Dobrý psychiatr - 10leté dítě s úzkostmi

49
20.7.14 11:11

dobry psychiatr- dite - uzkosti

Ahoj, uz 3/4 roku se potykame u 10leteho z uzkostmi, chodime pry k dobre detske lekarce, ale nezda se mi, ihned na prvni navsteve dala antidepresiva, leci pouze leky, zadna terapie. Kdyz jsem se zeptaqla, zda by to neslo jinak, bez leku, servala me a doporucila mi, abych si sama zasla na psychiatrii se lecit. Manzel mi nepomuze, naopak, jen mi vynada, ze ma dost jinych problemu. Ja bych potrebovala se synkem prejit jinam, nema zadne hrozne uzkostne stavy, pouze se nekdy neciti dobre a neadekvatne reaguje, co dela je to, ze stale premysli, ze neni jako ostatni, bezproblemovi, ve skole ma same jednicky, ve fotbale vyborny hrac, je to zvlastni, dokaze mit uspechy a na druhou stranu v primitivnich situacich si nevi rady. Prosim neporadili byste mi dobreho psychiatra, u ktereho jste se citili dobre, je jedno, ze bude dlouha cekaci doba nebo bude soukromy, je jedno jestli pojedu se synkem pres celou republiku, moc dekuji za kazdou radu. Eva

kvuli synkovi anonymne, chtela jsem anonymne ale bohuzel jeste nemuzu, jsem novacek, na emimino sice chodim 10 let ale neprihladovala jsem se dlouho a zapomela nick, musela jsem se prihlasit pod novym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
20.7.14 11:26

Upřímně nejsem odborník, ale rvát dítě AD 8o ZA okolností, které popisuješ?

Doporučuji Mudr. Jarmilou Klímovou-je původní profesí psychiatr, takže dokáže toto taky zhodnotit, ale teď pracuje jako psychosomatik. V institutu mají i psychiatry, takže pokud by bylo potřeba, někoho doporučí.
Konzultace není levná. Pracuje a vede www.aktip.cz
Mám osobní zkušenost a pár mých klientů taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.7.14 12:02

No prave jenny, me se to take nezda, muz me jen obvinuje, doktorka nadava a ja nemam dobry pocit, kdyz kazde rano cpu klukovi AD. Stacila by dobra terapie. Jsme od olomouce, kdyz nebude zbyti, budeme jezdit do prahy, meli bychom se objednat primo k pi doktorce klimove? Chodim s chlapcem i na kineziologii, to mu pomaha hodne. Ale ty AD me drti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
20.7.14 12:20

@mataseb
Lecbu antidepresivy bych jiste doplnila psychologem! Tam bude probihat to „povidani“. AD jsou z leku u uzkostne poruchy prvni volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.7.14 12:20

Nasla jsem v brne kontakt na mudr ivana greplova, neznate nahodou nekdo? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.7.14 12:21

K psychologovi jsme chodili rok, v cervnu pred mesicem nas uz vyloucil, ze nemusime dochazet, AD synkovi zustali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
20.7.14 12:22

@mataseb Aha, já jsem právě koukala, že máš v profilu Prahu nebo jsem se přehlídla?
Hele já bych jí být tebou napsala a zeptala se. třeba ti doporučí někoho u Vás. Ono je fakt hodně dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.14 12:22

@mataseb
Poradila bych v ostrave psycholozku Krásnou a psychiatricku MUDr. Foltýnovou, obe v centru Ovy, kousicek od sebe, spolupracuji a jsou vyborne.

• Citovat
  • Upravit
7022
20.7.14 12:34

@mataseb co takhle zkusit detského psychologa??mají spoustu podpurných metod -od masáží po terapie..třeba by i nasel přísinu vzniku techto obtíží..dobrá je detská psycholožka v KOlíně která delá i čínskou medicinu a zabývá se přírodníma cestama k odstranění problemu, ale nevím od kud jste, ale i tak dávám odkaz třeba vás to motivuje k tomu jakou cestou to zkusit
 http://www.psychologie-zdravi.cz/…hologie-deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9693
20.7.14 13:10

@mataseb
já mám dobrou zkušenost s paní doktorkou Fořtovou, ale je z Prahy:|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
20.7.14 14:15

Pokud je spolupráce vás, jako manželů taková, že jeden odmítá řešit stav dítěte a vlastně ho to otravuje a dává to najevo, tak se ani nedivím, že se kluk chová, jak se chová. Takovýhle přístup k rodině se musí promítnout do života každý den a citlivější dítě to poznamená. Začla bych v prvé řadě pracovat na správných vztazích matka-otec a rodiče-děti, často to dítě potřebuje mnohem víc, než doktory a léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
20.7.14 14:26
@mataseb píše:
Nasla jsem v brne kontakt na mudr ivana greplova, neznate nahodou nekdo? Dekuji

http://www.znamylekar.cz/…ychiatr/brno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
20.7.14 14:48

Rozhodně bych zapracovala na vztazích, jak se k synovi chová otec? Jeví o něj zájem, podporuje ho? Nebo mu říká, jak ne neschopný apod.? Měli byste též zapracovat na vztahu s tvým manželem, určitě bych si s ním promluvila o tom, zda problémy, které má on jsou opravdu důležitější, než jeho vlastní syn. Dále bych rozhodně vyměnila psychiatričku, neboť člověk, co ti „nadává“ asi nebude to pravé ořechové. Vyzkoušela bych některého z již zmíněných psychologů a psychiatrů. Přijde mi šílené dávat desetiletému dítěti AD. Jak už zmínila @zuzouš, dobré vztahy, lásku, porozumění, vlídné slovo nebo obyčejné objetí potřebuje dítě mnohem více, než doktory a AD!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.7.14 21:01

No právě, já to vím, že to u nás není ideální, já se snažím jak hrom, snažím se udržovat v rodině jakýsi klid, ale přesně, citlivé dítě to pozná Nemám moc na výběr, k dětem se manžel chová hezky, nikdy by dítěti neřek, že je neschopný nebo něco podobného, v podstatě on se o děti moc nestará, všechno je na mě, manžel má firmu a žije jenom jejími problémy, naše problémy jsou pro něj nicotné a to i problémy syna. Rozvod by syn nesl ještě tíživěji, než tohle, má otce rád, nehledě na to, že máme ještě mladšího a ten ho miluje stejně. Vztah mezi námi je na špatné úrovni, já to vím, a sama se snažím jak mužu, aby kluk byl co nejvíce v klidu. Je to neřešitelná situace, hledám proto alespoň dobrého psychiatra, který mi synka nebude za každou cenu spát léky, ale zkusí i něco jiného. Prahu máme hodně z ruky, pro nás by bylo nejlepší Brno, na dojezd dobré a i na častější kontroly, jen najít nějakého doktora, který bude mít doporučení, takhle naslepo se mi to moc nevyplatilo. Kdyby někdo o někom věděl, budu moc ráda, jinak zkusím kontakt na ostravu, ta je blíž než Praha, děkuji všem, moc mi to pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.7.14 21:10

Mater - dívala jsem se na ten kolín, to bychom mohli zvládat také, je to daleko, ale vyhneme se D1 a to je hlavní, myslíš mater, že by nás vzala v krátké době? A spolupracuje i s psychiatry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty