Co koupit na křečévé žíly v těhotenství

542
17.4.13 13:19

Co koupit na křečévé žíly v těhotenství

Ahoj, jsem v 7, měsíci a už tak 2 měsíce mě trápí křečové žíly. Gynekoložka mi na to nic nedala, jen mi doporučila pít jablečný ocet, prý to pomáhá. Za ty 2 měs se to zhoršilo jen trošku, ale začlo to dost bolet. Včera jsem tam byla a prý si to mám octem i potírat.
No, jsem ráda, že do mě nerve žádné prášky, ale mám pocit, že by to přece jen chtělo něco víc. Nevíte, jestli se dá v lékárně koupit něco, co opravdu funguje?
Prý se taky mám snažit moc nepřibrat (už mám navrch 11kg), což bych moc ráda, ale asi to nebude moc jednoduché…
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
17.4.13 13:20

Tuším, že mi dr. doporučoval stahovací punčochy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.13 13:27

Jako prevenci jez pohanku a určitě ascorutin, myslím, že ho můžou i těhotné
Je to spíš prevenc, pohanka obsahuje hodně rutinu (stejně tak i v scsorutinu) a ten zpevňuje cévy.. jinak bylinky na cévy až po porodu

• Citovat
  • Upravit
24837
17.4.13 13:28

Volně prodejný je Cilkanol (předepisoval mi ho MUDr. někdy ve druhém těhotenství), teď mi předepisuje Detralex (ten je pouze na předpis). Na stahovací punčochy má názor ten, že zaškrtí stehno a to je kontraproduktivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.4.13 13:47

Určitě se nech odeslat na cévní. Klidně obvodní lékařkou. Je třeba podpůrná léčba, budˇtěmi kompresními punčochami, dokáží udělat výbornou službu, nebo i v kombinaci třeba s tím Detralexem. Na to je ale třeba odborné vyšetření cévařem. Ten určí jakou kompresi a kam až (hrazeno pojištovnou) Rozhodně se nenech gyndařkou zvyklat, já na to kdysi taky doplatila a v 36 tt jsem skončila v nemocnici s trombozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
17.4.13 13:51

Prý pomáhá i žilní mazání od Priessnitze, používá to mamka. Dělají to i v tobolkách, ale netuším, jestli se to může v těhotenství :nevim: to by ses asi musela zeptat v lékárně, ale mělo by to být na přírodní bázi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kopretinkka
17.4.13 14:01

Punčochy, často nohy nahoře a sprchovat studenou vodou :lol:

• Citovat
  • Upravit
542
17.4.13 14:09

Moc dekuju za rady.
@berry4 …no, taky mam trosku strach, mam totiz pocit, ze se tim ma gynekolozka VUBEC nezabyva. Asi na to cevni radsi zajdu, nic tim nezkazim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.4.13 14:10

Ascorutin

Ascorutin beru a asi jsem si ty ziloy zhorsila sama, protoze jak mi ty prvni mesice bylo blbe, tak jsem na nej porad zapominala…mam totiz normalne problemy s praskanim cev. Uz ho beru zase poctive, tak je fajn vedet, ze by mohl pomoct, to jsem netusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.4.13 14:24

@Vendy31 jestli mát v rodině křečové žíly, tak určitě nic nepodcenit. Mě taky moje gyndr doporučila na bolesti jen polohovat, zakoupit si kompresní těhotenské punčohy kom.1, bylo to málo. Plod už tlačí na hlavní žíly, zpomaluje se průtok cév, jsou bolesti a občas dochází i ke komplikacím. Určitě to řeš a zatím hodně nožky nahoru, i na noc jestli můžeš, si je podkládej, nestůj dlouho, lepší je střídat svižnější chůzi právě s polohováním nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
17.4.13 14:55

Jojo detralex jsem taky brala, když jsem byla těhotná, taky jsou dobré ty kompresivní punčochy, dělají se dokonce až přes bříško a tak nějak celkově to prostě podporuje a vůbec nemusíš mít strach, že v nich budeš vypadat jako stará babka, dneska se dělají i s krajkama a dost na ně přispívá pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
17.4.13 16:05
@Vendy31 píše:
Ahoj, jsem v 7, měsíci a už tak 2 měsíce mě trápí křečové žíly. Gynekoložka mi na to nic nedala, jen mi doporučila pít jablečný ocet, prý to pomáhá. Za ty 2 měs se to zhoršilo jen trošku, ale začlo to dost bolet. Včera jsem tam byla a prý si to mám octem i potírat.
No, jsem ráda, že do mě nerve žádné prášky, ale mám pocit, že by to přece jen chtělo něco víc. Nevíte, jestli se dá v lékárně koupit něco, co opravdu funguje?
Prý se taky mám snažit moc nepřibrat (už mám navrch 11kg), což bych moc ráda, ale asi to nebude moc jednoduché…
Děkuju

mi na to napsala detralex, zklidňuje a prý má dobrý vliv na placentu, že se víc prokrvuje. Já mám křečaky i jinde než na nohách a fakt mi je po tom dobře, jsem nemohla skoro ani sedět. Dokonce to je i na hemeroidy kdo má. :kytka: ale je to na předpis

• Citovat
  • Upravit
11896
17.4.13 18:20

@Vendy31 Ahoj, taky jsem měla s křečovými žílami v těhotenství problémy, pomáhaly mi stahovací punčochy a cvičení přímo proti kř. žilám a ke konci, když už to bolelo opravdu moc mi dr. předepsala detralex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
18.4.13 07:33

A jak jste na tom pak byly po tehotenstvi? Zmizi to samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
18.4.13 08:10

Obávám se, že křečových žil se už nezbavíš a může se stát, že to spíš bude o něco horší. Holt se občas musíme pro ty naše malé obětovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí