do kdy vyvařovat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ty jo, za první dcery jsem vyvařila dudlíky tak jednou týdně ( naházela jsem je do varný konvice a nechala povařit ), flašku měla od půl roku na vodu, byla kojená a ty jsem vyvařila tak jednou za čtvrt roku.
Malý holky jsou taky kojený, dudlíky neměli, a flašky mají od 5 měs. na vodu a vyvařila jsem je asi 3×,jinak myju normálně jarovou vodou a proleju horkou vodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No taky jeste je tu faktor veku, miminky si moc neumeji tvorit vlastni protilatky cca do 3-6 mesice, jsou odkazane na protilatky v krvi od matky, ktere ale maji svuj polocas rozpadu a postupne jich ubyva. protilatky z kojeni nejsou zadnej zazrak, do krve se nedostanou, maximalne tak nejaka sliznicni imunita (zrovna na olizovani ale asi dobry). takze mesicnimu miminku bych asi radej vyvarovala, predpokladam, ze nevyvaropvany pes mu pusinku neolizuje.
jako je fakt, ze driv se taky nevyvarovalo a lidstvo nevymrelo - ale to je nazor deklarovany z pozice cloveka, kteremu na jednom kousknu nesejde. ja bych osobne klidne genofond lidstva existenci sveho mladete oslabim a vubec si to vycitat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šárka je teda plně kojená, ale třeba dudlík jsem zatím vyvařila všeho všudy 2× (před prvním použitím a pak ještě jednou). Ručičky jí nevyvařuju, i když si je cucá pořád ![]()
Nepřeháněla bych to, všeho moc škodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda lahvičky vypařuju po každém použití ještě ted ![]()
Ale je to spíše ze zvyku, už přemýšlím, že je to zbytečné a ten sterilizátor zabalím do krabice ![]()
- Citovat
- Upravit
S tou vodou… mne v porodnici lekari rekli,ze vyvarovat tak do 5. mesice a ze pak muzu davat klidne i prevarenou vodu z kohoutku. My jdme si nechali udelat rozbor, ted jen na tezke kovy, a ty byly v pohode. Ja nejsem presvedcena, ze kojenecka voda je lepsi nez prazska voda, dokonce o tom byla nekde i studie, ktera prokazala, ze voda z kohoutku je lepsi nez ta balena…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nevyvařuju tak od roka, meju všechno v myčce, lahvičku, hrneček, dudlíky, tam se to umeje pěkně, na 60°C a pak pro jistotu akorát ještě opláchnu kvůli těm leštidlům a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit