Dobrý, levný, skladný presovač?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý, levný, skladný,presovač?
Milé kolegyně,
obracím se na Vás o5 po nějakém čase pro radu. Ráda bych manželovi nadělila presovač, ale máme teď i jiná vydání, takže se k tomu odhodlám zřejmě pouze pokud mi doporučíte nějakou cenově přijatelnou „pecku“
Je mi naprosto jasný, že každý fajnšmekr mi řekne že do 40ti tisíc, to ani nemá cenu, ale věřím, že běžné uživatelky jistě najdou i variantu kolem 2-3000.
Kritériem by mělo být klavně dobré kafe, pokud by uměl i mléčnou pěnu apod bude to fajn, ale hlavně bych ráda, aby šla káva připravovat klasicky z kávy a ne takových těch „čajových“ sáčků nebo variabilně.
Vkládám do Vás veškeré naděje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky. My máme od Rowenty za 2300,– Dělá se na něm normálně z mleté kávy a pěnu taky umí, v téhle cenové relaci určitě vybereš
Tenhle má dokonce nahoře odkládací nahřívací plochu na šálky
nevim přesně tip…zkusim ti ho najít na netu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele zda se, ze to nebude to, co hledas. Ale ja se tedka nadchla, ze si koupitm MOKKA KAVOVAR - to je vecicka, se kterou udelas preso na sporaku. velke je to asi jako dva mensi hrnicky na sobe, dolu das vodu, doprostred na sitko kafe a kdyz pod tim zatopis, za chviljku to budela bulblubublissssssssss a mas nahore preso. fakticky dobry, pili jsme to v italii v apartmanu.
akorat to samozrejme neumi udelat kafe z kapsle, mlecnou penu atd (mlecnou penu mmch udelas suprovou slehadkem z IKEy za 30)
ja s tim ma ted problem, protoze se delaji nejvic z hliniku (a prej jsou nejelpsi z hliniku) a ja mam indukcni sporak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
Hele zda se, ze to nebude to, co hledas. Ale ja se tedka nadchla, ze si koupitm MOKKA KAVOVAR - to je vecicka, se kterou udelas preso na sporaku. velke je to asi jako dva mensi hrnicky na sobe, dolu das vodu, doprostred na sitko kafe a kdyz pod tim zatopis, za chviljku to budela bulblubublissssssssss a mas nahore preso. fakticky dobry, pili jsme to v italii v apartmanu.
akorat to samozrejme neumi udelat kafe z kapsle, mlecnou penu atd (mlecnou penu mmch udelas suprovou slehadkem z IKEy za 30)
ja s tim ma ted problem, protoze se delaji nejvic z hliniku (a prej jsou nejelpsi z hliniku) a ja mam indukcni sporak.
Ten právě máme a opravdu kávička luxus, ale pak přijde na návštěvu 5 lidí a stojíš 30min u sporáku, navíc ten hliník není nic moc na každodenní použití a k tomu přecházíme taky na indukci. Koupili jsme v Tescu nerezový, ale není moc kvalitní-prokapává voda v místě kde se šroubuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kokos píše:Pudloslava píše:Ten právě máme a opravdu kávička luxus, ale pak přijde na návštěvu 5 lidí a stojíš 30min u sporáku, navíc ten hliník není nic moc na každodenní použití a k tomu přecházíme taky na indukci. Koupili jsme v Tescu nerezový, ale není moc kvalitní-prokapává voda v místě kde se šroubuje.
nerezovy na indukci (nejspis) taky nepujde. kazdopadne dik za antitip
z tesca teda ne ![]()
na indukci prz se da dat zelezna plotynka, co se ti nahreje a pak na ni varis jako na klasika sporaku, ale toto reseni mi nejak nesedi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme už skoro dva roky presovač z Lidlu za 1000Kč od Silvercrest a tak jak jsem vůči němu byla ze začátku skeptická,teď si ho nemůžu vynachválit.A mlíčko s pěnou udělá také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:kokos píše:nerezovy na indukci (nejspis) taky nepujde. kazdopadne dik za antitipPudloslava píše:Ten právě máme a opravdu kávička luxus, ale pak přijde na návštěvu 5 lidí a stojíš 30min u sporáku, navíc ten hliník není nic moc na každodenní použití a k tomu přecházíme taky na indukci. Koupili jsme v Tescu nerezový, ale není moc kvalitní-prokapává voda v místě kde se šroubuje.
ja s tim ma ted problem, protoze se delaji nejvic z hliniku (a prej jsou nejelpsi z hliniku) a ja mam indukcni sporak.z tesca teda ne
na indukci prz se da dat zelezna plotynka, co se ti nahreje a pak na ni varis jako na klasika sporaku, ale toto reseni mi nejak nesedi.
Ten nerezovy na indukci jde-ozkoušeno, jen u vaření vypustí pár kapek vody, což se dá přežít, protože jinak se nám nerez nepodařilo nikde sehnat. Plotýnka na indukci je dobrej tip-může se hodit ![]()
Nicméně stejně bych muže ráda potěšila nějakým šikovným strojkem-má kulatiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kathystar píše:
Máme už skoro dva roky presovač z Lidlu za 1000Kč od Silvercrest a tak jak jsem vůči němu byla ze začátku skeptická,teď si ho nemůžu vynachválit.A mlíčko s pěnou udělá také.
Jo to už jsi druhá, kdo mi o něm říká
akorát oni ho mívají nárazově občas, že? Já na to mám cca 14 dní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.dum-zahrada-shop.cz/…resso-13z014
mám ho dva roky, jede každý den, jsem hrozně spokojená-akorát nevím jak je to u jiných presovačů, ale uděláš max.2šálky zaráz-takže když přijde návštěva je to naprd- musíš vymít sítko a dělat to na několikrát podle počtu lidí
každopádně pro dva je parádní a je malej-na lince mě nezavazí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my ten z lidlu taky měli, ale po 2 letech jsme chtěli novější, prostě nám ta rowenta padla do oka…no ale ten z lidlu pořát funguje na 1, dali jsme ho našim a normálně ho používají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerezový presovač na sporák mají i v IKEA http://www.ikea.com/…cts/50149838#…
Už jsem ho tam okukovala, vypadá dobře (a prodávají i náhradní těsnění), ale nepíšou, že je vhodný na indukci takže nevím (asi ho koupím a když to nepůjde tak ho do 90 dnů vrátím).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenka píše:
http://www.dum-zahrada-shop.cz/…resso-13z014mám ho dva roky, jede každý den, jsem hrozně spokojená-akorát nevím jak je to u jiných presovačů, ale uděláš max.2šálky zaráz-takže když přijde návštěva je to naprd- musíš vymít sítko a dělat to na několikrát podle počtu lidí
každopádně pro dva je parádní a je malej-na lince mě nezavazí
Furt to vyjde časově líp než čekat až ten mechanickej na plotnu zchladne, pak celej rozebrat, vymejt a nanovo čekat než se v něm uvaří voda
ale stejně BaruF dík za tim, vím o spoustě lidí, co sháněj tuhle verzi a myslim, že na indukci by neměl být problém, když to vezme tescáckej a ten má fakt tenký dno😉
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak holky všem moc díky za tipy a klidně ještě přihazujte, ať mám z čeho vybírat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ráda bych obnovila diskuzi. chtěla jsem si nějaký koupit pod stromeček a nevím jaký. Vůbec se v tom nevyznám. předem díky moc za rady. cena taky max. do 3000 czk.
díky za tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit