Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@BABIES pokud budeš mít dost MM, tak není důvod, aby jsi to „střídala“ s UM. Na 6-ti měsících se začíná s příkrmy (zeleninka, ovoce, kašičky, polívečky).
@BABIES na jednu stranu to letí na druhou stranu jsem na mateřské už věčnost a mám totálně vymytý mozek ![]()
Hele za mě se to s UM může střídat kdykoliv, dítě bude mít vždy maminčino prso, ale já se snažila UM nedávat, navíc pokud teče z prsa není proč, ale tak od té doby co má příkrmy (4. měsíc), tak to střídám, už nemám morál na odstříkání, tak ho má stejně v kaši a tak. Takže když prostě mám po 7. vstávat, tak jde kojit manžel a je to
.
Nebo když s ním jde na dýl ven nebo tak.
Takže te´d už UM má tak 3× týdně + v jídle. No a osobně bych se nezlobila, kdybych v 8. měsíci odstavila, ale uvidíme co si ten můj vykuk vymyslí.
@Myrha Jo to verim
Ja jsem ted par tydnu z prace a uz nevim, co bych delala
Ale pak bude aspon mimco venku, tak to uz takova nuda nebude no, ale s tim mozkem chapu ![]()
No uvidim, ja mam od doktorky seminar o kojeni za par tydnu, tak uvidim, co mi reknou tam. Tady je to co maminka, to nazor vid a ja nevim, koho poslouchat
Nakonec dam asi na instinkt
A taky zalezi na tom, jak to s tim mlickem bude a mas presne pravdu, ze planovani nema moc smysl, stejne zalezi na prckach, co budou chtit ![]()
@BABIES s tím se smiř, že i co odborník to názor ať už na vyšetření v těhotenství tak pak cokoliv co se týče dítěte, kojení, nošení, zavinování, manipulace s miminkem, pleny, lahvičky, dudlíky, chdoítka, houpátka…posazování, uspávání, koupání, pevný režim, vyřvání, TV, cvičení s miminky, plavání, očkování, rehabilitace, pobyt venku, léčba kašle, příkrmy, skladba jídelníčku… 100 lidí 100 názorů - žádná SPRÁVNÁ cesta neexistuje. Resp. existuje, ta co si zvolíš. Ty jsi maminka, ty znáš dítě a ty máš bohužel i zodpovědnost, nikdo ti neporadí, když to uděláš takto bude to fungovat a je to tak správně.
Sbírej informace, ale nenech se zatáhnout do toho, že nějaký odborník to ví lépe než ty a spolehni na zdravý rozum a snaž se ho za každou cenu zachovat. Někdy je to těžké a člověk má pocit, že měl vystudovat minimálně medicínu kombinovanou s psychlogií a tělesnou výchovou.
A to mám za sebou teprve 7 měsíců, bude hůř předpokládám ![]()
@Myrha Jo, to mas urcite pravdu
a ja jsem zase takova, ze rada ctu zkusenosti jinych maminek, nebo rady a nazory, ale nelibi se mi, kdyz semnou nekdo mluvi stylem, ze jsem uplne blba, ze to bych mela vedet a ze je to jasny, ze je to tak a tak
No vis, co myslim
Kazdopadne je to tak, dam na svuj instinkt. Jedna kamaradka mi i rekla, ze nekdy je lepsi vedet min, nez prehltit se informacema a pak se stresovat, ze to takhle nejde a tak (hlavne to kojeni). No jo, to uz ti brzo zacne chodit vid?? nebo uz chodi?? Ja vubec nevim, vidis?? ![]()
@BABIES já jsem taky sběrač informací a občas by asi bylo lepší vědět míň, ale zase mě to uklidňovalo, když něco nešlo a já si řekla, tak teď zkusíme tohle a kdyby to nezabralo, tak ještě je tahle metoda a pak tamta… atd.
Každý je jiný, ale když někdo předem předpokládá, že je něco triviální a že to přeci každý ví tak to je na ![]()
Nikdo nemá rád, když z něj někdo dělá blbce. Nejlepší na to jsou sestry v nemocnici. Oni tam chodí každý den, tak je přece jasné, kdo je kdo, kam se chodí na vizitu a co máš kdy a jak dělat. A vůbec je nenapadne, že je to nemocnice od nemocnice různé a že tedy chyba není na mém přijímači. Ale tak nejlepší je vše brát s humorem. Dokud to jde.
A 7mi měsíční dítě ještě nechodí. Nás mladík pár dní (možná týdnů) válí sudy a občas se mu podaří zvednou zadeček z podlahy. Některé děti už v téhle době lezou i sedí, ale on není extra rychlík. Já se nezlobím, ale jeho trochu to nelezení štve, už by chtěl, aby si za těma hračkama dokázal přiblížit sám. I když díky válení sudů už se mu to daří, takže je pak šťstný.
Doufám, že chození odloží až tak na těch 13-14 měsíců. Ale některé děti chodí už v 10. Jiné v 10 ještě nelezou, nebo nelezou vůbec a rovnou chodí a tak. To je různé.
Takže bolest prsou v těhotenství trvá déle než nějaké čtyři dny, že?
hned po skončení MS by začaly bolet (hned druhý den) a bolest mi ustupuje, téměř nebolí, jelikož bych teď měla mít ovu. Jen mě zajímá zda mám konečně klid a mír nebo budu trpět déle :bD
Ahoj holky,jsem v 11tt a přestávají mě bolest prsa.Nekde jsem četla že je to možný příznak blížícího se potratu?Už jsem jednim potratem prošla (5tt) a nerada bych přišla i o toto miminko.Nemate s tím některá z vás zkušenosti?Myslíte si že je to normální? Děkuji za vaše názory a odpovědi. ![]()