Dokáží zvířata vycítit nadcházející porod?

10
15.9.14 14:47

Dokáží zvířata vycítit nadcházející porod?

Zdravím všechny :mavam:,

předem se omlouvám, jestli je to téma směšnějšího rázu :oops:, ale zajímalo by mě, jestli se to nestalo už nějaké další nastávající mamině :).
Věc se má tak…s manželem máme doma roční fenku maďarského ohaře, pořídili jsme si jí co by naše první mimčo. Maďaři jsou moc chytří, vnímaví a hraví psíci, většinou je doporučují k rodině. Bohužel je ještě v tomto věku puberťačka, takže většinu času vám dá vědět co si o vás myslí poněkud nevybíravým způsobem, je ztřeštěná a hodně hravá, vyžaduje hodně energie z naší strany :P…když jsme se s manželem dozvěděli, že čekáme mimčo, tak jí bylo ani ne 7 měsíců. Zhruba od 3-4 měsíců těhotenství se její postoj ke mě úplně změnil a to v dobrém slova smyslu. Například místo toho aby mě vítala skákáním a okusováním ze všech možných stran, dala najevo radost, ale ani se mě nedotkla, max mi dala pusinku :), ale manžela do ted div neporazí při vítání :P. Nebo si začala lehat na břicho a nebo mě všude postupem času začala doprovázet. Od té doby co jsme spolu doma na mateřské :), se malá ode mne nehne ani na krok a i tak živé zvíře jako ona vydrží se mnou celou dobu spát nebo se válet na gauči dokud nejdeme třeba na procházku a nic nenamítá…
Dneska v noci se začala chovat ještě „divněji“ než normálně. Pelíšek má u nás v ložnici, takže normálně nám dala dobrou noc a šla si lehnout do pelíšku a měla nás tak trošku na praku. Jenže dneska, celou dobu knourala a obcházela postel, pak se vždycky zastavila u mě, položila si hlavu okraj postele a hlídala mě. Nepomohlo ani to, že jsem jí několikrát vyprovodila do pelíšku, pořád tam stála, knourala a nehodlala se hnout. Pak si tam i ustlala :lol:…určitě měla veškeré potřeby uspokojeny (krmení, záchod). Dopoledne jsme byly spolu na prochajdě, kde jsme potkaly dva pejsky. Nejdřív se s nimi šla kámošit, očuchat si je a jejich páníčka. Ale jakmile si šli oni očuchat mě, tak se ke mě postavila a začala vrčet (jindy to je největší milovník všeho živého co se hne :hug: ).
Určitě si myslím, že psi a i ostatní zvířata dokážou vnímat těhotenství nebo březost jiné samice :mrgreen:…ale myslíte si, že jsou schopní vnímat i nadcházející porod? Jsem už 36+4, takže je možné že to už může přijít každým dnem…ale je taky možný, že přikládám těmto věcem až moc velký význam, protože se už těším až bude prcek venku. Zajímalo by mě, jestli máte některá z vás podobné zkušenosti???
Moc děkuji :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
15.9.14 14:57

Zkusenost nemam, ale myslim, ze zrovna pejsci to urcite(dle me) vyciti :kytka: Jsou to velice chytra zviratka :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
15.9.14 15:03

Taky nemám zkušenost, ale nepodcenˇovala bych to, jinak vůbec to není směšné téma naopak moc zajímavé :palec: určitě dej pak vědět jak to dopadlo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
15.9.14 15:04

Nehara?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.9.14 15:08

Mám totožnou zkušenost s naší fenkou (labrador+ohař), když jsem otěhotněla, tak měla půlrok, přestala asi na dva měsíce reagovat na manželovy povely pokud jsem byla přítomná… Furt mi dávala hlavu na břicho a do klína, což nikdy předtím ani nikdy potom nedělala. V lese lítačka největší, furt v trapu, ale takové to běhání někam a zase k nám a tak furt dokola. Měsíc před porodem to přestala dělat, a běhala jen kolem mě a čím blíž jsem byla porodu, tím méně se vzdalovala. Týden před porodem už chodila jenom u nohy (což jinak hrozně nesnášela, navíc tak začala chodit, aniž bych jí k tomu dala povel, naopak na „volno“ nereagovala). Zajímavé je, že pokud s námi šel na procházku manžel, lítala jako dřív normálně. Během těh. ke mně nikdy nepustila cizího psa. Po porodu hlídala syna a na proch., když už synek začal chodit, vždycky běhala kolem něho, na nás prděla. A když jsem čekala dceru, už asi měla pocit, že to zvládnu :mrgreen: Pořád chůvovala synka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.9.14 15:23

@Halibar Také mě to napadlo, ale ještě žádné známky hárání na ní nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.9.14 15:26

@TýnkaK Přesně tak, když jdeme ven i s manželem, tak se chová jako úplně normální rozpustilá slečna :lol:, děla skopičiny a manžel mi ani nechce věřit, když mu povím, že se ode mne nehne. Navíc když potřebuje ráno čůrat, tak chodí budit už jenom manžela :lol:, což ho pekelně štve.

To by mě zajímalo, jak se k malému bude chovat až se narodí. Tedka mě hlídá jak oko v hlavě, ale jestli to bude i pak, kdo ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
15.9.14 15:27

Velmi zajímavé téma mám psa chodí na vodítku, táhne mě pořád, ale doma se drží víc u mě když jdu spát jde si vždy lehnout ke dvěřím, to dřív nědělal. Máme i kočku, dřív mi lehávala na břiše to teď nedělá, ale ničeho jiného jsem si nevšimla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
15.9.14 15:49

Nasi minuli dva, sotva jsem otehotnela, tak na me zacali totalne prdet, ackoli predtim reagovali na povely a privolani velice dobre. No cely tehotenstvi me meli absolutne na haku. Ted mame uz jineho, a ten se chova porad stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
15.9.14 15:51

Máme Biewer yorka a ten cca od 8tt na mě začal útočit. Pomalu jsem se k němu nemohla ani přiblížit, vygradovalo to tím, že mě fakt hnusně kousl, když jsem si brala kalhoty, které jsem měla položené na posteli a on ležel vedle nich. Řešili jsme to u veta a ten navrhl kastraci. Po kastraci se hodně zklidnil a asi kolem toho 20tt se ode mě taky nehnul. V posteli mi spal na nohách, u televize měl hlavu na mém břichu a byl to takový mazel. Po návratu z porodnice mě ani nepřivítal, na malého šíleně žárlil a to trvá do dnes ( syn má rok) ale na druhou stranu venku vždycky hlídal u kočáru a když si malého nevšímáme, tak si s ním i hraje, nosí mu hračky, nechá se tahat za chlupy a skákat po sobě, takže my máme asi nějakého schizofrenika :mrgreen: Nejhorší je, když přijde návštěva, ten pes dokáže i 2 hodiny v kuse dorážet na příchozího a když si někdo začne všímat malého, tak pes se může zbláznit, jednou se rozběhl proti malému a schválně po něm skočil a shodil ho na zem. Zatím to řešíme tak, že psa při návštěvách zavíráme a doufám, že se to jednou zlepší. Jinak když jsou sami dva spolu, tak jsou oba v pohodě a jde vidět, že Jimbouš (náš pes) má toho malého asi rád, ale jen do doby než se začne malému věnovat pozornost. Hračky naštěstí neničí, celkem rychle pochopil, že si může hrát jen se svýma, za což jsem ráda, nechtělo by se mi pořád drhnout všechno co vezme do tlamky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
15.9.14 16:25

@KaczenkaH ahoj, mam to podobne, moje fenka JRT se ode me cele tehotenstvi nehla, kdykoliv se ke me priblizil jiny pes, okamzite startovala, coz bylo pri jejich 5 kilech celkem vtipny :mrgreen: no a co se mala narodila tak se zas nehne od ni a porad by ji nuchnala a spala u ni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
15.9.14 16:29

Ahoj, to je super téma. :-) Myslím, že je velký rozdíl, jestli je to pes nebo fena ( @Deninina ). Naší čubině byl rok a něco, když jsem otěhotněla. Celý těhotenství nehárala (asi se mnou držela basu). Vždy, když jsem byla doma, nehla se ode mě (to trvá do teď a to malýmu jsou už dva). Před porodem jsem teda nic nezaznamenala, ale když jsem byla v porodnici, tak brečela a nežrala. To chování venku je snadno vysvětlitelné. Pokud je s sebou chlap, tak má klid - hlídá chlap. Ale pokud není, musí hlídat paničku, aby ji nikdo neublížil.
Moc hezký téma a líbí se mi číst, jak se chovali Vaši psi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.9.14 16:39

No a myslíte, že je rozdíl v postoji psa a fenky?

Bojím se jen, že bude žárlit až se prcek narodí. Věnovali jsme jí hodně času a trošku i rozmazlili :oops: :oops: a vždycky byla absolutně závislá na manžovi…ženská se v ní nezapře :lol: :lol: :lol:. Na druhou stranu pořád poslouchá jak hodinky, dokonce se už naučila chodit bez vodítka, takže s ní můžu i tedka ven aniž bych se bála, že se mnou nějak blbě trhne nebo tak.

Zrovna tedka sedím na gauči, malá je stočená okolo mne a hlavu má opřenou ze strany o břicho a pořád tu něco brblá :mrgreen:…malej na oplátku s sebou mele a kope. To je teda komedie :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.9.14 16:43

@NikynaU tedka jsi mě předeběhla…taky mě zajímalo jestli je rozdíl v chování mezi fenkou a psem :)…naše taky právě ještě nehárala a to je jí rok a 3 měsíce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
15.9.14 16:57

@KaczenkaH to se asi takhle rict neda, spis si myslim, ze je to o povaze, mam dve fenky a ta druha to absolutne neprozivala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí