Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, i účetní je jenom člověk a určitě to neudělala schválně, jsem taky účetní. Stejně jako ona měla náležitosti podkladu ohlídat, ty sis mohla papír hned zkontrolovat. Do pondělí by ti měl papír přijít a kdyby ne, volej přímo na poštu, občas mají zásilky a dopisy fyzicky na pobočce a meškají s oznámením. Pokud nestihne ten papír dojít včas, tak bych na tvém místě kontaktovala tu účetní a chtěla bych po ní, aby se mi o přiznání postarala, pokud by se cukala, tak bych se teprve bránila a podala případnou stížnost.
Poprosit paní účetní, aby ti počkala. Případně prosit s bonbonierou
Na daňové přiznání je čas do konce března (února?? nejsem si jistá). Nebo si udělat daňové přiznání sama, př. využít služeb nějaké externí účetní.
Daňové přiznání on-line za r. 2013 je zde https://www.onlinepriznani.cz/?…
Zákonný termín na všechny doklady je tuším 15.2. takže máš čas až do pátku, at si v práci říkají co chtějí
no a pokud ti to nedorazí - zajet tam nemůžeš? je to daleko ta původní práce?
@princeznaII píše:
Zákonný termín na všechny doklady je tuším 15.2. takže máš čas až do pátku, at si v práci říkají co chtějíno a pokud ti to nedorazí - zajet tam nemůžeš? je to daleko ta původní práce?
Pobočku do práce mám pár kilomentrů, ale centrála, co vše řeší je přes celou ČR a na pobočce mi to blbý razítko a podpis prý dát nemohou. Jsem z toho na prášky, protože tady u nás (část Prahy) chodí pošta jak se jim zlíbí. ![]()
Vygooglovala jsem, že na daňové přiznání je čas do 2.4. Paní účetní chce mít jistě vše připravené včas, aby jí to všichni nedávali na poslední chvíli, ale jak psala @Charmeuse, určitě to pochopí a vše stihnete včas.
@leeniiskaa píše:
Poprosit paní účetní, aby ti počkala. Případně prosit s bonbonierouNa daňové přiznání je čas do konce března (února?? nejsem si jistá). Nebo si udělat daňové přiznání sama, př. využít služeb nějaké externí účetní.
Daňové přiznání on-line za r. 2013 je zde https://www.onlinepriznani.cz/?…
Proč mám platit za to, že někdo nedělá svou práci kvalitně? Zapomenout na dokument dát razítko a podpis je zásadní chyba. Já mám svoje papíry odevzdat do středy. A jsem nabroušená i kvůli tomu, jak se ke mě v předchozí práci chovali, tak jaké bych já měla mít pochopení. Kdyby chtěli být vstřícní dají mi razítko na pobočce a nemusí to cestovat až z aleluja. ( Neber to prosím útočně na tebe, co píšu
) Jsem na ně fakt naštvaná za všechno. Zakl.
Poněkud paradox je, že nemám razítko ani podpis na druhém papíře který potřebuji. Takže fakt nevím, co to má znamenat, že se nikde nedávají na dokumenty razítka a podpisy. Asi i proto jsem si myslela, že tam nic nechybí a nevšimla si toho, protože to tak bylo všude a já to měla prvně v ruce. ![]()
Neberu to na sebe ![]()
ty to taky neber, když ti napíšu, že za blbost se platí
a že neznalost zákona neomlouvá ![]()
Ale neboj, určitě to stihneš! jen se kvůli tomu nestresuj, jsou horší věci ![]()
Ta účetní to klasicky přehlédla, je to její chyba. Jen pokud jí může napravit, řešila bych to přímo s ní, takhle jsem to myslela. Pro ni by i případné DP bylo záležitostí chviličky a vzhledem k tomu, že je to její nepozornost, neměla by se případně takovému řešení bránit. Stejně tak samozřejmě chápu, že v nové práci po tobě chtějí papíry s předstihem, taky mám ráda podklady na zpracování u sebe včas, ale když to nejde, tak „hříšníkovi“ hlavu neutrhnu, přizpůsobím se, pokud mě vyloženě netlačí termín, to je o lidech.
@leeniiskaa píše:¨klasické DP, které si podávám sama je termín jak píšeš
Vygooglovala jsem, že na daňové přiznání je čas do 2.4. Paní účetní chce mít jistě vše připravené včas, aby jí to všichni nedávali na poslední chvíli, ale jak psala @Charmeuse, určitě to pochopí a vše stihnete včas.
Právě, že to má být do 15. 2. asi už odeslané. Já jsem taky takové, že chci mít ve všem pořádek a ten termín nám visí na nástěnce. Ona to poslala tedy v pátek z Brna v pondělí by to tu prý mělo být, jenže tak pošta si fakt chodí klíďo ob tři dny, budu jim určitě volat i na poštu. Ale vážně mě štve, že je s nimi ve všem problém. Já jim to co oni potřebovali vždy poslala hned a podepsané. ![]()
Jo a kdyby ta účetní trošku kreativně přemýšlela a měla tu možnost, tak mohla podepsané a orazítkované poslat mejlem, tedy kdyby to oskenovala barevně a ve vysokém rozlišení. Když se to pak barevně vytiskne, je to k nerozeznání od originálu - ale pst. ![]()
Ježiš, já píšu jak blb.
Ale jsem fakt naštvaná a ani to po sobě nečtu. ![]()
@princeznaII díky za info, to jsem netušila, že je v tom rozdíl.
Ahoj,
stala se mi dost nemilá věc. Když jsem ukončila pracovní poměr v předchozí práci, tak mi klasicky došly všechny dokumenty. Já je založila a dál se o ně nestarala. Nyní v novém zaměstnání po mě chtějí přinést dokument o zdanitelných příjmech. Tak jsem si papíry nachystala připravila a v práci mi řekli, že mi na tom chybí razítko a podpis. Vím, že je to i částečně moje chyba, že jsem si papíry nezkontrolovala, když mi přišly poštou, ale měla jsem to poprvé v ruce a myslela jsem, že by paní účetní na něco co dělá pokaždé nezapomněla a kor to nejdůležitější. No háček je v tom, že ten papír musím mít do úterý. Paní ho odesílala v pátek a já si nejsem jistá jestli mi stihne přijít, tím pádem by mi nemohli udělat daňové přiznání.
Je to práce paní účetní, chci se zeptat jak se dá bránit pokud papír nestihne přijít orazítkovaný a mě tím pádem nebudou moci udělat daně. Určitě budu chtít podat i nějakou stížnost.
Raději anonym, protože by se paní účetní v situaci poznala a já nechci, aby věděla jakou tu mám přezdívku.