Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky a mate nektera recept na sunku bez sunkovaru? zychytila jsem to nekde v tv, ale prd si uz pamatuji.
![]()
@ninabu Už jsem to psala výše. Rozvařím vodu, dám vařit šunku, stáhnu na míň a občas přeměřím digitálním teploměrem pro kontrolu ![]()
@ninabu kup si teploměr, ten užiješ i při konzervování ovoce a zeleniny v létě ![]()
@KackaDoup recept stejný jako do šunkovaru, místo do šunkovau napěchovat do tlačenkového střeva a já dám do skleněné zapékací mísy, zakryji a dám do trouby, teplotu ti pohledám, vždy se zatím podařila i takhle
tak teplota je 130-140 stupňů, občas nakouknu, musí jít jen sem tam bublinka
Příspěvek upraven 03.02.14 v 14:59
@fragola píše:
@ninabu Už jsem to psala výše. Rozvařím vodu, dám vařit šunku, stáhnu na míň a občas přeměřím digitálním teploměrem pro kontrolu
Už to čtu…promiň, já tady přeskakuju z diskuzí, tak jsem to překoukla - děkuju!
@stiskoch píše:
@KackaDoup recept stejný jako do šunkovaru, místo do šunkovau napěchovat do tlačenkového střeva a já dám do skleněné zapékací mísy, zakryji a dám do trouby, teplotu ti pohledám, vždy se zatím podařila i takhle
@KackaDoup tak teplota je 130–140 stupňů, občas nakouknu, musí jít jen sem tam bublinka
Jinak já dělala přesně tento recept. 1-1,2kg masa, 25g soli, 1 žlička mouč. cukru. 1dcl vody.
MAso nakrájela na kostičky, sůl, cukr rozpustila ve vodě. Zalila maso a hňahňala, dokud s masa nebyla lepivá hmota…vrstvila do sáčku(který je v šunkovaru) pořádně zamačkávat aby tam nebyl vzduch. Utěsnila víčkem šunkovaru.
Takto jsem to dala na 2 dny do lednice uležet. Pak vařím 2 hodiny na 80°C. Po 2 hodinách, nechávám vychladnout 2,5hodiny v hrnci…a máš hotovo.
výsledek je toto kuřecí šunka.
Šunkovar koupený… zítra ještě k řezníkovi pro maso a jde se na to ![]()
@avm3
Zdravím, jak to dopadlo se šunkou? Mám dnes v plánu koupit šunkovar. ![]()
Jen nevím, jak dlouho domácí šunka vydrží (pokud ji chci dělat bez rychlosoli)?
@rosnatka dělám bez rychlosoli a vydržela zatím 4dny, pak byla snězena
ale o moc déle bych ji asi už nenechávala ![]()
Prosím, nemáte někdo odkaz na menší šunkovar pro menší množství masa než je to obvyklé kilo? Dík!
A ještě, kdo děláte šunku z vepřového, jaké maso používáte? Kýtu atd.?
@stiskoch píše:
@rosnatka dělám bez rychlosoli a vydržela zatím 4dny, pak byla snězenaale o moc déle bych ji asi už nenechávala
Díky za info.