Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@danik Když tam nejsi schopná dojít Ty, nebo poslat manžela, tak teď nebreč. Kvůli kolika penězům zakládáš diskuzi? 10,20Kč?
A neboj, nejsme za vodou, ale ani ne takoví skrblíci, abych dvacku řešila. Přístě děcka pošli pro odřezky pro psy, ušetříš…
@danik 25 Kč za 100g dobré šunky mi přijde jako běžná cena.
Kolik té šunky děti kupovaly?
Třeba se jich zeptala a chcete dobrou, lepší (co, já vím) a děti řekly, že chtějí dobrou.
Jinak mi tvoje reakce přijde nepřiměřená. Místo, aby sis řekla aha, na tohle bych si měla dát příště pozor a psát jim to raději na lísteček, tak tady hysterčíš…(I kdyby vzaly 40 dkg, tak zkušenost a poučení za 100,– Kč mi nepřijde nic závratného, leckdy nás stojí víc)
Nestrhla jsi to náhodou manželovi z kapesného, že to tak špatně zařídil a neohlídal to?
Divná diskuse
Kolik by si ušetřila tím, že přinesou horší? Není dobře kupovat tu nejkvalitnější?
Jestli je 25 Kč za 10 dkg šunky hodně, nechci vědět, čím děti krmíš, když jdeš nakoupit ty ![]()
Budiž ti poučením, že máš buď nakupovat sama nebo ppřesně specifikovat, co mají děti koupit.
@danik píše:
Poslal je manžel, řekl jim „šunku“.
Já se nerozčiluju kvůli pár korunám, ale kvůli tomu, že prodavačka využila! toho, že byly nakoupit malé děti. Tohle mi přijde nefér.
No a kdyby ti přinesly něco jiného, tak bys řekla že jim narvala šunt. Prodavačka fakt nemůže vědět, jakou šunku ty preferuješ. Mimochodem, představ si, protože vidím v lidech spíš to dobré - tak si myslím, že právě proto jim dala tu nejkvalitnější, když viděla že jsou to děti, abys jí nepřišla vypucovat co jim to narvala.
A jak mají malé děti vědět, kterou šunku domů kupujete? Jak to má vědět prodavačka? Příště napiš přesně název, a nemusíš se nervovat.
Třeba to fakt myslela prodavačka dobře. Na jejím místě bych taky dětem prodala to lepší, aby pak rodiče neřekli, že se zbavuju nejlevnějších hnusných šunek co nikdo nechce.
Taky kupujeme dražší, ale lepší šunku, která má minimálně 95% masa. Holt takové balení stojí víc, ale zas mám jistotu, že se nezaplácáváme moukou nebo rozemletýma masovýma zbytkama.
Příspěvek upraven 09.08.16 v 08:26
@danik Koupili jí deset kilo? Že je to takový problém?
Tak jste poučení pro příště ne?
No já jak se znám, tak bych si ani nevšimla, kolik ta šunka stála.
a víš co, třeba zrovna jinou neměla, nepředpokládám že je v obchodě na vesnici výběr jak v Globusu, třeba nepřišlo zboží nebo já nevím, nehledala bych v tom hned zlý úmysl.
Byla bych ráda, že mám doma něco dobrýho a nedala jim drůbeží separát.
Jinak jednoznačně chyba rodičů, nechápu co se rozčiluješ
Děti měly za úkol koupit šunku, přinesly šunku, kde je problém?
Kdyz js byla mala (jeste za komancu) tak js byla vyslana v novem bydlisti do velke samosky… mimo jine jsem mela koupit rajcata… tenkrat tam vse pytlikovala obsluha… a ta pani mi dala 1kg rozpatlanych a plesnivych rajcat a na to 3 pekna rajcata…
kdyz to mama zjistila, dostala js doma vilagos, coze jsem to donesla, ze si to mam kontrolovat… pak to cele zabalila, capla i me a v samosce udelala dalsi vilagos…
zakladatelko… nevim, jaky umysl s nejdrazsi sunkou mela vase prodavacka… netusim zda chtela prodat nebo to myslela dobre… ale tyhle veci se stavaji… holt decka vetsinou nenakoupi stejne dobre jako ty, pac nemaji tolik zkusenosti… nechaji se snadno ovlivnit a/nebo uvazuji samostatne podle sebe… ![]()
neptala ses deti, kdo sunku vybiral? znas trochu vic tu prodavacku? jak ji odhadujes ty sama?
kdyz js byla jeste uplnej prtous, poslali me na muj prvni nakup, ze to se mnou vyzkousi… mela js koupit 5 rohliku… donesla jsem 3 rohliky, koblihu a vanilkovy cukry
![]()
@Jana525 píše:
Kdyz poslu takhle male deti na nakup, tak jim presne napisu jaky druh sunky chci, ne? Ponauceni pro priste. jinak rozcilovat se kvuli par korunam na sunce fakt nechapu.
souhlasím, měli jste si do krámu holt dojít sami a né se rozčilovat ![]()
@danik
paneboze
fakt takhle skaces a zakladas diskusi kvuli sunce??? ![]()
250 Kc za kilo je normalni cena. Tak aspon maji decka neco kvalitniho, jednou jim to doprej a zhluboka dychej. Tady ti kazda napsala svuj nazor a ty se rozcilujes, jak kdyby se mel svet zborit. Chces tech 10 Kc nebo kolik jsi na tom prodelala poslat?
@danik píše:
NO, vidím, že tady mají všichni peníze na to, aby kupovali šunku za 250kč/kg, takže jim to přijde normální.
A nebo taky jinak. Nejsem tak bohatá, abych si mohla dovolit kupovat vodovatej humus. 25 kaček za 100g uzeniny mě nezruinuje.
Prodavačka se stejně tak mohla bát, že bys jí něco levnějšího omlátila o hlavu. Příště ať to teda manžel specifikuje. Svádět to zrovna na prodavačku (i za předpokladu, že její úmysly nebyly nejčistší) i mně přijde zcestný.
@danik Tak aspoň víš, co si máš příště ohlídat. A máš šikovné děti, když vybraly to nejlepší
a jsou schopné přinést nákup. Já když pošlu děti pro kočičí konzervy, tak jim rovnou řeknu, jaká je maximální cena, za jakou to mají koupit.
Chápu, že Tě to štve, ale zkus se nad to povznést.