Proč jsou chlapi gynekology?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
17.7.14 17:54
@Slečna Ferka píše:
Nechápu dotaz - to je zase diskuse… Gynekologie je obor, který se studuje společně s porodnictvím - a přivádět děti na svět mi přijde naopak jako nejsmysluplnější medicínská aprobace vůbec.

Stejně by člověk mohl přemýšlet, proč jde na urologii (penisy, močáky), na kožní (vyrážky, boláky, fúúúj), na zubní (všichni si na tebe otvírají hubu, každýmu druhýmu z ní smrdí), na chirurgii (hrabat se lidem ve střevech) atd.

Jinak třeba já za sebe jsem chlapům-gynekologům vděčná ;) Můžu srovnávat, a radši tedy „roztahuju nohy“ před chlapem. Přijde mi, že jak to sám nemá, tak k tomu má nějak větší pokoru, prostě se k „tomu“ chová slušnějc…

Příspěvek upraven 17.07.14 v 15:10

Pěkný přspěvek. :kytka: Naprostý souhlas.

• Citovat
  • Upravit
3677
17.7.14 18:19

Tak jestli je to kvůli pohlavnímu orgánu, tak si myslím, že ho to brzy přejde, stačí mi to vidět v čekárně a vždycky si řikám: Chudák doktor :lol: to snad na to nemůže mít doma ani chuť :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
17.7.14 20:58

Mě by spíše zajímalo, jestli pak jsou ještě normálním způsobem vzrušiví nebo když se manželka svlíkne, tak to s ním ani nehne :lol: :lol: Jinak já preferuji jako gynekoložky ženy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.14 21:18

Ahoj!
Jsem lekařka. Obor si lekař vybíra až´po medicině - podle toho, kde je volné místo, co vás baví, jestli spíš „řezat " nebo mluvit s lidma, jestli chcete pracovat v nemocnici nebo v ambulanci, a tak..
Nikdo s mých známých si nevybral gynekologii proto, aby si užíval dívání na "pipiny“. My doktoři většinou vnímá lidské tělo jinak - ne jako erotický objekt. Práci si domů nenosím, ani v hlavě :-).

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
17.7.14 21:18

Taky mě to už napadlo. Myslím, že hraje roli jednak osobní preference oboru, třeba někdo snil o tom, že bude přivádět děti na svět. Pak hraje roli i výběr oboru na škole a kde jsou ještě volná místa. Dalším faktorem bude i to, kde mají známosti, které obory jsou zrovna hojně využívané a v jakém oboru se zrovna vyplatí mít soukromou ambulanci. To je podle mě asi nejdůležitější. Musí se uživit a nemocnice platí bídně :)

• Citovat
  • Upravit
4341
17.7.14 21:31

Ze zajímavosti jsem se na to ptala svého dr., proč zrovna tento obor. Dělá i porodnictví. Říkal, že nejkrásnější na tom oboru je přivádět na svět nový život, gynekologie je k tomu přidružená.
Jinak oproti gynekoložkám, co jsem měla, je opravdu šetrnější a pečlivější. Gynekoložka se mi například snažila vysvětlit, že mě to fakt bolet nemůže, i když to bolelo jak čert. Bolest je přece subjektivní pocit, ne. :nevim: A doktor, co se pacientovi snaží vnutit, že ho to fakt nebolí, není dle mě člověk na svém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.7.14 22:27
@ZItu píše:
Ze zajímavosti jsem se na to ptala svého dr., proč zrovna tento obor. Dělá i porodnictví. Říkal, že nejkrásnější na tom oboru je přivádět na svět nový život, gynekologie je k tomu přidružená.
Jinak oproti gynekoložkám, co jsem měla, je opravdu šetrnější a pečlivější. Gynekoložka se mi například snažila vysvětlit, že mě to fakt bolet nemůže, i když to bolelo jak čert. Bolest je přece subjektivní pocit, ne. :nevim: A doktor, co se pacientovi snaží vnutit, že ho to fakt nebolí, není dle mě člověk na svém místě.

Jo jo, tohle mi doktorka taky řekla - bolet to nemůže, svědit to nemůže,… Brzy se budu stěhovat, možná radši půjdu k chlapovi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
17.7.14 22:32
@Petule030 píše:
Jo jo, tohle mi doktorka taky řekla - bolet to nemůže, svědit to nemůže,… Brzy se budu stěhovat, možná radši půjdu k chlapovi :think:

Právě proto jsem ji vyměnila. Vždy, když jsem byla u gynekoložky, „dopadlo to blbě“. Chlapi jsou v tomto šetrnější. A hlavně mi dr. říká, může to lehce tlačit, ale bolet to nesmí!!! Což mi naprosto vyhovuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
17.7.14 23:37

Díky za názory. Určitě beru to, že hodně doktorů v tom vidí zrození člověka, přivedení nového života na svět, to je super :potlesk:
Taky souhlasím s tím, že bych nemusela mít jako gynekoložku ženskou, vždy jsem měla chlapa a byla jsem spokojená. I když v porodnici mě jednou vyšetřovala doktorka a to teda byl nezvyk, skoro jsem se styděla, ale byla úžasná. Jinak samej chlap :D

Taky beru to, že asi ne každej má na výběr, prostě kde je volno, tam se jde.

Ale zajímalo mě, co si asi myslí nějakej ten mladík, co se prostě rozhodne zničehonic, půjdu dělat gyndaře. Puberta s ním div necloumá a on si myslí, že bude mít kolem sebe jen pipky a bude šťastnej. No kéž by to tak bylo, ale i tady je hodně nemocí a problémů, tak těžko říct, zda pak takovej mladík není trochu nepříjemně překvapen, že ta euforie jaksi zmizela. Pak je jasný, že s počtem pacientek se z toho stává rutina, stejně jako zubař furt kouká do pusy a takdále. Jen pusa není takový erotický místo, tak to prostě beru jinak. :lol:

No zrovna jsem dneska na gyndě byla a protože se řešilo něco jinýho, tak jsem se nemohla zeptat, co k tomu vedlo toho mýho doktora :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.7.14 23:41

No nevím, holky, úplně vidím toho gyndaře, jak říká kolegovi „hele, teď jsem tam měl jednu, no, ta ti měla cystu, radost si sáhnout“ a druhý mu řekne"no, já mám zase jednu, tý blbě zašili poporodní poranění, to je ti pohled" :lol: :lol: :lol:

Jinak souhlasím, že ženské bývají surové. A zvláště starší. Chlap přistupuje k frndě vždycky trochu s ohledy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
17.7.14 23:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
18.7.14 00:15

@erenza už to tady zaznělo, ale doktoři si specializaci na škole nevybírají, stejně jako třeba právníci. Vzhledem k tomu, že medicína je na 6 let, tak je jim při promoci 26 a více a nějaká puberta už nehrozí. A to rozhodnutí co se týče specializace je kolikrát dáno spíš tím, kde je místo nebo že chtějí do určitého města, nebo chtějí chirurgický obor apod než tim, že se na medicíně 6 let těší na to, až bude koukat na frndy :mrgreen:

Jinak já nechápu ani chlapi, ani žensky gynekology. Protože přivést dítě na svět je krásná věc, ale když se to nepovede, tak je to celoživotní neštěstí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.14 00:25

No on ani ten porod tam dole není moc esteticky…krev stolice, všecko možný…ale ostřílený gynekologicky vtip, jak se gynekolog brání u soudu, z napadeni:jdu po noční směně utahaný domu a cestou mě zastaví prostitutka se slovy za tisíc ti ukážu co si jeste neviděl…pane soudce já ji musel prastit 8o

• Citovat
  • Upravit
20296
18.7.14 06:55

A taky tento oboro pěkně sype…jestli to tu už nezaznělo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
18.7.14 09:43

@Akrobatka

No co Ty víš, třeba nějakej mladej kluk se na tuhle specializaci těší už od základky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty