23 06:32

Jezisikriste. Doufam, ze jako babca nebudu kohokoliv znejistovat takhle blbejma kecama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.12.23 07:06

Co si myslím? Ze má tvoje matka velice podivné názory a ze bys měla filtrovat to, co ti říká.

Je malý, jsi jediná jeho jistota. Když chce nosit nos a věř, ze to přejde. Měla jsem na mrnata nositko a spokojene jsme koexistovali a konstatuji, ze mam dva zcela normální prima kluky. Kdyby toto zkusila moje matka, slušně bych ji vymezila, které komentáře ještě budu tolerovat a které jsou přes čáru (také mam mámu, co se pokouší mne při výchově rozhodit skoro ve všem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.12.23 07:14

To je prostě blbost, promiň. Malá miminka neumějí manipulovat, neumějí si něco vyvztekat - potřebuje být u tebe, to není nějakej rozmar ale základní potřeba. Mladší dcerka přesně takhle zoufale křičela jakmile jsem ji položila, jako jo, bylo to na palici, ale tak jsem si holt podle toho plánovala život, časem už jsem věděla kterej spánek musíme do kočáru, kterej zvládneme doma v nosítku/na ruce, a pokud to aspoň trochu šlo, uložila jsem se na kontaktní spánek na gauč, obložila se jídlem, do sluchátek si pustila seriál a aspoň na chvíli měla veget :) Rychle z toho vyrostla. A vůbec není vzteklá, je s ní v pohodě domluva, a ve školce chodí tulit mladší kamarády když pláčou (maj tam děti od roka, jí jsou dva a čtvrt) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
8.12.23 07:31

Hlavně neposlouchej rady své matky.
Miminko je miminko, platí jiná pravidla - maximálně uspokojovat jeho potřeby.
Chováním miminko nerozmazlíš. Naopak hrozí, že pokud bude nedomazlené, bude to mít následky v budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
8.12.23 07:33

Je to malé miminko, to se „nevychovává“ v pravém slova smyslu jako starší dítě, nemá na to zralý mozek a nemělo by to žádný pozitivní účinek. Mamka to neví, protože za nich se to ještě nevědělo, a mysleli si, že děti se od miminka dají trénovat jak pejsci, ale dětský mozek tak nefunguje.

Miminko nejlíp vyCHOVÁŠ tím, že ho budeš chovat jak ono potřebuje, a ty zvládáš. Naplněním základní potřeby přítomnosti matky (pečující osoby) v raném věku mu naopak dáš základ, že to pak nebude potřebovat „dohánět " později.
Mamince slušně řekni "já to chci zkusit takhle“ kdyby ještě něco říkala, a dělej si to podle sebe, máš dobré instinkty :palec:

Že se miminko tak moc rozpláče je tím, že nemá jinou možnost komunikace a snaží se upozornit na to, že mu něco chybí (třeba klidně jen náruč). Není v tom manipulace, miminko takového přemýšlení není vůbec schopné.

Můžete zkusit nosítka, abys měla volnější ruce, ale ne každé miminko si ho oblíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
8.12.23 07:35
@Anonymní píše:
Ahoj, mám malé miminko a občas usne samo, jen se přitulíme ale má dny, kdy potřebuje houpat, nosit. Jinak se převaluje a vzteká se, že nemůže zabrat, uvelebit se. Dnes třeba usnul na ruce na půl, tak jsem si ho položila do postele a najednou spustil takový řev (nedá se tomu říkat pláč),že vzbudil snad i sousedy. Ano, chtěl nosit, ano nosím ho kdykoliv když chce! Ale moje otázka. Když už má teď takové hysteráky, když se mu něco nelíbí, mám mu to tolerovat? Neřeknu, kdyby jen zaplakal, ale toto zní vždy až vztekle. Mamka mi řekla, jestli se nebojím, že takhle pak bude reagovat vždy. Třeba v obchodě, když mu nebudu chtít koupit lízátko.
Co si o tom myslíte? Máte někdo zkušenost, když se mimčo vztekalo, hystericky řvalo, když se mu něco - třeba položení do postýlky nelíbilo a chová se normálně? Co mám dělat?
Děkuji.

Mamince bych poklepala na čelo a dal plnila miminu jeho primární potreby kontaktu. Valejici se dítě v obchodě je důsledek pozdější výchovy v kombinaci s temperamentem dítěte. Některé děti jsou emotivnejsi a ujecenejsi - zpravidla holcicky jsou větší hysterky a řeší věci jekotem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
8.12.23 07:37
@Markétka111 píše:
Je to miminko, chce byt s tebou.. nos ho; probdi s nim noci, mazli se s nim.. ani nevis jak rychle tohle obdobi utece a uz te bude potrebovat min a min :oops: :lol:
Jinak nejaky vztekani v obchode proste neovlivnis. Jsou deti klidne a pak ti vzteklouni. Mam dve deti, stejna vychova, u prvniho jsem to neznala a mladsi se klidne vyvali na zemi, kdyz neni po jeho :nevim:

Spousta lidí nechápe, že dítě válející se po zemi JE výchova - to lízátko prostě nedostane, a učí se zpracovávat emoce s tím spojené. Některé děti jsou klidnější, a jiné mají holt temperament a ten nácvik je divočejší, ale probíhá - že je za to dnes hned nezbijeme neznamená, že neprobíhá výchova :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
8.12.23 07:54
@Liberalissima píše:
Spousta lidí nechápe, že dítě válející se po zemi JE výchova - to lízátko prostě nedostane, a učí se zpracovávat emoce s tím spojené. Některé děti jsou klidnější, a jiné mají holt temperament a ten nácvik je divočejší, ale probíhá - že je za to dnes hned nezbijeme neznamená, že neprobíhá výchova :nevim:

Začínám mít pocit, že „spousta“ začíná být drtivá většina. Plížící se hloupnutí lidstva se promítá naprosto do všech činností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
8.12.23 07:59

Jasně, a až mu jednou šéf odmítne přidat, lehne si na podlahu a spustí hysterak, protože mu to jako miminku fungovalo.
Jinak hysteraky v obchodě tropí i děti, které nechavali vyrvat v postýlce. A mé do zblbnutí mazlene dítě to neudělali nikdy. Prostě to nesouvisí. Dej mu své lásky a blízkosti, kolik potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4865
8.12.23 08:00

Jo to je ten „studenej odchov“ co letěl, když mi byli dětmi. „Hlavně ho moc nechovej, ať ho nerozmazlíš“ apod. Tyhle zaručené pravdy našich maminek a babiček jsou už dávno překonané a dnes je známo, že je to vlastně naopak. Když miminku plně naplníš jeho potřeby, dáš mu dostatek lásky a kontaktu, bude v pozdějším věku vyrovnanější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí