Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@danik píše:
Poslal je manžel, řekl jim „šunku“.
Já se nerozčiluju kvůli pár korunám, ale kvůli tomu, že prodavačka využila! toho, že byly nakoupit malé děti. Tohle mi přijde nefér.
ty jsi ale dobrá štěkna, předpokládám, že u vás je jednota nebo coop nebo něco takového, copak by asi tak prodavačka měla z toho aby záměrně prodala drahou šunku, nebo jsi tak naivní, že si fakt myslíš, že dostává výplatu z obratu?
Jinak když jsem prodávala a přišli takovéto děti co nevěděli co mají koupit dostali to kvalitní právě protože matka by doma štěkala, že jí prodavačka prodala blaf ![]()
Byla bych naštvaná, že by využila příchod malých dětí a vrátila jim špatně. Ale jinak na tom nevidím nic špatného.
Me by to taky nastvalo, lec co se da delat - pouceni pro priste - deti se seznamem nakupu, na kterem budde specifikovano napr „sunka do 150 kc/kg“. Dobry umysl nelze zcela vyloucit, mozna si tuhle sunku prodavacka taky bere pro sebe, ze jo ![]()
Hele ze nekdo nemusi setrit na sunce neznamena, ze by se mel ofrnovat nad tema, co jo. 250 kc za sunku je moc, sunka od kosti bezne stoji kolem 180 kc.
Tak naštvaná bych nebyla, protože od malých dětí bych neočekávala umění nakupovat. Pochopila bych, kdyby ta šunka byla zkažená. U nás na vesnici máme malý konzum a bývalá majitelka byla takový „expert“ na prodej prošlých potravin. Člověk si musel dávat „pořádného majzla“ téměř na všechno.
Přimíchávala den staré pečivo mezi čerstvé, prošlé arašídy se mi už u ní taky podařilo koupit, mléčné výrobky nebyl problém najít v lednici, salámy ani radši nemluvím.
Prostě poučení pro příště.
Neřeš to, nerozčiluj se
.
Kéž by u nás v Coopu měli kvalitní šunku za 25 Kč/10 dkg. To, co tam mají, je děs, jenže nic nenadělám, nikdo by to tady nekupoval, já jsem se přistěhovala z města, kde je běžné kupovat kvalitní uzeniny, tady valí ve velkém šunkový salám, za 100 Kč za kilo… Proto uzeniny raději kupuju jinde, pokud je nutno, nebo vůbec.
@Pudloslava píše:
Hele ze nekdo nemusi setrit na sunce neznamena, ze by se mel ofrnovat nad tema, co jo. 250 kc za sunku je moc, sunka od kosti bezne stoji kolem 180 kc.
To není o tom, jestli někdo musí, nebo nemusí šetřit na šunce, ale o tom, že zakladatelka dělá max. z 10 Kč třetí světovou. Samozřejmě, pokud na to nemám, tak děcka nepošlu pro šunku, ale pro Májku např.(ušetří a složení je skoro stejný)! ![]()
Tak jestli to bylo třeba 20 dkg, tak to stálo asi víc než jen 10 Kč.
A zakladatelce nešlo ani tak o peníze, ale spíš o to, že prodavačka využila toho, že malé děcka neumí nakupovat.
Navíc je poslal manžel a ona byla v práci. Takže nechápu, proč tolik odsuzujících reakcí.
Ano, je to ptákovina k řešení, ale jsou tu mnohdy stupidnější dotazy. Tohle mi spíš přišlo jako postesknutí si.
@Lychee13 píše:
To není o tom, jestli někdo musí, nebo nemusí šetřit na šunce, ale o tom, že zakladatelka dělá max. z 10 Kč třetí světovou. Samozřejmě, pokud na to nemám, tak děcka nepošlu pro šunku, ale pro Májku např.(ušetří a složení je skoro stejný)!
Nedela, normalne se nastvala a udelala jen tu chybu, ze povazovala emimino za skupinu kamaradek, kterym sverit se s tim by bylo naprosto normalni. Zkusena uzivatelka emimina vi, ze tady neni prostredi kamaradske, ale prostredi radoby objektivni.
Je normalni, ze kdyz ses nastvana, nekomu to reknes.
Treti svetova by byla, kdyby chtela na tu prodavacku podat zalobu, nebo poslat COIku, nebo ji strcit chciplou mys do regalu.
@Catmum píše:
No ono z cizího krev neteče. Možná to udělala schválně. Asi bych už chodila nakupovat s nima a nebo bych prodavačku příště upozornila, že až holky půjdou nakupovat samy, tak ať jim prodá danou šunku, kterou třeba právě kupujete.
Tak být prodavačkou, tak bych na to odpověděla, ať jim příště napíše, co mají koupit, že nejsem jasnovidec.
@Pudloslava píše:
asi jak kde. v supermarketu možná, ve vesnické sámošce těžko.
@radúna píše:
Tak jestli to bylo třeba 20 dkg, tak to stálo asi víc než jen 10 Kč.
Azakladatelce nešlo ani tak o peníze, ale spíš o to, že prodavačka využila toho, že malé děcka neumí nakupovat.
Navíc je poslal manžel a ona byla v práci. Takže nechápu, proč tolik odsuzujících reakcí.
Ano, je to ptákovina k řešení, ale jsou tu mnohdy stupidnější dotazy. Tohle mi spíš přišlo jako postesknutí si.
Copak ta prodavačka je placená z obratu???
Děti chtěli šunku, dostaly kvalitní šunku, chválím prodavačku, že dětem nedala kuřecí kůže pomletý s pařátama ![]()
@radúna No, zakladatelka sice tvrdí, že jí jde o pricip, ale hned jako první argument vytáhla „vy asi přehazujete peníze vidlema, když dáte 250 Kč za kilo šunky“ (parafráze, nehledám). Takže o peníze jde nejspíš až na prvním místě ![]()
@jessikka I v supráči bez akce mám pocit 19,90..
@Pudloslava píše:
Nikdo neofrňuje, ale pokud jim jde v potravinách prioritně o cenu, než kvalitu, tak s tím mají rodiče počítat a nechtít po prodavačce dedukci. Být na jejím místě, dám to nejlepší podle svého svědomí ![]()
@jessikka v Desne jsem ji kupovala i za 140
Ale mas pravdu, v malych obchodech byva draz.