Domácí kit na inseminaci

Anonymní
15.10.23 21:00

Domácí kit na inseminaci

Ahoj holky,

s manželem se snažíme o miminko skoro rok, ale vzhledem k mému věku (37 let) a nízkému AMH + trochu horší spermiogram nám bylo doporučeno IVF. Byli jsme na několika konzultacích a chtěli bysme nejprve vyzkoušet IUI než půjdeme do IVF. Pro jistotu jsem byla na Hyfosy, kde se potvrdila průchodnost. Dneska jsem ale narazila na článek v Guardianu, který se zabývá domácími inseminačními soupravami vyrobené britskou firmou, které se rozdávali párům v rámci pilotní studie ve spolupráci s NHS. Jedná se o aplikátor, kterým se aplikuje kalíšek se spermatem a překryje se tím čípek. Data ukazují, že intravaginální inseminace má kumulativní úspěšnost 50% po 6 měsících. Když jsem pak brouzdala na internetu, našla jsem různé firmy, které zase prodávají speciální kulaté stříkačky, některé produkty mají velmi pozitivní recenze. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste o tomhle uvažovaly nebo jste to zkoušely?
Díky moc.
 M.

Příspěvek upraven 15.10.23 v 21:19

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2773
15.10.23 21:19

A IUI je pro vás řešením? Vzhledem k vašim “zádrhelům”… jinak ne, nemám s tím zkušenost, v podobném věku jako ty jsem šla na IVF, první proběhlo půl roku po přestupu na CAR a čas letěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.23 21:22

Ještě jsme tomu chtěli dát šanci přirozeně, pokud se to ale nepodaří do konce roku, tak jdeme do IVF

• Citovat
  • Upravit
68965
15.10.23 21:31

Pokud zvažujete IUI, tak rozdíl od takovchhle samo domo zařízení je - máš perfektně odsledovanou ovulaci, správně načasovanou a zkontrolované a pročištěné sperma je zavedeno v ten spávný okamžik přímo do dělohy, čímž obchází jinak obtížně prostupnou bariéru děložního čípku.
Krom toho, 60 % je krásné číslo, pokud se jednalo o páry do té doby neplodné. Pokud to testovali na běžné populaci, je číslo podobné tomu, jako když mají páry úplně obyčejný sex.
Osobně bych řekla, že tyhle vynálezy mohou být velmi užitečné ve chvíli, kdy se snaží otěhotnět ženy pomocí spermatu od kamaráda, s nímž ten sex mít nechtějí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.11.24 19:29
@Anonymní píše: Více

Kde to prodávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.