Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Odlehčující téma. Jenom mě to dneska napadlo. Proč jde chlap studovat gynekologii? Co je k tomu v tak mladistvém věku vede? Jasně, po základce jdou na nějakou střední zdrávku, tam specializace žádná, pak na vejšku, tam už ale vybírají během studia obor, ne? Takže jsou ve věku, kdy možná ještě věci neberou vážně, nebo si řeknou, že to musí bejt skvělý denně koukat ženskejm mezi nohy, nebo co je k tomu táhne, že se prostě rozhodnou - budu gynekologem?
Podle mě to taková zábava zase není, když pak chodí ženský nemytý a tak, mají fakt problémy… což asi možná oni zezačátku nevnímají, že to není jen o těch vyprsených hubených holkách
… Máte v okolí nějakýho kamaráda, co má tenhle obor a sám si ho vybral protože…?
Protože ho bavila medicína a gynekologie je takový od všeho trochu. To je jako se ptát proč je někdo zubař, když kolikrát kouká do smradlavých úst plných kazů, zanícených dásní a páchnoucích zánětů kanálků.
Jsme na toto téma měli debatu s mým chlapem nedávno a řekl mi, že právě proto, aby mohli celý den koukat na pipiny
, teda jen jeho názor nic víc
.
A to si vezmi, že jdou dělat dobrovolně třeba proktologii… to už vůbec nechápu ![]()
Taky už jsem nad tím několikrát přemýšlela, třeba se ozve někdo kdo někoho zná ![]()
Myslím, že dodělají všeobecnou medicínu a pak na jiným oddělení není místo ![]()
@erenza my jsme se před nedávnem s kamarádkou shodly na tom, že to je sázka u piva a pak jim přijde blbý to vzdát. U nás v nemocnici se doktor, který je mladý, krásný, prý šikovný, ale já bych ho radši potkala třeba na zubním ![]()
Ex moji sestrenice byl gynekolog a vybral si to proto, ze mu prijde krasny povolani privadet deti na svet, on je porodnik. Rozhodne ne kvuli tomu, aby cucel na pipiny, rozhodne je lepsi zamereni gynekolog nez proktolog ci patolog.
Inko kvuli sestrenici
@erenza Myslím si, že proto, že v záchvatu mladické nerozvážnosti si neuvědomují, že nebudou prohlížet jen krásné, mladé a zdravé pipky… ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@erenza my jsme se před nedávnem s kamarádkou shodly na tom, že to je sázka u piva a pak jim přijde blbý to vzdát. U nás v nemocnici se doktor, který je mladý, krásný, prý šikovný, ale já bych ho radši potkala třeba na zubním
takovýho jsem měla u porodu
![]()
Nechápu dotaz - to je zase diskuse… Gynekologie je obor, který se studuje společně s porodnictvím - a přivádět děti na svět mi přijde naopak jako nejsmysluplnější medicínská aprobace vůbec.
Stejně by člověk mohl přemýšlet, proč jde na urologii (penisy, močáky), na kožní (vyrážky, boláky, fúúúj), na zubní (všichni si na tebe otvírají hubu, každýmu druhýmu z ní smrdí), na chirurgii (hrabat se lidem ve střevech) atd.
Jinak třeba já za sebe jsem chlapům-gynekologům vděčná
Můžu srovnávat, a radši tedy „roztahuju nohy“ před chlapem. Přijde mi, že jak to sám nemá, tak k tomu má nějak větší pokoru, prostě se k „tomu“ chová slušnějc…
Příspěvek upraven 17.07.14 v 15:10
Tak je to gynekologie a porodnictví - tudíž jakoby 2 obory, mezi kterými se dá volit.Je tam prostor pro konzervativní léčbu, ale i operativu. Myslím si, že si to někdo může vybrat kvůli tomu, že je to prostě široký obor a tudíž je možnost se rozhodnout, co mi je bližší.
@Slečna Ferka Teda já musím souhlasit. Dvě baby gyndařky a obě surový až hrůza. Zlatí chlapi…