Dobřichovice a okolí, kdo zná? Děkuji

rsisa
27.7.17 22:40

Dobřichovice a okolí, kdo zná? Děkuji

Ahoj, jedeme v sobotu na týden do kempu v Dobřichovicích, tak bych byla vděčná za tip, kam vyrazit na výlet..chtěla bych do Prahy do zoo, ještě jsme nebyli, jinak spíš tak něco kolem Dobřichovic, nějaký nenáročný výlet, procházka…a ještě by mě zajímalo, jaká je voda v tamní řece z hlediska koupání ( čistota), budu ráda, za jakýkoliv příspěvek, děkuji!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
27.7.17 22:53

Koupání je tam řeka Berounka ta je vcelku čistá. Voda tam proudí. Pak koupaliště v Radotíně.

Výlety po okolí Karlštejn, Malá a Velká Amerika, Koňepruské jeskyně… Je tam toho spousty, ale především turistické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
27.7.17 23:05

@Netopirek

No právě, že budou vedra, tak moc toho asi nepochodíme, máme ubytko v kempu, tak budem u vody, ale nějaký výlet bych spáchala, něco nenáročného..

• Citovat
  • Upravit
6671
27.7.17 23:12

Záleží, jak malé máte děti, a také na co jste - jestli spíš přírodu, nebo nějaké atrakce. Je to za humny do Čekého krasu, který je nádherný a je tam toho opravdu hodně, opuštěné lomy, příroda, hrady (Karlštejn, o kus dál Točník a Žebrák), v Berouně je medvědárium s medvědy z večerníčku (už jsou tedy jenom dva), na Točníku mají taky medvědy. Tak třeba něco z toho? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6671
27.7.17 23:14

Berounka si také myslím, že bude v pohodě (záleží, jak jste citliví, ale když se tam jede na vodu, tak se v ní všichni normálně koupou ;) ).

A jezdí tam krásně vlak, který je ideální na dopravu po celém údolí Berounky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
27.7.17 23:24

@klamonožka

příroda i atrakce :), ale ten vím, že tam je v okolí krásná příroda, takže něco spácháme..sice nevím, kudy kam, ale to nějak zjistím..

• Citovat
  • Upravit
LKL
1114
28.7.17 00:22

@rsisa prochazkou po brdech z dobrochovic na hvizdinec a na skalku - pak bud zpatky, nebo pesky dolu do revnic a jednu stanici zpatky vlackem, pripadne na druhou stranu do mnisku a zpet busem (zalezi kolik vam ujdou deti - na tu skalku je to cca 10km). pujcit v revnicich kolobezky a projet se po cyklostezce, privezt kola a jet na kolech na karlstejn na zmrzku (ruzovo-modry gelato treti po levy strane za mostem, ostatni jsou hnusny :-)), vzit brusle a pojezdit mistni cyklostezku, na pivo do pivovaru mmx v letech, na aperol do srubu… uzijte si to, bude se vam tam libit!!

ted nefunguje mestskej web, ale pri trose stesti bude nejaka akce na zamku nebo pod lavkou.. tohle je tak doba kdy byva dixieland, takze by to mohlo klapnout na ten vas termin…

kdybys neco potrebovala tak se klidne ozvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
28.7.17 00:23

@rsisa ps do berounky bych nevlezla ale ja jsem cimprlich - na jezu se lidi bezne koupou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
28.7.17 05:55

Hele, koupat se tam relativně dá, ale žádný hifi, zvlášť teď po deštích to nebude, lepší vlakem do radotína do biotopu.
Výlety (všechno už tu padlo) - určitě lomy amerika, koněprusy (lze vlakem a pěšky, ale autem to bude lepší, oboje má parkoviště), vlakem do práglu do zoo, karlštejn je dobrej z venku, uvnitř to je teď samej turista a nic moc tam není. Na takový odpolední odložení dětí je tam nová hala, kde je takovej ten velkej prolejzací hrad. Sem tam je naproti kempu v zámku nějaká akce. Vlakem do berouna do medvedaria(+rozhledna a plzenska vez na namesti).
Pak záleží, jakej typ vyletu preferujete. Chodicich je tam dost. Nebo vlakem do praglu, kde je atrakci neurekom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
28.7.17 09:55

@Chauvinist

Díky za tipy. Na medvědech jsme byli, na Karlšt. taky, máme tam rodinu, proto tu jedem na dov.
Co se týká Prahy, co stojí za to vidět? My jsme totálně neznalí, jsme ze sev.Mor., aby to bavilo syna, 7 let. Takže zoo, toť vše, co mě napadá :-) a pak má Praha nějakéý super aquapark, tam jsme jednou byli cestou odněkud :lol:. Máš prosím ještě nějaký tip, co by se mladému líbilo? Jde mi hlavně o něj, být na mně, sedím v chatce a čtu si :zed:…nebo se někde v lese ve stínu procházím a relaxuji, daleko od lidí… :lol:
Ale řeším hlavně program pro syna…

• Citovat
  • Upravit
116490
28.7.17 10:33

Teda já bych do Berounky nevlezla, ale koupou se dost. hlavně pokud je málo vody tak je to celkem špinavé. Pěkné koupání je v Radotíně, i když dost lidí. Jinak Brdy - krásný lesy na houby.Jak někdo psal Karlštejn, jet vlakem do Srbska nebo Berouna a pěšky na Karlštejn - Moc pěkná cesta podél skal. v Srbsku byvala dobra rybí restaurace s výhledem na řeku(nevím jestli je v provozu). Výlet do Svatého Jána pod skalou, Beroun je taky pěkný(nad Berounem kopec, medvědi). Lesní divadlo v Řevnicich. koneprusky jeskyně rozhodně stojí za vidění. a jestli se budete koupat v Berounce, tak v Mokropsech na jezu by se Vám mohlo líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116490
28.7.17 10:41

@rsisa já myslím že. V 7 letech by byl nadšený v technickém muzeu, vojenském muzeu a asi i v národním muzeu(vycpany mamut, kostra velryby) a jestli chcete malinko kulturně vzdelavat, klidně bych ho vzala na Pražský hrad, na Vyšehrad, na Staroměstské náměstí (ale myslím, že Orloj se opravuje).
Zoo je jasná a pak je hezká Botanická zahrada (líbí se mi ta na Praze 2 - kousek od Karlova náměstí.)a povinnost je Petřínská rozhledna lanovkou a zrcadlový bludiště.(to se mi jako asi šestileté moc líbilo) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6671
28.7.17 10:57

No já bych se v tomto období na klasické pražské památky vyprdla - je tu milión turistů (to není vůbec nadsázka, ten milion), v centru hlava na hlavě. Jestli bude ještě navíc vedro, bude to nesnesitelné, obzvlášť s malým děckem (nebavilo by to teď ani mě teď, natož v 7 letech). Pokud byste ty různé pražské klasiky (orloj, Hrad…) chtěli vidět, tak rozhodně ne teď - spíš v předjaří nebo na podzim.

Já si myslím, že je lepší využít toho, že jste v létě v klidu v oblasti krásné přírody a tam se zrelaxovat. ;) Můžete třeba po okolí hledat kešky a jak psala @aiwwa jít na ty houby. :dance:

A ještě mě napadl lom Alkazar u Srbska - jsou tam chodby a jeskyně (musí se hledat ;) ) a vypadá to tam jak z nějakého fantasy filmu. A kdybyste náhodou byli skálolezci, tak tady je to taky ideální (a existuje i relativně pohodová cesta i na horní patra lomu, ale taky se musí hledat ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116490
28.7.17 11:45

@klamonožka to je fakt, má být vedro.na ten lom jsem zapomněla, skvělý tip. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.7.17 13:05

Jestli budou vedra tak do Prahy bych nejela. Je to tu děs. Jak je všude asfalt a beton, tak ke ru hůř než okolo Prahy.
Spíš bych se šla koupat a nebo výlety. Většina výletů je tam lesem a tam je v parnu většinou krásně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí