Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
prosím o radu. Jsme 34.-35tt a mám skoro vodový průjem.
Beru 2× denně magnosolv a ráno železo (aktiferin). Nevíte některá, zda je to z toho magnézka a nebo se blíží porod? ![]()
Může to být to i to…
Po magnézku je průjem běžnej, a pokud k tomu přidáš i konzumaci železa… ![]()
Taky beru železo a zácpu nemám. Chodím normálně. Magnézium taky, ale v tabletách. Dnes mne to docela protahuje. Tak nevím, třeba se to zase ustálí, uvidím. Když jsem byla těhotná poprvé, tak jsem taky brala železo i Magnosolv a v pohodě. Možná ti jen něco třeba nesedlo. Jak dlouho tě ten průjem otravuje?
@petulkas Já poželeze vždycky mám opačnej problém než zácpu
Tak nevím. A magnezko jsem brala Magne B6 a po tom jsem chodila i 3× denně, já, která běžně nemusí ani 3 dny
Dva nebo tři dny, magnézko jsme brala jedno, pak nějakou dobu dva denně pak zase jedno, a teď už cca 14 dní zase dva ![]()
Je možné, že ti to třeba nesedí a protahuje. Je to asi individuální. Někdo má zácpu a někdo prostě lítá na onu místnost. Někde jsem slyšela, že se tělo čistí před porodem, ale jestli to tak je, to tedy nevím.
Mě když to nasadili v nemocnici tak jsem taky měla zácpu, pak mi zvýšili dávku toho magnézia a to už bylo dobrý, ale průjem? ![]()
Ahoj, já jsem 34tt-magnézko beru asi měsíc a to celou dobu chodim na řídko a klidně i třikrát denně. Teď beru několik dní i železo a stejně mě to prohání. Tak si myslim, že je to i u tebe magnézkem.
Já právě to magnézko beru už dlouho i se zvyšovanými dávkami, řidší to sice bývalo ale ne takhle…
ale jelikož nemám kontrakce a malý se hýbe docela dost, tak zatím nebudu jančit a budu vám tu věřit
děkuji ![]()
Já beru magnézko 3×2tb a normálně mám problémy s velkou stranou, a te%d teprve chodim často na záchod. Tak bych se nedivila kdyby ty jsi po něm měla průjem. Ono je to i v příbalovém letáku myslím napsáno.
Já po železu měla taky průjem, v nemocnici se divili, prej se objevuje jen zácpa, ale moje Dr. mi pak napsala jiné železo a už bylo po průjmu
No já právě ze začátku co jsme to železo brala měla zácpu.. a než jsme začala brát magnézko, tak jsme na velkou chodila jednou za 3 dny cca…
@petulkas já bych se přikláněla že je to z toho magnosolvu, užívala jsme ho celé těhu taky a měla jsme po něm silné průjmy a dokonce teď dva měsíce po porodu když nemůžu na velkou vypju večer pytlík magnezka a druhéj den nestíhám běhat ![]()