Domácí rozpočet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.9.17 20:39
@hudečice píše:
Už? Asi posledních 7 let :mrgreen:

kdybys nekecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
1.9.17 20:40
@Anonymní píše:
@zrcadlo já mu nic do hlavy nevkládám. To jsou jeho slova..a Tobě by přišlo normální, že za sebe utrácí kde může, Tobě nic nekoupí, doma mu děláš služku a ještě mu za to platíš? :roll:

No to není normální. A pokud to vidíš, tak proč s ním jsi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
1.9.17 20:41
@Anonymní píše:
@zrcadlo já mu nic do hlavy nevkládám. To jsou jeho slova..a Tobě by přišlo normální, že za sebe utrácí kde může, Tobě nic nekoupí, doma mu děláš služku a ještě mu za to platíš? :roll:

Mně by nepřišlo normální partnerovi dělat služku, ale předpokládám, že on ti taky pistoli u hlavy nedrží, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 20:43
@zrcadlo píše:
Mně by nepřišlo normální partnerovi dělat služku, ale předpokládám, že on ti taky pistoli u hlavy nedrží, ne?
:lol: jistě, že ne
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.17 20:45
@Anonymní píše:
A příjmy máte stejný/podobný?

On má 2× vyšší příjmy :)

• Citovat
  • Upravit
59386
1.9.17 20:54
@Anonymní píše:
Radkka, samozřejmě, že se o sebe dokážu postarat sama a nechci, aby mě partner živil. Tady jde spíš o to, že sám za sebe utrácí spoustu peněz, které si sám vydělá, proti tomu nic samozřejmě nemám, ale po mně chce peníze za bydlení a komplet vše dělit dvěma, když naše příjmy jsou nesrovnatelné..

nechceš přitom chceš :mrgreen: A co tě teda vadí? Kolik chce na bydlení? Pokud platí hod za bydlení a Tobě vyjde lépe samostatné bydlení tak mu řekni že se odstěhuješ, ale asi jsi si myslela že Tě vše zaplatí. Vy jste se před sestěhováním nebavili jak to bud s placením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 20:56

Ještě podotknu, že manžel, i když má mnohem vyšší plat než já, nikdy za sebe neutrácel. Vždy peníze co zbydou po zaplacení všeho vybereme, část uložíme na sporici účet a zbytek utratime buď spolu nebo dáme do obálky na něco, na co šetříme. Když chceme něco dražšího, probíráme to spolu. Ikdyž jsme nebyli vzatí, pořad jsme hospodařili jako rodina. Tvůj přítel se chová pořad jako samostatná jednotka. Být tebou, měla bych velký strach mít s ním dítě. Ten se o své nedělí. Jsem zvědavá, jak bys vše utáhla z mateřské. Bacha na něj.

• Citovat
  • Upravit
26561
1.9.17 20:58

Jsme rodina, jeden ucet. Jeho penize jsou i moje, moje penize jsou i jeho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
1.9.17 21:04
@Anonymní píše: :lol: jistě, že ne

Tak proč tu služku děláš? Já chápu, že se např. holka s příjmem 15tis. zdráhá platit podíl na vysoké hypotéce u chlapa, který vydělává 80tis. a jen ta hypo je přes 20tis. měsíčně. Ale platit za sebe vodu a plyn je snad naprostý standard, ne?
Mně přijde, že víc než to bydlení, ti vadí, že on za sebe a svoje koníčky utrácí těžký prachy a tebe do tohoto životního standardu nechce přibrat. Což je opravdu otázka do budoucna, protože buď se to úvahami o svatbě a dítěti změní, nebo ne.
A já znám opravdu dost chlapů, kteří taky první roky vztahu trvali na rozdělených financích a férové účasti svého protějšku, a teď jsou z nich milující otcové od rodin, kteří rodinu skvěle zabezpečí a rozhodně nekoukají na moje a tvoje a nenechají živořit ženskou na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
1.9.17 21:05

Mně tohle striktní dělení na moje tvoje v případě, že spolu dva bydlí jako životní partneři, připadá dost nešťastné, zvlášť, kdy jeden bere výrazně víc, než ten druhý. Chlap má dejme tomu 35 tisíc, žena 15. Každý z nich dá na společné výdaje za bydlení a stravu tedy stejnou částku, dejme tomu deset tisíc. Jemu zbyde pětadvacet, jí pět. K tomu když pak ta žena zajišťuje chod domácnosti, praní prádla, vaření, nákupy… no, v takovém modelu bych žít fakt nechtěla. My dáme peníze na jednu hromadu, poplatíme, co je třeba a se zbytkem hospodaříme společně, o větších výdajích se domlouváme, drobnosti neřešíme, ani jeden z nás není rozhazovačný, takže to máme oba pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
1.9.17 21:07
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jdu si k Vam pro radu. S pritelem, se kterym jsme spolu 2 a pul roku zaciname resit rodinny rozpocet. Zatim jsme to meli rozdelene, ze on platil vydaje za bydleni, elektriku atd. Zkratka vse, co se tyce bydleni. (Jelikoz jsem se k nemu nastehovala, do te doby bydlel sam a hradil si bydleni taktez sam) Spolecne jsme pak na spolecny ucet posilali oba stejnou castku, ze ktere bylo hrazeno jidlo. Nyni jsem dostala lepsi praci a on by rad, abych se podilela na uctech za bydleni. Co se ale tyce nasich platu, tak on vydelava asi 2× tolik co ja. O domacnost se staram ja. On nepomaha skoro s nicim. Zajimalo by me, jak to mate rozdelene Vy, kde partner vydelava vic. Platite oba stejne? Diky za odpovedi!

protože on vydělává víc než ty, tak tě si tě má vydržovat :)
mě by ani nenapadlo nepřispívat na bydlení někde kde bydlím, nemám ráda zlatokopky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
1.9.17 21:28

Doporucuju film,,Dama na kolejich'' s Bohdalovou a Brzobohatym :D ona mu jednoho dne prijde na neveru a rozhodne se k radikalnim zmenam.Mimo jine mu napocita svuj cas straveny peci o nej a domacnost X bezna taxa, kolik si uctuji placene hospodyne (mam pocit, ze mu dala ze znamosti lepsi sazbu :D ) Sex mu mozna taky neuctovala:D Sice to dopadne blbe, ale je to inspirativni.
My mame od zacatku spolecnou kasu, nikdy jsme o tom ani nepremysleli,nediskutovali.Zas bych to s tou emancipaci neprehanela.Kdyz maji dva lidi naplanovany spolecny cil (zivot),tak by asi nemuseli vse delit nejakym rovnym dilem.Je dany, ze vzdy budu mit mensi plat. Rovnopravnost v tomhle porad neni.Za stejnou pozici bude mit chlap dycky vic penez (jen tu pozici v souladu se zakonem nazvou ve firme jinak :D ) a taky budu vzdy muset praci sladit s detma… Nepripadam si jak vyzirka.Kdyz jsem zdedila nemaly penize po prarodocich, ani me nenapalo, ze bych je investovala jinam, nez do spol. bydleni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.17 21:31

@elle21 Absolutne jsi nic nepochopila :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1054
1.9.17 21:39
@Anonymní píše:
@elle21 Absolutne jsi nic nepochopila :mavam: