Dokument bez razítka a podpisu

Anonymní
8.2.14 18:27

Dokument bez razítka a podpisu

Ahoj,
stala se mi dost nemilá věc. Když jsem ukončila pracovní poměr v předchozí práci, tak mi klasicky došly všechny dokumenty. Já je založila a dál se o ně nestarala. Nyní v novém zaměstnání po mě chtějí přinést dokument o zdanitelných příjmech. Tak jsem si papíry nachystala připravila a v práci mi řekli, že mi na tom chybí razítko a podpis. Vím, že je to i částečně moje chyba, že jsem si papíry nezkontrolovala, když mi přišly poštou, ale měla jsem to poprvé v ruce a myslela jsem, že by paní účetní na něco co dělá pokaždé nezapomněla a kor to nejdůležitější. No háček je v tom, že ten papír musím mít do úterý. Paní ho odesílala v pátek a já si nejsem jistá jestli mi stihne přijít, tím pádem by mi nemohli udělat daňové přiznání. :zed:

Je to práce paní účetní, chci se zeptat jak se dá bránit pokud papír nestihne přijít orazítkovaný a mě tím pádem nebudou moci udělat daně. Určitě budu chtít podat i nějakou stížnost.

Raději anonym, protože by se paní účetní v situaci poznala a já nechci, aby věděla jakou tu mám přezdívku. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
526
8.2.14 18:36

Ahoj, i účetní je jenom člověk a určitě to neudělala schválně, jsem taky účetní. Stejně jako ona měla náležitosti podkladu ohlídat, ty sis mohla papír hned zkontrolovat. Do pondělí by ti měl papír přijít a kdyby ne, volej přímo na poštu, občas mají zásilky a dopisy fyzicky na pobočce a meškají s oznámením. Pokud nestihne ten papír dojít včas, tak bych na tvém místě kontaktovala tu účetní a chtěla bych po ní, aby se mi o přiznání postarala, pokud by se cukala, tak bych se teprve bránila a podala případnou stížnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12

Poprosit paní účetní, aby ti počkala. Případně prosit s bonbonierou :D Na daňové přiznání je čas do konce března (února?? nejsem si jistá). Nebo si udělat daňové přiznání sama, př. využít služeb nějaké externí účetní.
Daňové přiznání on-line za r. 2013 je zde https://www.onlinepriznani.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529

Zákonný termín na všechny doklady je tuším 15.2. takže máš čas až do pátku, at si v práci říkají co chtějí

no a pokud ti to nedorazí - zajet tam nemůžeš? je to daleko ta původní práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.14 18:39
@princeznaII píše:
Zákonný termín na všechny doklady je tuším 15.2. takže máš čas až do pátku, at si v práci říkají co chtějíno a pokud ti to nedorazí - zajet tam nemůžeš? je to daleko ta původní práce?

Pobočku do práce mám pár kilomentrů, ale centrála, co vše řeší je přes celou ČR a na pobočce mi to blbý razítko a podpis prý dát nemohou. Jsem z toho na prášky, protože tady u nás (část Prahy) chodí pošta jak se jim zlíbí. :roll:

• Citovat
  • Upravit
12
8.2.14 18:41

Vygooglovala jsem, že na daňové přiznání je čas do 2.4. Paní účetní chce mít jistě vše připravené včas, aby jí to všichni nedávali na poslední chvíli, ale jak psala @Charmeuse, určitě to pochopí a vše stihnete včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.14 18:42
@leeniiskaa píše:
Poprosit paní účetní, aby ti počkala. Případně prosit s bonbonierou :D Na daňové přiznání je čas do konce března (února?? nejsem si jistá). Nebo si udělat daňové přiznání sama, př. využít služeb nějaké externí účetní.
Daňové přiznání on-line za r. 2013 je zde https://www.onlinepriznani.cz/?…

Proč mám platit za to, že někdo nedělá svou práci kvalitně? Zapomenout na dokument dát razítko a podpis je zásadní chyba. Já mám svoje papíry odevzdat do středy. A jsem nabroušená i kvůli tomu, jak se ke mě v předchozí práci chovali, tak jaké bych já měla mít pochopení. Kdyby chtěli být vstřícní dají mi razítko na pobočce a nemusí to cestovat až z aleluja. ( Neber to prosím útočně na tebe, co píšu ;) ) Jsem na ně fakt naštvaná za všechno. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.14 18:45

Poněkud paradox je, že nemám razítko ani podpis na druhém papíře který potřebuji. Takže fakt nevím, co to má znamenat, že se nikde nedávají na dokumenty razítka a podpisy. Asi i proto jsem si myslela, že tam nic nechybí a nevšimla si toho, protože to tak bylo všude a já to měla prvně v ruce. :roll:

• Citovat
  • Upravit
12
8.2.14 18:51

Neberu to na sebe :lol:
ty to taky neber, když ti napíšu, že za blbost se platí :lol: a že neznalost zákona neomlouvá :D
Ale neboj, určitě to stihneš! jen se kvůli tomu nestresuj, jsou horší věci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
8.2.14 18:53

Ta účetní to klasicky přehlédla, je to její chyba. Jen pokud jí může napravit, řešila bych to přímo s ní, takhle jsem to myslela. Pro ni by i případné DP bylo záležitostí chviličky a vzhledem k tomu, že je to její nepozornost, neměla by se případně takovému řešení bránit. Stejně tak samozřejmě chápu, že v nové práci po tobě chtějí papíry s předstihem, taky mám ráda podklady na zpracování u sebe včas, ale když to nejde, tak „hříšníkovi“ hlavu neutrhnu, přizpůsobím se, pokud mě vyloženě netlačí termín, to je o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
8.2.14 18:57
@leeniiskaa píše:
Vygooglovala jsem, že na daňové přiznání je čas do 2.4. Paní účetní chce mít jistě vše připravené včas, aby jí to všichni nedávali na poslední chvíli, ale jak psala @Charmeuse, určitě to pochopí a vše stihnete včas.
¨klasické DP, které si podávám sama je termín jak píšeš
ale pokud ho bude dělat zaměstnavatel, tak tam je termín pro všechny doklady právě půlka února
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.14 19:02

Právě, že to má být do 15. 2. asi už odeslané. Já jsem taky takové, že chci mít ve všem pořádek a ten termín nám visí na nástěnce. Ona to poslala tedy v pátek z Brna v pondělí by to tu prý mělo být, jenže tak pošta si fakt chodí klíďo ob tři dny, budu jim určitě volat i na poštu. Ale vážně mě štve, že je s nimi ve všem problém. Já jim to co oni potřebovali vždy poslala hned a podepsané. :roll:

• Citovat
  • Upravit
526
8.2.14 19:03

Jo a kdyby ta účetní trošku kreativně přemýšlela a měla tu možnost, tak mohla podepsané a orazítkované poslat mejlem, tedy kdyby to oskenovala barevně a ve vysokém rozlišení. Když se to pak barevně vytiskne, je to k nerozeznání od originálu - ale pst. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.14 19:03

Ježiš, já píšu jak blb. :mrgreen: Ale jsem fakt naštvaná a ani to po sobě nečtu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12
8.2.14 19:04

@princeznaII díky za info, to jsem netušila, že je v tom rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák