Dobrůtky bez vajec a mléka

10
30.10.13 18:34

dobrutky bez vajec a mleka

Ahoj, muj 1,5 lety syn nesmí vajíčka ani kravs. vyrobky, davam mu jako dobrutky kukur. krupky, ale rada bych mu rozšířila dobrutkovy jídelníček, nevite, ktere věci tohle neobsahuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26890
30.10.13 19:14

Dcera taky nemohla mleko a vejce a kupovala jsem v DMku susenky z pekarny Zemanka:

http://eshop.biopekarnazemanka.cz/…ou-5/produkt
http://eshop.biopekarnazemanka.cz/…mi-8/produkt

Kvuli kojeni jsem tu dietu drzela taky a sobe jsem si kupovala tyhle http://eshop.biopekarnazemanka.cz/…ou-2/produkt

A kdyz projdes slozeni, najdes jich daleko vic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
30.10.13 19:44

@paulinecka co treba sojove, ryzove, mandlove mliko - pouzivat misto kravskeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.10.13 20:01

@paulinecka peč doma, mléko nahradíš rýžovým nebo sojovým zajícem, to samé smetanu, másla atd. S vejci neporadím, ale určitě existuje nějaká náražka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
30.10.13 20:17
@martina.se píše:
@paulinecka peč doma, mléko nahradíš rýžovým nebo sojovým zajícem, to samé smetanu, másla atd. S vejci neporadím, ale určitě existuje nějaká náražka ;)

Zajic ne. Ryzovy obsahuje kasein a sojovy neni jako nahrazka vhodny. Pokud ma dite ABKM, tak tyhle napoje ne.
Vetsinou se nahrazuje ryzovym ci ovesnym napojem. Je to v krabici a daji se zakoupit v DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.10.13 20:19
@LenkaTho píše:
Zajic ne. Ryzovy obsahuje kasein a sojovy neni jako nahrazka vhodny. Pokud ma dite ABKM, tak tyhle napoje ne.
Vetsinou se nahrazuje ryzovym ci ovesnym napojem. Je to v krabici a daji se zakoupit v DM.

tak Ti nwm, moje dítě má abmk a tohle je jediné, co snese :think: dokonce je to doporučené alergem, takže nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
30.10.13 20:42

@martina.se Tak kdyz to snese, tak je to dobry. Jukni na slozeni - da se najit i na internetu a uvidis, ze tam je kasein.
Kasein, psáno také kazeín, je hlavní protein v savčím mléce. V kravském mléce obvykle tvoří asi 80 % všech mléčných bílkovin.
My mame takovy mega dlouhy papir, co mame vsechn hlidat. A po eliminacnim testu na 15mesicich nam bylo receno, at se vyhybame vsemu, kde by mohla byt i stopa vajec ci mleka :roll:.
@paulinecka Delam rychlo kynute testo. Je jednoduche, vzdy vykyne a da se z toho delat plno veci.
500g mouka
4lzice cukru
susene drozdi
„suche“ veci se promichaji a prida se voda (dle receptu 330ml, ale davam min a vlaznou)a 100ml oleje. Udela se testo a necha se vykynout.
Dale ma taky uspech strudl z listoveho testa, ale musi se cist slozeni listoveho testa. Ne kazde je vhodny.
Pak teda i susenky z DMka - uz tu odkaz je. Syn nesmi jeste plno dalsich veci a uhlidat ho je za odmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.10.13 06:58

@LenkaTho Tak to máme fakt štěstí, protože mladý mi to toleruje. On má kombinaci ambk a laktóza, začátky byly šílené, to nesměl téměř nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
31.10.13 11:58

diky

Moc vam holky diky, vyzkousime vse, co jste napsaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek