Zdrobněliny na předškoláka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
11.3.13 09:24
@Katka86 píše:
ALe teda pořád lepší mluvit zdrobněle na děti, než na veřejnosti s drahou polovičkou :zed: :zed: :mrgreen: :mrgreen:

to je taky pravda, mluvit tak na dospělého chlapa je dost úchylné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
11.3.13 09:45

Zdrobnělinky mezi dospělými- :poblion: rve mi to uši. setkala jsem se s tím i v zaměstnání-Nemáte tužtičku, máme smlouvičku, dáme kávičku. brr…no fakt jsem měla husí kůži a dotyčnou nesnášela. Takže mezi dospělými fakt ne.
Ale mezi dětma to je něco jiného. říkat hodně malému dítěti něco jako, teď si vypiješ mléko a pak si půjdeš lehnout,..to mi přijde taková ta matka typu studený psí čumák. Ale i takové znám, je to celkem smutné, když na 1,5 staré batole volá: Petře, nešplhej na ten stůl, zraníš se! podotýkám, že dotyčná je učitelka, takže její „diagnóza“ ji vlastně trochu omlouvá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
11.3.13 09:50

Holky, já mám gyndařku - úžasná ženská, ale kdyý mi řekla, že mi ještě nenarosta sliznička v děložce, tak jsem šla do kolen. A taky mám pochvičku a vaječníčky a s manželem si užíváme sexíček.
Ale ona je taková drobná růžová bárbínka, takže po dvou letech, co k ní chodím mi to už nepříjde.
Když semnou chodil v těhotenství manžel na vyšetření, tak z ní měl srandu ještě večer.

• Citovat
  • Upravit
20662
11.3.13 09:54
@Lilibeth píše:
Holky, já mám gyndařku - úžasná ženská, ale kdyý mi řekla, že mi ještě nenarosta sliznička v děložce, tak jsem šla do kolen. A taky mám pochvičku a vaječníčky a s manželem si užíváme sexíček.
Ale ona je taková drobná růžová bárbínka, takže po dvou letech, co k ní chodím mi to už nepříjde.
Když semnou chodil v těhotenství manžel na vyšetření, tak z ní měl srandu ještě večer.

Z pochvičky mě teď otřepalo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
11.3.13 10:15

Nečetla jsem diskuzi.

Pro 6letého ani 4letou nepřiměřené zdrobněliny nepoužívám. Jen občas zdrobním jméno.

Známá má 6 letého kluka a pořád používá „plurál dětský“..My umíme to, my děláme to a to..
Je to její jediné dítě, s otcem dítěte žije, ale částečně, mají 2 byty, protože otec potřebuje k práci klid, tak s ním hodně času tráví sama..Ale ten chlapeček chodí od 18 měsíců do jeslí, známá pracuje téměř od jeho narození, má dobrou práci a významné postavení v ní..Takže nejde o žádnou, nevím, jak to nazvat :nevim:
Otec je starší a má další 2 děti(výrazně starší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
11.3.13 10:15

Já nepročítala celou diskuzi-mě takové zdrobněliny vadí a běhá mě mráz po zádech :think:.Já tak nikdy nemluvila a když na malého občas takto promluví babička už na ni hučím ať s ním mluví normálně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
11.3.13 10:30

@Mišanila, @Lilibeth no, moje mamka je sestra na gyndě a taky tam mluví částečně zdrobněle (ne teda pochvička, to je fakt hrůza :) ), ale vždycky říká, jak je srandovní, když 140 kilové ženské říká, posuňte ten zadeček trošku výš, či něco podobného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.3.13 10:35

@lujziana :roll: :roll: já svému 18 a půl letému synovi říkám Dádo, je to David, trapná nebo nemožná si nepřipadám. On to bere, ode mě mu to nevadí, jo a holky co má ze základky mu taky říkají Dádo :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
11.3.13 10:36

Jo daleko horší mi přijde říkat manželovi Honzíčku, Štěpánku atd. to bych vrhla :poblion: a pak je tu několik dalších slov, co se tu vyskytují a z těch mám osypky až na zádech :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
74217
11.3.13 10:40

@K.Black
nesnáším slovo kajdit, blindit :pankac: a je jich více, ale zrovna si nevzpomenu, ale slovo kajdit, blindit a podobné hrůzy fuj, nejhorší je, když vím, že tak mluví ženské, které mají VŠ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
11.3.13 10:43

@IvkaH jo, přitom slovo kákoš(řídké) a tuhek bobek(tvr´dák) je dostačující že? :mrgreen: :mrgreen:

Jinak tedy já na prcka mluvím, pojď papat, hačni si atd. on odpovídá normálně, teda nemluvím tak pořád, ale občas jo.

• Citovat
  • Upravit
3540
11.3.13 10:46

Hajinkat ani papinkat bych z pusy nevypustila.. :roll: ale pojď Ham nebo hačí svému téměř dvouletému synovi řeknu.. 5tiletému nevím co budu říkat počkáme a uvidíme ;)
a říct mi máma dopij mochítečko a jdem hajinkat domů či jak to bylo tak mě trefí :P ale třeba říkám vínko, jdeme na vínko 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
11.3.13 10:55

@K.Black jasny :roll: :mrgreen: ale mluvit porad takhle na 6letyho? I muj 10letej syn se divil proc na nej takhle teta mluvi :nevim: nejsem matka,,studenej psi cumak,, ale tohle proste nepobiram!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
11.3.13 10:58

Asi jsem divná, ale podle mě to moc řešíte. :roll: Je vcelku normální říct běž se vykadit, přece nebudu jako žena říkat šestiletému synovi vyser se :nevim: Zdrobnelě používám jména (Miry, Viky, pojďte se najíst!) a když zlobí a křiknu (Viktore, Miruno, nebudu to opakovat desetkrát!) tak taky pochopí. Být za tvrdou je jeden extrém, ale šišlat všude na všechny druhý :zed: Pokud se obojí vhodně zkombinuje, občas nějaká ta zdrobnělina i potěší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
11.3.13 10:58

@evick2 nerikam ze na maliho taky obcas takhle nepromluvim, ale neni to 10000krat :roll: za 24hod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí