Dokázali byste spravit počítač?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Zdeněk IV
21.12.22 18:23

Dokázali byste spravit PC??? ;-)

Ahoj, psal jsem tu, že mi poslední dobu blblo PC, prostě po spuštění se mi nechtěla načíst obrazovka, vždycky jsem to musel odpojit ze zásuvky, aby to jelo. Mám windows 10 a vždy jsem dával Cleaner, aby můj počítač jel rychle, ale to byla chyba, jak už mi tu radila Archivářka. Na windows 10 se Cleaner nehodí!

Včera jsem dal obnovit to tovární nastavení, aby se to vrátilo do původního stavu, takže včera se mi ten windows 10 celý přeinstaloval, jak byl předtím. Je možné, že se mi tam něco smazalo z Windowsu, když jsem pořád dával Cleaner. Ano, obrazovka už po spuštění naběhne a neukazuje mi to černý obraz, mám 2 roky nové PC, kdyby bylo pokažené naštvalo by mě to a ten Cleaner už jsem ani neinstaloval, škodí to PC, konkrétně windows 10!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19784
21.12.22 18:33
@Zdeněk IV píše:
Ahoj, psal jsem tu, že mi poslední dobu blblo PC, prostě po spuštění se mi nechtěla načíst obrazovka, vždycky jsem to musel odpojit ze zásuvky, aby to jelo. Mám windows 10 a vždy jsem dával Cleaner, aby můj počítač jel rychle, ale to byla chyba, jak už mi tu radila Archivářka. Na windows 10 se Cleaner nehodí!

Včera jsem dal obnovit to tovární nastavení, aby se to vrátilo do původního stavu, takže včera se mi ten windows 10 celý přeinstaloval, jak byl předtím. Je možné, že se mi tam něco smazalo z Windowsu, když jsem pořád dával Cleaner. Ano, obrazovka už po spuštění naběhne a neukazuje mi to černý obraz, mám 2 roky nové PC, kdyby bylo pokažené naštvalo by mě to a ten Cleaner už jsem ani neinstaloval, škodí to PC, konkrétně windows 10!

No, a vy nemáte ani v okresním městě odborný servis, že se ptáte na e-miminu? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15725
21.12.22 18:34
@Zdeněk IV píše:

Jestli myslíš Ccleaner, tak ten nikdo znalý na PC neinstaluje, takový bordel tam nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11292
21.12.22 18:35

Hlavně nepoužívat CCleaner a to říkám jako někdo, kdo ho používal taky. Mně teda nikdy problém nezpůsobil, ale slyšel jsem o dost lidech, kterým jo, protoze odklikli co neměli. A on stejně nijak Windows nezrychlí. Obětuj flashku, hod tam Windows a máš po starostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41681
21.12.22 18:36
@Zdeněk IV píše:

A čím jsi tedy spravil ten počítač?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.12.22 18:51
@Zdeněk IV píše:

Nedokázala. Pokud by si na to netroufl můj muž, šla bych do firmy, kde se na to specializují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36415
21.12.22 18:57

Jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
21.12.22 18:59

Chápu správně, že dotaz zní, zda si umíme zformátovat pc? Jasný

• Citovat
  • Upravit
24991
21.12.22 19:03
@TO_IT píše:
Chápu správně, že dotaz zní, zda si umíme zformátovat pc? Jasný

Jestli ho umíš dát do továrního nastavení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11292
21.12.22 19:10
@debra.morgan píše:
Jestli ho umíš dát do továrního nastavení. :mrgreen:

Dám poznatek, který dělá spousta lidí, já jsem na to ale líný: jakmile si pořídí notebook, zformátují disk, protože skoro u všech velkých výrobců je spousta balastu a zbytečných utilitek. A když máte rychlou flešku, tak čistá instalace trvá podstatně rychleji než továrko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.12.22 19:18

Ano umím zformátovat disk a přeinstalovat Windows.

Neumí např spravit mechanické rozbitý PC. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3598
21.12.22 21:42

@Zdeněk IV tak už konečně řekni co mu přesně je :zed:
Teď co jsi se vrtal v bodech obnovení už tedy běží a funguje nebo jak to mám chápat :nevim:
Ten sra. c na čištění vyhod nic nezrychlí :zed: stačí mít vše zprávne nastavené a není potřeba nic takhle čistit nějakým pofidérním programem.
No uvedení do továrního nastavení jsi mohl klidně přijít i o nějaká osobní data záleží co jsi tam mačkal :mrgreen:
Ale i čistá instalace se dá udělat aby se zachovali data ;) stačí DVD/ flesh s Windows a do hodinky máš hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15725
21.12.22 22:22
@ludmilaadamkova píše:
Ano umím zformátovat disk a přeinstalovat Windows.Neumí např spravit mechanické rozbitý PC. :nevim:

To říká každý. A téměř všichni pak instalaci nedokončí, když instalátor neobsahuje řadič disku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36415
21.12.22 23:20
@Zumpa píše:
To říká každý. A téměř všichni pak instalaci nedokončí, když instalátor neobsahuje řadič disku.

Jestli aspoň trochu funguje na síti, tak flešku a vytvořit instalační usb „pro tento počítač“ nástrojem odsud:
https://www.microsoft.com/…ad/windows10
:mavam:
Před tím, pokud nemáte, si ale určitě vytvořte účet u Microsoftu a přihlaste se s tím - budete tam mít klíč pro widle. 8)

Někteří výrobci na webu přímo nabízejí DVD / USB pro instalaci, na některých noteboocích je speciální tlačítko na tovární reset. Podmínkou je originální, nepřeinstalovaný, disk.
(to je důvod neustálé výroby klonu

Jinak je možné se pokusit o obnovu z nouzového režimu, návod třeba tady:
 https://www.antivirovecentrum.cz/…-rezimu.aspx?…

V každém případě nakonec nainstalovat aktualizace. Zatímco čistá instalace je za chvíli, aktualizace windows a instalace a aktualizace dalšího softwaru jsou klidně i na den. :?
(To je důvod jednotné výbavy hardwarem a neustálé obnovy klonu v podnikových podmínkách - „Voni tam furt dokola instalují jeden počítač - asi to neumí…“, ale to jsme jinde :P ). :mavam:

Příspěvek upraven 21.12.22 v 23:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36415
21.12.22 23:39
@Ploskutáček píše:
Hlavně nepoužívat CCleaner a to říkám jako někdo, kdo ho používal taky. Mně teda nikdy problém nezpůsobil, ale slyšel jsem o dost lidech, kterým jo, protoze odklikli co neměli. A on stejně nijak Windows nezrychlí. Obětuj flashku, hod tam Windows a máš po starostech.

Používám ho pár let, bez problémů… ale moc bych ho běžně nedoporučil.
Promaže kdeco, často lidem i uložená hesla, nebo programové části a je hned problém.
Pokud jde o zrychlení, je tam zádrhel s registrem. On ho sice promaže, ale neumí ho zkomprimovat, takže se to rychlostně až tolik neprojeví. Dobře promazat PC není úplně jednoduché a pokud se s tím chcete utkat, tak vždycky záloha… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák