Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@peggy.sl píše:
U mně na první příčce hnusů vede zhruba toto:
Tatínečku dneska mám ovulku a krásně táhlý hleník, musíme hupsnout na tuleníčko abychom zadělali na mimíska..doufám, že to vyjde napoprvé já nebudu mít mršku a společně se rozňuchňáme nad dálničkou!
Tak to jsem řekla chlapovi jednou a musela jsem dýchnout do balonku jestli nejsem na šrot!!![]()
![]()
ty vole
asi vrhnu jen to čtu
![]()
Já použím 4 letému, ale ten střední.. třeba napapat mu řeknu, napapinkat bych neřekla… A nebo když jsme na záchodě a volá, že chce utřit, tak se ho zeptám, jestli má bobika, zase se mi příčí… říct hovno, stolici a jiné..
Takové zdrobněliny používám spíš u takového slova, kterému podle mě se to hodí.
Já na tom nevídm nic zlého pokud to opravdu neni ke každému slovu.. Když s manželem sedíme a řeknem si.. Dáme si kávičku, tak to spíš berem, že k sobě mluvíme něžněj.. Určitě neříkáme u toto ješte cukříček a mlíčko si dáš, to už ne ![]()
No abych pravdu řekla, tak takové zdborněliny mi divné opravdu nepřijdou, spíš někdy rostu z toho, jak v těhotenství někdo mluví… ![]()
Ovulka, těhulka, mimísek, hleník, výtoček.. to všechno slýchám o čekárně a moje uši trpí ![]()
@kvaček píše:
No abych pravdu řekla, tak takové zdborněliny mi divné opravdu nepřijdou, spíš někdy rostu z toho, jak v těhotenství někdo mluví…
Ovulka, těhulka, mimísek, hleník, výtoček.. to všechno slýchám o čekárně a moje uši trpí
Tak výtoček je superextramega hnus!!!
![]()
@peggy.sl to tam tak jedna maminka druhé říkala.. Já mám takový menší výtoček, nevím, jestli je to normální…atd ![]()
@kvaček píše:
@peggy.sl to tam tak jedna maminka druhé říkala.. Já mám takový menší výtoček, nevím, jestli je to normální…atd
Noo, tak to opravdu není normální!!
![]()
Přidám perličku: mně řekl kolega u oběda, když musel odejít dřív: „Pěkně to tady dopapej“!!! (Je mu 50, ale má malý dítě. Jen asi asi nevšiml, že nemluví s ním…
)