Povinnost podat daň - který formulář

7
7.2.14 13:12

povinnost podat dan

Dobrý den, chtěla bych se zeptat do jakého formuláře danového mám přiznat dan, když jsem od svého zaměstnavatele dostala potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a z funkčních požitků…, pracovala jsem u něj v minulém roce 6 měsíců, jak si mám podat dan sama a do jakého formuláře a jak se to počítá děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
7.2.14 13:17

Daň z příjmu fyzických osob

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.2.14 13:21

@terka226 formulář je růžový, najdeš buď na webu, nebo na finančáku-vyplníš dle přelohy - jsou na netu, k formuláři jsou aji instrukce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.2.14 14:04

Ahoj, jestli jsi měla jen příjmy ze zaměstnání a jen u toho jednoho zaměstnavatele, příp. u něj jako posledního, proč si podávat - zajdi k němu do 15.2. a požádej ho o vyúčtování daní. Samozřejmě závisí, zda nemáš ŽL, souběh příjmů apod. Nebo jim zavolej hned v pondělí a domluv se s nima, zda ti to můžou udělat. I když tam možná ještě dnes budou :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.2.14 17:07

Ahoj s posledním zaměstnavatelem si nerozumím, takže mi to neudělá, a nevadí když si to tedy vyplním sama? někde jsem četla že musím udělat roční zúčtování daní nebo stačí jen vyplnit do formuláře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
11.2.14 19:50

Klidně můžeš přiznání, ale zaměstnavatel má povinnost ze zákona - ať si rozumíte či nerozumíte :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.3.14 07:49

Čauec, účetnímu se nemůžu dovolat a chci s tím dneska zajít na poštu, takže blbej dotaz - daňový přiznání, resp. přehled na finančák, socku a pojišťovnu… Mám tu všechno dvakrát, vždycky na jednom razítko „KOPIE“. Vše musím podepsat a OBOJÍ poslat vždy dané instituci a oni mi to pošlou zpět orazítkované, nebo si mám kopii nechat? Vždycky to za mě i podávali, tak nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
11.3.14 07:55

Poštou poslat jeden originál, kopie si nechat a k nim dát podací lístek, kdyby něco. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7575
11.3.14 07:55
@Krkael píše: Čauec, účetnímu se nemůžu dovolat a chci s tím dneska zajít na poštu, takže blbej dotaz - daňový přiznání, resp. přehled na finančák, socku a pojišťovnu… Mám tu všechno dvakrát, vždycky na jednom razítko „KOPIE“. Vše musím podepsat a OBOJÍ poslat vždy dané instituci a oni mi to pošlou zpět orazítkované, nebo si mám kopii nechat? Vždycky to za mě i podávali, tak nevím :oops:

Ahoj :x já jsem originály posílala na dodejku a tu potvrzenou dodejku, že to příslušné orgány přijaly jsem přicvakla ke kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
11.3.14 07:58

@VeKo @Mahu11 Super, díky moc. Já to mám právě z let minulých orazítkovaný a s podpisem, tak jsem myslela, že mi to musej poslat zpět podepsaný a oštemplovaný :) Tak díky, posílám jen originál. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.14 08:21

@Krkael kopii ti potvrdírazítkem podatelny jen přímo na FÚ… aspoň tedy doteď jsem se nikde nesetkala s tím, že by sami automaticky vraceli potvrzené kopie sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
11.3.14 08:47

Automaticky potvrzené nikdo nevrací. Já pokud u toho měla třeba dopis s prosbou o vácení, tak jsem to poslala, ale automaticky ne. Kopie zůstanou ve spise a klidně si je můžeš vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák