Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Smutný, dívala jsem se, z pohledu těch žen mě i napadlo, že je snad dobře, že jim nepřežijou všechny děti, jak by je uživili
měly by jim humanitární organizace dodávat kromě jídla i antikoncepci, ale to by nesměly být většinou křesťanské organizace.
@Niki22 píše:
200lékařů na 6mil lidí… Z toho většina lidí se k nim nemá ani jak dostat. 13letá dívka tam rodí ve 27.týdnu miminko nemají ani inkubátory nic…
br, tak na to raději koukat nebudu, těch lidi mi je líto
![]()
Dobrý způsob jak přímo pomoci je „Bezpečný porod“ v kampani Člověka v tísni Skutečný dárek http://www.skutecnydarek.cz/…pecny-porod/
Jde o 800 Kč na celý porod, který může zachráni dva životy (bliká mi tu zrovna reklama na Mall, pemprsky za 669 Kč, tak asi tak).
Ahoj, včera jsem to viděla a chtěla jsem poslat DMS, ale než jsem stihla vzít telefon, tak bylo pryč, kam se to má posílat. Tak jsem to chtěla udělat teď dle toho videa, co na něj zakladatelka dávala odkaz, ale napsali mi zpět, že DMS nemohla být přijata, protože akce už skončila.
Tak aby někdo zbytečně neposílal.
@Alenaxxxx píše:
Smutný, dívala jsem se, z pohledu těch žen mě i napadlo, že je snad dobře, že jim nepřežijou všechny děti, jak by je uživiliměly by jim humanitární organizace dodávat kromě jídla i antikoncepci, ale to by nesměly být většinou křesťanské organizace.
No, co já měla info (před pár lety), tak známá, která pracovala pro charitu v Africe (nepamatuji si přesnou lokaci) říkala, že tam třeba vezly kondomy i kvůli AIDS nejen jako antikoncepci. Snažili se těm lidem vysvětlit, že by se měli chránit, že jim to pomůže i proti početí dalšího dítěte…tak nějak to byla vesměs marná snaha.
Vím, že je to hrozné, že ty ženy jsou v takových podmínkách v jakých jsou, vím, že by se s tím dělat něco mělo…na druhé straně, když pak slyšíte, že oni/ony vlastně ani nechtějí (z nepochopení, kvůli předsudkům, kvůli postavení ženy ve společnosti, kvůli postavení muže ve společnosti apod.), tak si říkáte, jestli své humanitní cítění nepřesměrovat jinam…
V každém případě souhlasím, že video je smutné (a asi ne vhodné pro citlivé prvorodičky)
@Kissie9 Kondom nedonutí používat ty své chlapy. Pravda je, že proti šíření AIDS nic jiného není. Jako antikoncepce by byl nejlepší nějaký implantát pod kůži na 5 let (jestli něco takového je…).
@Nenulka88 píše:
To je sice hezký, ale já, poprvé těhotná, nadopovaná hormony, obávající se prvních testů, zda bude vše o. k., tohle vidět vážně nepotřebuji.
Tak ať vám všechno dobře dopadne!
Těhulky teda raději nekoukat…
Jo to je z nějakých opravdu chudých zemí jo? Já myslela že od nás. Se na to možná večer mrknu, jak dojdu z práce.
Mě při sledování toho dokumentu nejvíc vzalo to miminko narozené ve 27 TT živé, ale umřelo už po pár minutách.
@Seizdra Sierra Leone, Kambodža a pak sociální případi z USA.
@Niki22 píše:
Tak ať vám všechno dobře dopadne!Těhulky teda raději nekoukat…
Děkuji! ![]()
@nepřihl. tina b píše:
Ahoj, včera jsem to viděla a chtěla jsem poslat DMS, ale než jsem stihla vzít telefon, tak bylo pryč, kam se to má posílat. Tak jsem to chtěla udělat teď dle toho videa, co na něj zakladatelka dávala odkaz, ale napsali mi zpět, že DMS nemohla být přijata, protože akce už skončila.Tak aby někdo zbytečně neposílal. [/c@nepřihl. tina b píše:
Ahoj, včera jsem to viděla a chtěla jsem poslat DMS, ale než jsem stihla vzít telefon, tak bylo pryč, kam se to má posílat. Tak jsem to chtěla udělat teď dle toho videa, co na něj zakladatelka dávala odkaz, ale napsali mi zpět, že DMS nemohla být přijata, protože akce už skončila.Tak aby někdo zbytečně neposílal.Děkuju za info já si zrovna dobijela kredit na to… Tak pak jedině na tu nadaci Olgy Havlové..
@Alenaxxxx píše:
Mě při sledování toho dokumentu nejvíc vzalo to miminko narozené ve 27 TT živé, ale umřelo už po pár minutách.
To jo to bylo nejsmutnější. U nás na tu vyhřívanou dečku (postýlku) davájí donošené zdravé miminko a tam prostě víc než to nemají…
@Alenaxxxx píše:
@Kissie9 Kondom nedonutí používat ty své chlapy. Pravda je, že proti šíření AIDS nic jiného není. Jako antikoncepce by byl nejlepší nějaký implantát pod kůži na 5 let (jestli něco takového je…).
No pravda…ale zodpovědnost za styk přeci nesou minimálně 2 lidi, ne?
A co se týče těch implantátů…také mě to napadlo, jenže když si vezmeš, že někde je opravdu muž posuzovan dle toho, kolik má žen, potažmo dětí, jak je plodný…tak se obávám, že by byli schopni ty implantáty ženám klíďo vyříznout
Jak říkám, situace smutná je a potřebuje řešení…ale globálně, co jde ruku v ruce s dalšími věcmi jako je nějaké sociální povědomí, pochopení zodpovědnosti, aspoň základy vzdělání, minimální zlepšení postavení žen ve společnosti apod. Jak je možné, že 12letá má dítě? Proč není chlap, který s ní dítě má potrestaný…tahle problematika se musí chápat z pohledu širších souvislostí…video je dost emotivně zaměřeno a je jasné, kdo je cílová skupina. Ale problém jako takový to nevyřeší a ani se řešení nepřiblíží.
@Kissie9 píše:
No pravda…ale zodpovědnost za styk přeci nesou minimálně 2 lidi, ne?A co se týče těch implantátů…také mě to napadlo, jenže když si vezmeš, že někde je opravdu muž posuzovan dle toho, kolik má žen, potažmo dětí, jak je plodný…tak se obávám, že by byli schopni ty implantáty ženám klíďo vyříznout
Jak říkám, situace smutná je a potřebuje řešení…ale globálně, co jde ruku v ruce s dalšími věcmi jako je nějaké sociální povědomí, pochopení zodpovědnosti, aspoň základy vzdělání, minimální zlepšení postavení žen ve společnosti apod. Jak je možné, že 12letá má dítě? Proč není chlap, který s ní dítě má potrestaný…tahle problematika se musí chápat z pohledu širších souvislostí…video je dost emotivně zaměřeno a je jasné, kdo je cílová skupina. Ale problém jako takový to nevyřeší a ani se řešení nepřiblíží.
Je to začarovaný kruh…