Dobrý, levný, skladný presovač?

1475
2.9.11 13:16

Dobrý, levný, skladný,presovač?

Milé kolegyně,
obracím se na Vás o5 po nějakém čase pro radu. Ráda bych manželovi nadělila presovač, ale máme teď i jiná vydání, takže se k tomu odhodlám zřejmě pouze pokud mi doporučíte nějakou cenově přijatelnou „pecku“ :wink: Je mi naprosto jasný, že každý fajnšmekr mi řekne že do 40ti tisíc, to ani nemá cenu, ale věřím, že běžné uživatelky jistě najdou i variantu kolem 2-3000.

Kritériem by mělo být klavně dobré kafe, pokud by uměl i mléčnou pěnu apod bude to fajn, ale hlavně bych ráda, aby šla káva připravovat klasicky z kávy a ne takových těch „čajových“ sáčků nebo variabilně.

Vkládám do Vás veškeré naděje :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7260
2.9.11 13:23

Ahojky. My máme od Rowenty za 2300,– Dělá se na něm normálně z mleté kávy a pěnu taky umí, v téhle cenové relaci určitě vybereš :palec: Tenhle má dokonce nahoře odkládací nahřívací plochu na šálky :palec: nevim přesně tip…zkusim ti ho najít na netu…

To je on :palec:
http://www.electroworld.cz/…3200-30-opio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
2.9.11 13:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.9.11 13:25

Hele zda se, ze to nebude to, co hledas. Ale ja se tedka nadchla, ze si koupitm MOKKA KAVOVAR - to je vecicka, se kterou udelas preso na sporaku. velke je to asi jako dva mensi hrnicky na sobe, dolu das vodu, doprostred na sitko kafe a kdyz pod tim zatopis, za chviljku to budela bulblubublissssssssss a mas nahore preso. fakticky dobry, pili jsme to v italii v apartmanu.
akorat to samozrejme neumi udelat kafe z kapsle, mlecnou penu atd (mlecnou penu mmch udelas suprovou slehadkem z IKEy za 30)
ja s tim ma ted problem, protoze se delaji nejvic z hliniku (a prej jsou nejelpsi z hliniku) a ja mam indukcni sporak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
2.9.11 13:31
Pudloslava píše:
Hele zda se, ze to nebude to, co hledas. Ale ja se tedka nadchla, ze si koupitm MOKKA KAVOVAR - to je vecicka, se kterou udelas preso na sporaku. velke je to asi jako dva mensi hrnicky na sobe, dolu das vodu, doprostred na sitko kafe a kdyz pod tim zatopis, za chviljku to budela bulblubublissssssssss a mas nahore preso. fakticky dobry, pili jsme to v italii v apartmanu.
akorat to samozrejme neumi udelat kafe z kapsle, mlecnou penu atd (mlecnou penu mmch udelas suprovou slehadkem z IKEy za 30)
ja s tim ma ted problem, protoze se delaji nejvic z hliniku (a prej jsou nejelpsi z hliniku) a ja mam indukcni sporak.

Ten právě máme a opravdu kávička luxus, ale pak přijde na návštěvu 5 lidí a stojíš 30min u sporáku, navíc ten hliník není nic moc na každodenní použití a k tomu přecházíme taky na indukci. Koupili jsme v Tescu nerezový, ale není moc kvalitní-prokapává voda v místě kde se šroubuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.9.11 13:39
kokos píše:
Pudloslava píše:
Ten právě máme a opravdu kávička luxus, ale pak přijde na návštěvu 5 lidí a stojíš 30min u sporáku, navíc ten hliník není nic moc na každodenní použití a k tomu přecházíme taky na indukci. Koupili jsme v Tescu nerezový, ale není moc kvalitní-prokapává voda v místě kde se šroubuje.

nerezovy na indukci (nejspis) taky nepujde. kazdopadne dik za antitip :-) z tesca teda ne :-)
na indukci prz se da dat zelezna plotynka, co se ti nahreje a pak na ni varis jako na klasika sporaku, ale toto reseni mi nejak nesedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
2.9.11 13:40

Máme už skoro dva roky presovač z Lidlu za 1000Kč od Silvercrest a tak jak jsem vůči němu byla ze začátku skeptická,teď si ho nemůžu vynachválit.A mlíčko s pěnou udělá také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
2.9.11 13:46
Pudloslava píše:
kokos píše:
Pudloslava píše:
nerezovy na indukci (nejspis) taky nepujde. kazdopadne dik za antitip :-) z tesca teda ne :-)
na indukci prz se da dat zelezna plotynka, co se ti nahreje a pak na ni varis jako na klasika sporaku, ale toto reseni mi nejak nesedi.

Ten nerezovy na indukci jde-ozkoušeno, jen u vaření vypustí pár kapek vody, což se dá přežít, protože jinak se nám nerez nepodařilo nikde sehnat. Plotýnka na indukci je dobrej tip-může se hodit :palec:

Nicméně stejně bych muže ráda potěšila nějakým šikovným strojkem-má kulatiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
2.9.11 13:47
kathystar píše:
Máme už skoro dva roky presovač z Lidlu za 1000Kč od Silvercrest a tak jak jsem vůči němu byla ze začátku skeptická,teď si ho nemůžu vynachválit.A mlíčko s pěnou udělá také.

Jo to už jsi druhá, kdo mi o něm říká :palec: akorát oni ho mívají nárazově občas, že? Já na to mám cca 14 dní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
2.9.11 13:55

http://www.dum-zahrada-shop.cz/…resso-13z014

mám ho dva roky, jede každý den, jsem hrozně spokojená-akorát nevím jak je to u jiných presovačů, ale uděláš max.2šálky zaráz-takže když přijde návštěva je to naprd- musíš vymít sítko a dělat to na několikrát podle počtu lidí
každopádně pro dva je parádní a je malej-na lince mě nezavazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
2.9.11 13:56

my ten z lidlu taky měli, ale po 2 letech jsme chtěli novější, prostě nám ta rowenta padla do oka…no ale ten z lidlu pořát funguje na 1, dali jsme ho našim a normálně ho používají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
2.9.11 14:26

Nerezový presovač na sporák mají i v IKEA http://www.ikea.com/…cts/50149838#…
Už jsem ho tam okukovala, vypadá dobře (a prodávají i náhradní těsnění), ale nepíšou, že je vhodný na indukci takže nevím (asi ho koupím a když to nepůjde tak ho do 90 dnů vrátím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
2.9.11 21:06
goldenka píše:
http://www.dum-zahrada-shop.cz/…resso-13z014mám ho dva roky, jede každý den, jsem hrozně spokojená-akorát nevím jak je to u jiných presovačů, ale uděláš max.2šálky zaráz-takže když přijde návštěva je to naprd- musíš vymít sítko a dělat to na několikrát podle počtu lidí
každopádně pro dva je parádní a je malej-na lince mě nezavazí

Furt to vyjde časově líp než čekat až ten mechanickej na plotnu zchladne, pak celej rozebrat, vymejt a nanovo čekat než se v něm uvaří voda :wink: ale stejně BaruF dík za tim, vím o spoustě lidí, co sháněj tuhle verzi a myslim, že na indukci by neměl být problém, když to vezme tescáckej a ten má fakt tenký dno😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
2.9.11 21:07

jinak holky všem moc díky za tipy a klidně ještě přihazujte, ať mám z čeho vybírat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
12.11.13 16:28

Ahoj holky, ráda bych obnovila diskuzi. chtěla jsem si nějaký koupit pod stromeček a nevím jaký. Vůbec se v tom nevyznám. předem díky moc za rady. cena taky max. do 3000 czk.
díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1