Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den potřeboval bych poradit. Sestra budou mít malé a chtěli jsme jim zakoupit něco do začátku. Láhev, nějaké nádobí, dudlíky…
Zda mi můžete poradit hlavně skrze to nádobí. Děkuji
Zeptala bych se, co potřebuje, může se stát, že by to mohla mít vícekrát
Taky bych se zeptala, jinak mokryma ubrouskama, plenkama nic nepokazis.
@Plush
Také bych se domluvila, jako správná nastávající maminka už určitě nějak vybavená je, divila bych se, kdyby ne:)
Ale myslím, že třeba dudlík se hodí vždycky - my měli 3 a někdy mi to přišlo málo ![]()
Jinak mě jako dárek pro mimčo vždycky nejvíc potěšily plínky - ty jsem upotřebila pokaždé ![]()
Případně nějaká drobnost na oblečení - dupajdy, ponožečky atd..
Láhve ne, dudlíky taky ne-pokud by sestra nekojila, tak si lahvičky a dudlík může koupit pak sama.ale mohla by ocenit balík klasických látkovych plen, odsavacku hlenu na vysavac, pohárky na skladování mm,…ono totiž na začátku mimi žádné nádobí nepotřebuje, až pak s přikrmama-ohrivac, misky, lzicky…
@Plush
Jinak pokud chcete darovat něco jako dárkovou tašku s věcma pro mimčo, tak my dostali (z toho co miutkvělo v hlavě nejvíc) velkou dárkovou tašku s: deka pro mimčo, ručník, kartáček na první zoubky, nějaké kousátko, dudlík, záhadný uzel od lamaze a možná ještě nějakou maličkost..:) A taky dobré:)
Edit: Jo a malé lžičenky na první příkrmy
Příspěvek upraven 18.07.15 v 09:27
@Plush taky bych se zeptala. Jinak nevim, co myslis pojmem nadobi, ja teda kojim, tak nepotrebuju nic a ted na prokrmx staci specialni umelohmotna lzicka a talirek pro miminko. Za sebe doporucuji sterilizator do mikrovlnky nebo elektriky avent, na dudliky, pripadne kloboucky, flasky. Ale da se i vyvarovat v hrnci, pro me je tohle jednodussi. Na hrnec na plotne bych ze zacatku asi zapomela ![]()
Jinak nas potesilo cokoli, z obleceni je lepsi darovat treba velikost 62/68 a vys, protoze ze zacatku toho ma clovek dost, rekla bych. Nejvic nas i malou potesilo chrastitko spendlik a pak svetluska (motylek) od lamaze!
@blumen : velikosti jsou osemetne, ja rodila o mesic driv a narychlo shanela male obleceni, pac co jsem mela je prckovi vsechno velke ![]()
Jinak nadobi taky nevim, zalezi co ma ale mimino nic specialniho nepotrebuje
A lahve a dudliky potrebovat nemusi. Plenky budou jistota…a treba nejaka ta deka se taky neztrati
Dárkovou poukázku do nějakýho baby shopu. Dudlíky malej nevyužil a ty plastový aventový talířky mě akorát štvaly a překážely. Lahev jsem používala jeden jediný typ a ostatní byly vyhozené peníze. A to bylo s většinou věcí, co jsem nevybrala.
Snad jedině ty transportní kelímky od aventu - VIA, na domácí příkrmy a kousky jablek malý sušenky atd., to se hodí dlouho.
@Plush Zeptala bych se. Moje kojena miminka láhev nepotřebovala, dcera v podstatě nedudla… Jinak nic podle me nezkazis kvalitním dětským příborem a keramickým hrnkem, talirem a miskou s krtkem. Obojí užije ale až větší dítě.
Ještě mě napadlo koupit nosítko (manduca, kibi..) nebo šátek. a jak napsala @Agnesita ty via pohárky jsou dobrý nápad. ono taky záleží, kolik chceš investovat.
Domluv se se sestrou, pokud by nic nechtěla, tak bych jí darovala poukaz do drogerie nebo do nějakého dětského obchodu, my dostali od rodiny peníze a využily jsme je vlastně až na první botičky a věci okolo roku života
My sme z darcekov najviac upotrebili detsku deku, tu ma mala doteraz, a to uz jej tiahne na piaty rok… teda, nemazli sa s nou na americky sposob, ale proste ked vecer pozera rozpravku, alebo ked jej hrabne a nechce do postele perinu…
A ja som na ‚povinnu‘ prvu navsevu davala aj dostavala hryzatka, a musim povedat, ze uplatnenie naslo kazde jedno.