Dočasní pěstouni

Anonymní
21.8.19 21:23

dočasní pěstouni

Dobrý večer,
ví někdo z Vás něco o tom, zda lze svěřit dítě do DOČASNÉ pěstounské péče ženě, která je rozvedená, nebo svobodná a žije bez partnera?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
446
21.8.19 21:27
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
ví někdo z Vás něco o tom, zda lze svěřit dítě do DOČASNÉ pěstounské péče ženě, která je rozvedená, nebo svobodná a žije bez partnera?

Záleží na spoustě okolností, ale jsou i samožadatelé, takže lze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
21.8.19 21:28

Ano, lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
21.8.19 21:36

Ano, je to mozne. Ale prechodna pestounka musi projit pripravami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.8.19 22:19

Lze, ale záleží na spoustě okolností. Většinou se pozaduje, pokud je sama, aby tento stav trval minimálně 5 let a podle psychologických vyšetření s tím byla, srovnana, vnitřně spokojená a nechtěla na tom do budoucna nic menit. Pestounstvi nesmí být nahrazka chybejiciho vztahu jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.8.19 08:48

Možné to je, ale málokterá projde výběrem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.22 18:56

Dobrý večer.

Prosím pouze o přímé zkušenosti a odpovědi. Hlavně žádné otázky prosím, už teď se cítím mizerně… Ale vím že nejsem jediná. Mám/měla jsem 3 skvělé děti, odebrali mi je, 2 jsou v dětském domově a nejmladší je v péči pěstounky na přechodnou dobu. Tak a k věci. 2 děti (syn 10let a dcera skoro 9let) vídám je, ale teď k věci nejmladší 5 let je v péči pěstounky a já nevím jak to bude, je to na 3měsíce, ale já se toho bojím že nejmladší se nevrátí. Děsí mě ten paragraf.
Máte někdo zkušenosti, víte starám se vzorně již 10let, jen mi nepřišli včas finance, zdržel je úřad a nebylo jak zařídit potravinovou pomoc a k tomu ještě všechny děti chytli vešky. Nejstarší si je přinesl ze třídy, včas jsem nedošla na OSPOD, zapomněla se omluvit a ještě partner vynadal těm ženám za to že tu otravují dva dny za sebou a to přišel i s nákupem a jim se to zdálo málo, dali dětem sladký a drze mi lezli do skříněk a lednice bez optání a bez dovolení si to tu fotili a ve středu mi je odvedli. Mě hlavně zajímá jestli se někomu vrátilo dítko z dočasné pěstounské péče. Prostě se to blbě seběhlo… :,( :,( :,( :,(
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
5593
29.10.22 19:08

Tak nejprve si příznej že jste děti hodně a dlouhodobě zanedbavaly postarej se o nápravu vašich pomeru v první řadě tím že budete oba pracovat a budete mít stabilní slušne bydleni spolupracuj s Ospodem a máš naději že se ti děti vrati
Počítej s dalším dohledem a kontrolami Ospodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
29.10.22 19:10

Vrátit děti rozhodně lze a děje se to. Ale měla byste si především přiznat, že nějaký vážný důvod k tomu odebrání byl, nevěřím, že to bylo jen takto, jak popisujete. Děti se neodebírají kvůli prkotinám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí