Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já se s dovolením přidám, to mě zajímá, sice až napřesrok, ale…
Korsika?
@CokeLady vždycky jsem jezdila na vlastní pěst, je to lepší
co se lokalit týče - dolomity (to je taková klasika), pak se mi hodně líbil sever polska, dánsko a nizozemí jako takové
ale já nejsem na moře, takže to jsou většinou věci bez koupání ![]()
Z tech kratsich letu asi tak Korsika, jinak Madeira. Nadherna je Sardinie - ale na chozeni s krosnou nevim. Ono vubec v cervenci ve Stredomori si moc tury s krosnou nedokazu predstavit, vetsinou kazdy den pres 30.
pokud bys netrvala na tom mori, tak uzasna kombinace tury+koupani jsou rakouske jezera (Mondsee, Hallstatt, Attersee atd.) nebo italske Lago Garda, Maggiore.
@CokeLady známí jeli Chorvatsko more a pak Slovinsko hory, kola..ale to je na auto a přesun…
Není to sice moře, ale Rakousko - jezera a hory, byli jsme u Hallstattu a bylo to fajn, synovi bylo 10 měsíců, takže jsme kombinovali jezero (dalo se v něm i koupat) a hory, kde ho manžel nosil v krosně.
Kamarádka byli na podzim s malou na Mallorce, v horách a na vlastní pěst a prej super
Taky bych doporučila Rakousko - Alpy a jezera. Třeba Neckermann dělá pobyty, ubytování all inklusive, v ceně je i karta, kde máte hromadu věcí zdarma (lanovky, soutězky, vodopády, ZOO, muzea, pláže…) a to vše za velmi slušnou cenu, často jsou tam děti úplně zdarma.
Pro nás o byla jedna z nejlepších dovolených, určitě lepší než Chorvatsko.
@CokeLady Určitě Francie, Normandie-máš tam i to moře (přesněji oceán), let není dlouhý, vesměs by se dala i jízda autem/autobusem
S dítětem ideál, všude přírody, krásné památky, kousek dál Paříž
Dá se navštívit Remeš, Havres, Arromanches, Omaha beach, mísdto vylodění spojenců v Dunkerque
Je to moc pěkný kraj ![]()
A co zkusit lod? My byli poprvy kdyz mladsi mela 3 a starsi 5
Mmchdm, ségra teď prolezla transilvánii
tedy rumunsko a maximální nadšení
a island je taky bájo..
@martina.se To obojí mě taky láká, ale ne s dětmi, ty by si to podle mě neužily a já s nimi taky ne
. Island plánujeme s manželem příští rok, ale bez dětí.
Korsika neni spatnej napad nebo ta sardinie. Na obojim jsem byla teda jeste bez deti, ale priroda mi prijde zajimavejsi na korsice, Sardinie je ale srdcovka, Italove byli na rozdil od korsicanu vstricni. Nicmene Korsika je divocejsi, rozmanitejsi. Netusim, jestli tam neco lita od nas…
My jsme byli nadšení z Madeiry, byli jsme tam s dvouletým, já čerstvě těhotná. Nádherná příroda, příjemné počasí - teploty v říjnu byly kolem 22 stupňů, mírný vánek od moře - pro nás super, nemáme rádi vedro. Let je trochu delší, kolem 5 hodin.
Výlety úžasné - kromě jednoho dne stráveného na pláži se žlutým pískem (dovezeným na Madeiru z Afriky
) jsme byli na výletě každý den a každý den to byla úplně jiná krajina. Ostrov není velký, ale hodně rozmanitý.