Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim, zajima me vas nazor na toto, byla u nas kamaradka s chlapeckem kterej v zari nastupuje do 1.tridy, jde o to ze ona mu rika hacni si, napapinkej se, nechces hajinkat? Atd sami zdrobelinky! Neni na to uz velkej?
@lujziana píše:
Zdravim, zajima me vas nazor na toto, byla u nas kamaradka s chlapeckem kterej v zari nastupuje do 1.tridy, jde o to ze ona mu rika hacni si, napapinkej se, nechces hajinkat? Atd sami zdrobelinky! Neni na to uz velkej?
Joooo holka, kdybys viděla co se tady používají za zdrobněliny
TO je ještě tvoje kámoška zlatá
Velkej na to určitě je, ale nedoporučuji kámošce do toho kecat, z bezpečnostních důvodů ![]()
Příspěvek upraven 11.03.13 v 08:52
@lujziana podle me je na to velikej - kdyz to srovnam s neteri, nedokazu si predstavit, ze bych ji tohle rikala, kdyz uz si sama nakupovala ![]()
A nemá k tomu malý dítě? Ne že bych tak mluvila na nejstaršího furt, ale kolikrát mi ujede ať udělá hačí
I když napapinkej se už mi přijde celkem dost. Hajinkat teda taky.
Tak ja to detem nerikam, ale nemyslim si, ze by na tom bylo neco spatne. Me moje maminka doted rika „Hacni si“ nebo „Bez spinkat“. Driv me to vzdy rozcililo, ale ted to beru jako projev materske lasky a jednou mi to bude chybet
.
Ber to tak, že hoší by bylo kdyby říkala uděláme ham ham, pojedeme brm brm a pod ![]()
(vlastně někdo brm brm používá jako pokyn k pití
)
@Leni78 píše:
Máma má právo zdrobňovat třeba do padesáti.-)
Právo sice má
ale myslím, že by bylo vhodné v určitém věku dítěte se toho práva vzdát
Aspon po dobu puberty
Mě říct máti třeba ve 13 napapinkej se, tak začnu vážně uvažovat o jejích duševním zdraví
![]()
Příspěvek upraven 11.03.13 v 08:55
@ncc1701 neni to jeho mama, je s pritelem kterej ho ma v peci, ona ja snima tak 2roky
Já mám kadeřnici, která takhle mluví na mě a to jsem dospělá a vůbec ne roztomilá
… umejeme vlásečky, dáme ručníček, hačněte do křesílka ![]()
Ona je jinak super a ani mi to nějak nepřijde, spíš jen trochu legrační.
Tak třeba kamarádka je podobný typ a jestli to na synovi nezanechává následky a nebude na něj takhle mluvit do 18-ti, tak bych u toho zatnula zuby ![]()
@Katka86 píše:
Právo sice máale myslím, že by bylo vhodné v určitém věku dítěte se toho práva vzdát
![]()
Aspon po dobu puberty
![]()
![]()
Mě říct máti třeba ve 13 napapinkej se, tak začnu vážně uvažovat o jejích duševním zdraví
![]()
![]()
![]()
Příspěvek upraven 11.03.13 v 08:55
Já dceři, které je sedmnáct klidně v báru říkám: Dobumbej to mochítečko a jdeme dominky!!
![]()
@lujziana píše:
@ncc1701 neni to jeho mama, je s pritelem kterej ho ma v peci, ona ja snima tak 2roky
Hele ja bych to fakt neresila. Dite predpokladam vi, co znamenaji i slova JIST a SPAT a to, ze ona zdrobnuje ho snad nijak neposkodi… Taky bych se nad tim pozastavila, kdyzbych to slysela, ale to je vse.
Nasemu je 6 let, mladsi rok, moc takovy zdrobneliny nepouzivam.Na malyho vubec, maly reknu, pojd, jdem papkat, chrnet, dat pryc bobka, malymu reknu obcas, pojd se pomazlit ty muj broucku mrnavej a odpovedi mi je - jak mrnavej? vudyt uz jsem velkej, ale kdyz chces, pomazlim te ![]()