Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já vím, že to asi jako majitel tohoto plemene moc nepochopíš, ale pes se dá taky vychovat, víš?
Porid psovi o hodne zajimavejsi podlozku, ktera bude jen jeho.
Kdyz pujde na tu detskou, tak ho hned dusledne pres pamlsek a povel „misto“ odlifruj na tu jeho
Dojde to i stare civave.
@Anonymní píše:
Dobrý den, máme malé miminko a čivavu. Bydlíme v 2+kk, takže málo místa. Máme v obýváku podložku pro miminko, ale vadí mi, jak na ni má pes přístup. Chodí se tam oklepat, sednout si a podrbat se, otírá se tam zadkem… Nebaví mě to pořád čistit, napadlo mě pořídit větší ohrádku, ale jednak by se mi tam složitě lezlo a pokládalo miminko, jednak ta čivava mezi těmi šprušlemi projde… Nemáte nějaký nápad, jak izolovat podložku od psa?Psa jsme si vzali starého z útulku, takže na nějakou výchovu jsme se na jeho stará kolena vykašlali, navíc pochybuji, že by pochopil, že na to nemá lézt…
Pořídila bych v takovém případě velikou prostornou ohrádku, kde se vleze hrací podložka a pes tam nebude mít přístup. Není jen šprušlová, ale i síťovaná se zavíracím otvorem.
Velkou textilní ohrádku, dřevěnou ohratku proplest lánem. Pořídit psovi nějaký velký, měkký pelech
. Já si třeba všimla, že ti co mají psy, vůbec neřeší kam zvíře leze. Deka, podložky
taky z toho nejsem odvařená
zrovna pes by měl mít určitou hranici, kam smí a nesmí. Ať je to bully nebo čivava. Stejně tak, by i ti nejmenší psi, mohli umět poslouchat. ![]()
A co začneš dělat, ať se začne dítě plazit a lozit po bytě?
Já bych psa proste pokaždé po procházce umyla (packy, otrit zadek a břicho, jestli se s nim někde otira o zem) a nechala ho žít. Za chvíli ti začne dítě lézt a stejně vleze všude, bude psovi jist granule z misky apod ![]()
@Atisia Ale oni umí, vůbec nejsou blbí, to jen majitelé hřeší na velikost
Moje čivava chodí na volno a poslouchá na slovo, naprostý exot v celé čtvrti.
@Temnástranasíly píše:
@Atisia Ale oni umí, vůbec nejsou blbí, to jen majitelé hřeší na velikostMoje čivava chodí na volno a poslouchá na slovo, naprostý exot v celé čtvrti.
Pořídila bych ohradku se sitovanymi stěnami a rovnou vyvýšenou, ať se nemusíš porad ohýbat.
A psa začni vychovávat na období lezeni a volného pohybu dítěte. Starý nebo ne, poslouchat by musel. Náš pes si na jinou než svoji deku či pelech nelehne, i když jsou často po zemi, jak si kluci hrají
Já bych o zas tak nehrotila
za chvíli dítě poleze a co pak, zavřít někam psa není řešení
Já bych tedy zaslat řešit klidné a bezpečné místo pro psa. Starý pes a akční batole nemusí být ok kombinace ani pro jednu stranu. Určitě bych učila psa na jeho psi pelíšek, který bych udělala bezpečný tak, aby tam dítě nemohlo psa rušit. Pro tak malé plemeno by stačilo šlápnout na nohu, hození hračky, atd… Mít psa a batole chce dodržovat nějaká pravidla ( s ohledem bezpečnost a soukromí pro obě strany ) a se starším psem tuplem. ![]()
Dobrý den, máme malé miminko a čivavu. Bydlíme v 2+kk, takže málo místa. Máme v obýváku podložku pro miminko, ale vadí mi, jak na ni má pes přístup. Chodí se tam oklepat, sednout si a podrbat se, otírá se tam zadkem… Nebaví mě to pořád čistit, napadlo mě pořídit větší ohrádku, ale jednak by se mi tam složitě lezlo a pokládalo miminko, jednak ta čivava mezi těmi šprušlemi projde… Nemáte nějaký nápad, jak izolovat podložku od psa?
Psa jsme si vzali starého z útulku, takže na nějakou výchovu jsme se na jeho stará kolena vykašlali, navíc pochybuji, že by pochopil, že na to nemá lézt…